Утежняване при риболов на леко

Модератор: sapuna

ekebo
новобранец
новобранец

Утежняване при риболов на леко

Мнение от ekebo »

Колеги, как утежнявате линията? Аз слагам повод и над свързващият възел слагам група от съчми. Така съм хванал много риби, но дали това е правилно. Гледал съм много клипове и на повечето от тях първо слагат малка съчма, а на разстояние от нея група от съчми. Кое е по-правилното? :)
Аватар
jpf
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Утежняване при риболов на леко

Мнение от jpf »

Според мен правило няма.Има няколко основни неща едно от които ти използваш.Според мен трябва да откриеш този монтаж които работи най-добре в конкретната ситуация.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

тая тема е развивана 100 пъти ако се поразровиш ще видиш как е..зависи и къде ще ловиш на течение или във спокойни води...
Изображение
Най добрите са тук
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Според мен начинът е да пробваш няколко вида монтажи защото рибата не винаги иска това от предния риболов на мястото и монтажа с който си я ловил.Лично аз сменям докато ми клъвне.Колегата е прав зависи къде ловиш в затворен водоем или в течение на мач или на щека.Номерът е да пробваш :wink:
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Ако ще ловиш в придънния слой и искаш стръвта да стигне по-бързо до него можеш да използваш групирано утежнение над вирбела(или свързващият ти възел),а ако ще ловиш на "пропадане" можеш да разпределиш съчмите на по-голямо разстояние,така че стръвта да пропада бавно. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”