Дунав - на буните край Ряхово ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Чудесен излет! Поздрави! :lol:
Изображение
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Димитър благодаря за поздравите.Ще му ги предам на бащата.Той много е очарован от факта ,че имаме форум и се срещаме по водоемите.За сряда пак се точи,че даже си е намерил някаква нова рецепта за качамак.А аз лично в сряда тръгвам за морето и ако сваря някой водоем неподготвен ще го уважа. :partyman:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Почти два дена нямаше "нет" , заради проливните дъждове , но сега всичко е нормално.
Ти вече сигурно си на морето , риба я има , я не , карай на биричка , и не бой се ... !
Лека почивка , и където топнеш въдиците , празно да няма !!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Преди малко се връщам, рибата си е там играе си като преди.

Но водата е абсолютна боза, нямя смисъл да се ходи поне в идните 3-4 дни.

Пътя е проходим само с нещо 4х4 :?
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Расперът е активен от 6 до 7. Водата наистина е доста мътна. Е, не като съвсем да не става за спининг и да не си хванеш нещо, но си е тегаво. Играеха и мирни риби ...

Поздрави!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тоя последния ми распер го хванах на попче на дъно и то не в бързей
а в спокойната вода в близост до брега.

Имах няколко подобни удъра докато му хвана мурафета на кълване.

Извода който си направих е : распера кълве на дъно и то нерядко :wink:

Като привечер ударите са един след друг, трябва да няма почти никакъв аванс, иначе плюе моментално и предпочита едрите попчета :D
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Навреме успях да прочета "инфото" ти , Иво , мислех за утре да идвам към Дунава , но нещата явно ще се променят , защото дойдоха гостите ми от Полша . Утре ще ги водя на яз. Бели лом , хем и аз да видя как са нещата след дъждовете , макар че ми се обади днес познат , и каза , че на плувка върви червенопера и таранка . Това за мен е добре , защото ще има две хлапета с нас , изобщо ще сме една малка лудница , та ще гледам да съм далеч от колеги , за да не ме сърби г..а... ! Все пак ще търся предимно хищника , и се надявам да ви пусна снимки за да видите колко са "големи" белите риби !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мой познати в събота на помпената на Бели Лом не са успели да хванат нито една бяла риба :roll: , а уж са добри рибари :?
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Утре ще ходя точно там , ще бъда вляво от помпената , колегата дето ми се обади е там , и то не от днес , но той по принцип работи за шаран и амур . Утре ще говоря сутринта повече , бе , каквото науча и каквото направя утре ще разберете !
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Най после се завърнах,но още не съм прегледал всичко.Мога само да кажа,че не съм си и бутвал въдиците.Чух се набързо с бащата и ми каза за някакви таранки,но това е първа ръка инфо и не мога да кажа повече.Гледам и нивото се качва така,че ги погвам до ден два.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

На същото място, до падналата върба вчера от 16 до 19 ч. Жената ми се обади след обяд, че ще идват гости, та реших да отскоча да осигуря мезето. Хищник не пипна, таранка на малай със една свободна кука с жълт стиропор колкото грах - доволно. Към 18:40 удари на капана кюспе/малай ей тоя хубавец Изображение. Бях си забравил манчока на текето в неделя и се наложи да го поразходя доста. Накрая с рибарския нож го мушнах през хрилете, изтеглих го на брега и го затиснах на колене.
Последно промяна от sestrata на Нед Окт 07, 2007 8:21 am, променено общо 1 път.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Брех аз си мислех че на кюспе неще да кълве шарана там. :roll:

В неделя съм там :lol: :lol:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Аз се колебая дали на 514-ия или 459-ия. Горе дава и сом, но ще преспиваме с приятелско семейство и не знам дали няма да им е скучно на жените и да препират да тръгваме. Долу мога да им връча по един директен телескоп и да има с какво да се занимават. Тъй че може да се видим :D .
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Кюспе , а , значи можело , браво на колегата ... !
Направо ми се тръгва още сега , но това значи "война " в къщи , и не знам , ако се откача поне за един ден , ще ти се обадя , Иво , дори и само да мина край теб , хем да ти оставя "подаръка" и да се видим , ако не , в най - лошият случай , може би на Жребчево ... !
Абе , колегите от другият форум дерат сомове на местото където се влива Лома , там водата влачи много неща и се събрал доста хищник , не знам дали сте разбрали , но май е било фрашкано и от рибари . Доколкото разбрах вчера не е имало попадения , защото водата е била доста мътна , но вие можете да разберете повече , все пак там сте в "свои води "!
И дано събота и неделя ви изненада нещо , което си заслужава снимката !!!
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

dimitar_ написа:Абе , колегите от другият форум дерат сомове на местото където се влива Лома , там водата влачи много неща и се събрал доста хищник , не знам дали сте разбрали , но май е било фрашкано и от рибари . Доколкото разбрах вчера не е имало попадения , защото водата е била доста мътна , но вие можете да разберете повече , все пак там сте в "свои води "!
И дано събота и неделя ви изненада нещо , което си заслужава снимката !!!
Колега dimitar_, трудно ми е да приема спининговия риболов на сом в дива река като "ДРАНЕ" - не знам защо :roll: Колегите ми и аз ловим наистина доста хищна риба - само на спининг и муха - ОГРОМНА част от тази риба си плува в Реката ... (искате ли снимки ?) ... никога не сме крили нито излети, нито места ... напротив - рисували сме карти, правили сме сайтове (кой ли ги чете - "я по-добре да питам у форумо") и продължаваме да правим какво ли не - само и само да се популяризира спининговия и мухарския риболов в България, както и понятия като "Хвани и пусни" ...
... и "вчера" имаше попадения - факторите, които влияят на риболова са много и трябва много опит и мислене и анализиране на Реката ... наистина - ще бъде фрашкано с рибари - като сме "тъпи и пишем по форумите", но мога да се обзаложа отсега каква ще е слуката на многото рибари на едно място в лова на хищник ...

Поздрави!

П.П. Нищо лично - с удоволствие ще дойда да се запознаем, примерно на буните ня Ряхово ... просто думата "дерат" свързана с моите начини на риболов прекалено много ме подразни ...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”