Salvimar - нова колекция 2012г.

Модератор: nkolev66

gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Salvimar - нова колекция 2012г.

Мнение от gmurkacha »

Edrev написа:
spear написа:
gmurkacha написа:И Бюша и Омер имат такъв неопрен и то от доста години,Креси Испания ....
Имат ама нямат :lol:
Вероятно не си прочел малко по-горе това: "Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов."
Иначе всички от изброените от теб марки имат, но само за скуба дайвинг. Поради тази причина всички ние сега тук го дискутираме тоя плюш, защото сефте някой го прави за нас харпунджийте.

За Омер гледай на 10 - 11 стр. на новия каталог на Омер - моделите Bifoblack и Team Plush ( http://www.omersub.com/0102file/OMER_2012.pdf )
Едрев ти го е показал на 11 страница долу ще го видиш с плюша.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Edrev написа: За Креси съм сигурен, че имат поне 2 модела харпунджийски неопрени с хеланка отвътре - Camouskin и Apnea. Апнеа е наследник на стария Record ( http://cressisub.it/Catalogue/Details.asp?id=468 ), а Камускин още май виси в магазина при Владо ( http://www.pacific-bg.com/bg/products/l ... /24/page/2 )
Тъй де, само дето не става дума за хеланка ами за плюш :lol:
Edrev написа:За Омер гледай на 10 - 11 стр. на новия каталог на Омер - моделите Bifoblack и Team Plush ( http://www.omersub.com/0102file/OMER_2012.pdf )
E явно и Омер са направили такъв. Щом 2 фирми са решили да го правят значи си има плюсовете и си има клиенти за тях. Вече е наличен и в България!

А Едрев щом са му интересни хеланките, ето нещо което не е виждал и вероятно чувал, хидрофобна вътрешна хеланка:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4205
Има го и в 7мм.
Едрев харесва ли ти цената :wink: ?
max.dive
новобранец
новобранец

Мнение от max.dive »

Барнали са го костюмчето 'талянчетата :D ,а цената е без коментар :rolleyes:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...ще си позволя да се включа по въпроса за плюша , тъй като по странните закони на съдбата , имам опит с този вид неопрени :lol: ...ако си спомняте , преди бях написал една история за това как със жената намерихме , изхвърлен от вълните на Змийския остров неопрен . Тогава някои повярваха , други не ( според тях имам голяма ...фантазия :lol: )....пак по странните закони на съдбата , тия дни ми попаднаха и снимките от лятото на 2007 година ...и си спомних , че неопрена беше харпунджийски с плюш :shock: :

Изображение

Изображение

...бях тръгнал да се гмуркам само с едно сърф неопренче с къси крачоли и ръкави и се страхувах , че ще ми бъде студено ...не знам защо си взех повече баласт от къщи :shock: ...и на всичкото отгоре , след като го изплакнах набързо в морето и го облякох ...се оказа , че ми е по мярка :shock: :

Изображение

...предимствата на плюша ...следва... :D
Edrev
новобранец
новобранец

Мнение от Edrev »

Spear, аз не разбирам защо хвърляш тази пяна? Така рискуваш да се изложиш още повече. Не се хващай за думата "хеланка", повечето от нас я употребяват в смисъл на " не-вендуза" без да се уточнява точно структурата. Аз съм имал костюм Рекорд на Креси с плюш отвътре толкова отдавна, че вече не помня кога беше.
Gmurkacha е близък с вносителя на Креси и Омер, нека пита и да каже от кога тези 2 фирми правят модели с плюш, но за Креси няма да се учудя, ако е повече от 10 - 15 години.
Цените ти няма да коментирам - нали не правиш сергия тук? :) През 2005 г. Креси Рекорд 5 мм. струваше 260 - 300 лв. (зависи от отстъпката ;) ) в един магазин на Раковска, ама не му помня името. ;)
Последно промяна от Edrev на Сря Яну 18, 2012 11:49 am, променено общо 1 път.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...за горещите летни дни , плюша няма равен по комфорт ако правиш преходи с лодка ...плюсове :

1. лесно обличане , без да има нужда от мокрене
2. топли по малко от вендузата , но повече от хеланката , всъщност това през лятото не е от особено значение - така както на снимката , карах цялото лято и не ми беше студено , само сложих клин , да не ми изгарят краката
3. дълготрайност - колкото и да е остарял , облечеш ли го и колкото и дълго да плуваш с него - вероятността от протриване на определени места по тялото е нулева :!: ...за разлика от вендузата - плувай със стара , че и понякога с нова вендуза и глей кво става :? - аз съм с къси крака и ръце и по сгъвките ми редовно ми стават рани , ставали са ми и с хеланка , но никога с плюш :!: ...плюша е комфорт - вервайте ми :!:
4. жега ...качваш се в лодката и ако правиш дълъг преход , неопрена ако е вендуза , требе го свалиш - иначе ще го умиргаш от жега :lol: ...с плюша няма подобен проблем - задържа влагата и дори , че е черен , не ти е горещо :!:
5. все пак бе намерен :lol:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Булти, много изчерпателена информация за плюша, благодаря ти!!! :)
Е сега вече е ясно за какво иде реч. Май предимствата са повече от минусите :)

Едрев - няма да те коментирам повече! Тук в тази тема имам предвид.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Благодаря ти и аз - все пак темата тръгна от теб - хубаво е човек да научи за новостите !!! Пък не знам , да е забранено тук да се презентират и други марки , без да се прави конкретна реклама - тва ще обогати форума :D

:supz:

...пропуснах да добавя - пиша за горница 5 мм , по края на ръкавите и бонето беше вендуза ...
Jikony
новобранец
новобранец

Мнение от Jikony »

spear написа:Реших да попитам самия Салви защо са го пуснали тоя плюш след като вендузата е по-предпочитана.
Оказва се че има доста народ който е алергичен към вендузата. Дори веднага се сетих за наш колега който има такъв проблем и ползва само неопрени с вътрешна хеланка.
Точно заради тези харпунисти с алергии от Салвимар са решили да пуснат харпунджийски неопрен с плюш отвътре, забелязали са празна пазарна ниша и са я запълнили. Аз съм виждал само за скуба с плюш, но никога за подводен риболов.

Здравейте и от мен !
Миналия сезон си купих неопрен тип мека вендуза.
Проблема ми беше, че се обривах след всяко влизане с него но много харесвам подводния риболов и не спирах докато един ден бях вече, като петниста хиена .
Тази година си купих Wet Drop 5.5мм ще го пробвам съвсем скоро и ще пиша впечатлението си.
Ще бъда благодарен ако някой даде съвет при повторни обриви и с този неопрен тип халанка какво може да се предприеме освен да не се използва неопрен.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Латексова алергия. Доста народ е алергичен към ластика който използваме за харпуните. Ако пак ти се появят тези обриви, влез един два пъти без харпун и сподели тук резултата :)
Jikony
новобранец
новобранец

Мнение от Jikony »

Преди седмица си купих Wet Drop 5.5мм с новата материя сллед 2 влизания нямам проблем ! :D
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

SARGAN STALKER
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Очень интересно SARGAN STALKER :rolleyes:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

абе аз тоз харпун сякаш съм го виждал някъде, ама как не съм запомнил това странно име....хммм
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Вальо, ти що спамиш темата ве? Тука за Salvimar иде реч, а ти вмъкваш тука разни Руско-зарганни технологии. :D :D :D
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”