Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Утежняване при риболов на леко
Модератор: sapuna
Утежняване при риболов на леко
Колеги, как утежнявате линията? Аз слагам повод и над свързващият възел слагам група от съчми. Така съм хванал много риби, но дали това е правилно. Гледал съм много клипове и на повечето от тях първо слагат малка съчма, а на разстояние от нея група от съчми. Кое е по-правилното? 

Re: Утежняване при риболов на леко
Според мен правило няма.Има няколко основни неща едно от които ти използваш.Според мен трябва да откриеш този монтаж които работи най-добре в конкретната ситуация.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
тая тема е развивана 100 пъти ако се поразровиш ще видиш как е..зависи и къде ще ловиш на течение или във спокойни води...

Според мен начинът е да пробваш няколко вида монтажи защото рибата не винаги иска това от предния риболов на мястото и монтажа с който си я ловил.Лично аз сменям докато ми клъвне.Колегата е прав зависи къде ловиш в затворен водоем или в течение на мач или на щека.Номерът е да пробваш 

Ако ще ловиш в придънния слой и искаш стръвта да стигне по-бързо до него можеш да използваш групирано утежнение над вирбела(или свързващият ти възел),а ако ще ловиш на "пропадане" можеш да разпределиш съчмите на по-голямо разстояние,така че стръвта да пропада бавно.