Мнения за воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

С малките воблери на втората снимка , ловя почти и само на един язовир с цел кефали.

За големите не мисля че е дебело 0,17 все пак по Дунава си мятам
най-малко с 6-7 см воблери и то дъбокогазещи, пък за 10-12 см си е перфектно просто :roll:

Със спайдъра нямам проблеми с блесните, или поне така си мисля :roll: , пък ползвам и едни хеликоптери 4-5-7 номер че и тандеми.

За пръчката се замислям да я сменям , но не знам дали си струва.
Тази която ползвам е със акция 50-80 гр, малко е лигава на върха и се усещат добре даже и блесни 1-2 номер. Просто се чудя каква спинингарка да си взема , с каква акция , че да не ми я смазва течението като метна 20-30 грамов диип рънер в бързея
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=370 ...... сравнително Йовтинки с качество .... Някъде Мунчо ги беше анализирал, ма не ми се търси :roll: Ама да не разваляме темата за воблерите :idea:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Ivak,
В темата е засегнато и влакно (брейд)..
..За големите не мисля че е дебело 0,17 все пак по Дунава си мятам най-малко с 6-7 см воблери и то дъбокогазещи, пък за 10-12 см си е перфектно просто...
Ivak,Мен ме интересува единственно Дунав - спининг.Това 0.17 не е ли слабо - аз си взех 0.20 и 0.25 от онова "менте" Power Pro,но ако кажеш че е дебело за Дунав на спининг,то отива на дънните макари и мултипликатора,а ще си взема по-тънко??
Питам защото и аз събирам мнения по въпроса - вече писах, че имам голямо прекъсване в риболова,а напук съдбата ми изигра лоша шега
между 15май и 30 юни..нямаше как да ида за риба,после почнаха горещините ..и вече е време да си дигам задника ...и по реката.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Воблер!

Мнение от maznislav »

puntakis написа:Второто воблерче от горе на долу, Голди-то много добро и доказано в боя. Само му смени тройките моля те!
какви точно тройки да му сложа ... има голямо разнообразие но се страхувам да не му разваля играта. Дай някаква марка и номер :)
Благодаря
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Ivak написа:...За пръчката се замислям да я сменям , но не знам дали си струва.
Тази която ползвам е със акция 50-80 гр, малко е лигава на върха и се усещат добре даже и блесни 1-2 номер. Просто се чудя каква спинингарка да си взема , с каква акция , че да не ми я смазва течението като метна 20-30 грамов диип рънер в бързея
Е, определено за воблерчета до 4-5 см е малко брутална. Незнам как би предал някакви трептения или би усетил играта им с нея...В спининга няма универсални неща -според мен за такива размери ти трябва една с акция да кажем 5-25 или 10-30 гр. За дебели бързеи с посочените размери примамки би трябвало да се държи, ако е читава. Много зависи от въдицата - мога да ти покажа въдици с долна акция под един грам, които се държат перфектно в буйна и дълбока вода с воблери до към 4 см и блесни до 2 номер, което е отлично постижение. За съжаление обаче, те имат един значителен недостатък, няма да го коментирам...
Колкото до махането на 30 гр Диип Рънър в бързата вода(това е брутална работа, няма две мнения), тук имаш два варианта - единия е да си купиш читава въдица с акция примерно 1/2 - 1 1/2 Оz (грубо 15-40 гр), или да ловиш с таква 50-80, която е несравнимо по-груба, но и несравнимо по-евтина...но и нейното единствено предимство се заключава в ниската и цена...но и тя лови риба...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

На първата снимка най долу вдясно-Rapala Shallow runner с костурска окраска-това е убийствен виблер за лов в плитки води или над туфи с подводна растителност.Просто е супер резулатен.Вземи си и сребрист такъв-няма да същаляваш.Имам 4 такива с различен размер и окраска и са може би единствената примамка,която ползвам в плитки води.Осибено вечер,когато хищниците излизат в плиткажите да гонят става много красив риболов.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

На мен ми се струва, че нямаш неработещи воблери. На горната снимка имаш за распер, бяла, щука и сом. На долната достатъчно за кефал. Единствено на зеленото жабе ми се струва, че му е малка лопатката - има едни с по-електрикови цветове, на лявото им бутче пише "Vidra" - те работят доста по-добре.

Поздрави и успех по Реката!
mAnTi
новобранец
новобранец

Мнение от mAnTi »

Аз имам 1 от тези на голди но не съм го пробвал още :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”