Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - на буните край Ряхово ...
Димитър благодаря за поздравите.Ще му ги предам на бащата.Той много е очарован от факта ,че имаме форум и се срещаме по водоемите.За сряда пак се точи,че даже си е намерил някаква нова рецепта за качамак.А аз лично в сряда тръгвам за морето и ако сваря някой водоем неподготвен ще го уважа. 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тоя последния ми распер го хванах на попче на дъно и то не в бързей
а в спокойната вода в близост до брега.
Имах няколко подобни удъра докато му хвана мурафета на кълване.
Извода който си направих е : распера кълве на дъно и то нерядко
Като привечер ударите са един след друг, трябва да няма почти никакъв аванс, иначе плюе моментално и предпочита едрите попчета
а в спокойната вода в близост до брега.
Имах няколко подобни удъра докато му хвана мурафета на кълване.
Извода който си направих е : распера кълве на дъно и то нерядко

Като привечер ударите са един след друг, трябва да няма почти никакъв аванс, иначе плюе моментално и предпочита едрите попчета

- dimitar_
- сериозен играч
Навреме успях да прочета "инфото" ти , Иво , мислех за утре да идвам към Дунава , но нещата явно ще се променят , защото дойдоха гостите ми от Полша . Утре ще ги водя на яз. Бели лом , хем и аз да видя как са нещата след дъждовете , макар че ми се обади днес познат , и каза , че на плувка върви червенопера и таранка . Това за мен е добре , защото ще има две хлапета с нас , изобщо ще сме една малка лудница , та ще гледам да съм далеч от колеги , за да не ме сърби г..а... ! Все пак ще търся предимно хищника , и се надявам да ви пусна снимки за да видите колко са "големи" белите риби !
На същото място, до падналата върба вчера от 16 до 19 ч. Жената ми се обади след обяд, че ще идват гости, та реших да отскоча да осигуря мезето. Хищник не пипна, таранка на малай със една свободна кука с жълт стиропор колкото грах - доволно. Към 18:40 удари на капана кюспе/малай ей тоя хубавец
. Бях си забравил манчока на текето в неделя и се наложи да го поразходя доста. Накрая с рибарския нож го мушнах през хрилете, изтеглих го на брега и го затиснах на колене.

Последно промяна от sestrata на Нед Окт 07, 2007 8:21 am, променено общо 1 път.
- dimitar_
- сериозен играч
Кюспе , а , значи можело , браво на колегата ... !
Направо ми се тръгва още сега , но това значи "война " в къщи , и не знам , ако се откача поне за един ден , ще ти се обадя , Иво , дори и само да мина край теб , хем да ти оставя "подаръка" и да се видим , ако не , в най - лошият случай , може би на Жребчево ... !
Абе , колегите от другият форум дерат сомове на местото където се влива Лома , там водата влачи много неща и се събрал доста хищник , не знам дали сте разбрали , но май е било фрашкано и от рибари . Доколкото разбрах вчера не е имало попадения , защото водата е била доста мътна , но вие можете да разберете повече , все пак там сте в "свои води "!
И дано събота и неделя ви изненада нещо , което си заслужава снимката !!!
Направо ми се тръгва още сега , но това значи "война " в къщи , и не знам , ако се откача поне за един ден , ще ти се обадя , Иво , дори и само да мина край теб , хем да ти оставя "подаръка" и да се видим , ако не , в най - лошият случай , може би на Жребчево ... !
Абе , колегите от другият форум дерат сомове на местото където се влива Лома , там водата влачи много неща и се събрал доста хищник , не знам дали сте разбрали , но май е било фрашкано и от рибари . Доколкото разбрах вчера не е имало попадения , защото водата е била доста мътна , но вие можете да разберете повече , все пак там сте в "свои води "!
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега dimitar_, трудно ми е да приема спининговия риболов на сом в дива река като "ДРАНЕ" - не знам защоdimitar_ написа:Абе , колегите от другият форум дерат сомове на местото където се влива Лома , там водата влачи много неща и се събрал доста хищник , не знам дали сте разбрали , но май е било фрашкано и от рибари . Доколкото разбрах вчера не е имало попадения , защото водата е била доста мътна , но вие можете да разберете повече , все пак там сте в "свои води "!

... и "вчера" имаше попадения - факторите, които влияят на риболова са много и трябва много опит и мислене и анализиране на Реката ... наистина - ще бъде фрашкано с рибари - като сме "тъпи и пишем по форумите", но мога да се обзаложа отсега каква ще е слуката на многото рибари на едно място в лова на хищник ...
Поздрави!
П.П. Нищо лично - с удоволствие ще дойда да се запознаем, примерно на буните ня Ряхово ... просто думата "дерат" свързана с моите начини на риболов прекалено много ме подразни ...