Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Странна каракуда
Модератор: emo vasilev
Re: Странна каракуда
Принцеса се нарича тази Каракуда !
Аз например съм хващал каракуда в много чист и красив оранжев цвят-Природа!
- borislav58
- сериозен играч
На Римския мост съм хващал с такива големи перки, но рибата бе много по малка .Като я улових я помислих за морунаж,но като се вгледах ясно се видя кароконджула.Оранжеви (каракуди) риби съм ловил но нямат такива големи перки.Явно се се изродили и умешили с некой другириби.

Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
Хващал съм подобна малка каракудка,като златна рибка беше много красива.Тези големи перки се дължат според мен на кръстоска между каракуда и шаран,но поколението е изявило автозомно-рецесивен белег(скрит белег-голямята опашна перка)(при хората това е появата на син цвят на очите) появявящ се рядко при точно определена кръстоска.Може и да се дължи на генна мутация предизвикваща появата на рецесивен белег без да има кръскоска между видовете.То със тия химикали във водите вече не е сигурно каква риба ще се появи.В по-общ план всичко може да е част от еволюционни промени,но малко ме съмнява.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- hristoogi
- вече хвърля и на тежко
Тия в Англия по скоро имат глава на шаран без мустачки и тяло на едри каракуди.Чак такива перки нямат .Тук повече има кръстоска със злагна рибка със голяма опашка и перки. Имах такива и станаха много големи ,като детско шамарче за 5 години. Синковеца се отказа от тях и ги пуснах в един канал .Най вероятно ще се клецат с червеноперки ,ако оцелеят от баби щучки .

-
- кандидат преподавател
Да не забравяме,че всички упоменати риби в постовете,са нещо като преки кръвни роднини от едно голямо семейство-при определени условия /геофизични,климатични,биологични,вкл. изкуствена човешка намеса/,са възможни най-различни кръстоски и поколения.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
На язовир Миромир (преди Хисаря),хванах такава каракуда с дълги перки,само че малка.Това беше преди две години и със сина ми доста се пулихме в нея и на края я върнахме във водоема.Представете си каква беше изненадата ни,когато миналата година за 5 - 6 часа излет в живарника ни имаше поне 10-ина такива рибока.Иначе не знам каква марка и модел са. 

- dimmitov
- ще става разбирач
Не е нито ,,каракуда принцеса,, нито f1. Лошото е че и аз незнам каква е.Вчера хванах такава. Изключително красива е.Знам и в кой язовир ще я пусна.Дано само да може да се размножава (чифтосва) с обикновенните каракуди.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Природата е постоянно в еволюционен процес нищо чудно да ставаме свидетели на нов под вид
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вида е доста стар , просто не е бил масово разпространенProtos_Immortal написа:Природата е постоянно в еволюционен процес нищо чудно да ставаме свидетели на нов под вид

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;