Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
GODzillata пробвах пиленцето което беше показал и стана уникално. Винаги даваш хубави идеи.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето?
...изглежда празно на снимката, а идеята е да е пълно или с бира, или с вода, разтопено масълце и подправки, та като заври да започне да излиза и да облива месото.

...изглежда празно на снимката, а идеята е да е пълно или с бира, или с вода, разтопено масълце и подправки, та като заври да започне да излиза и да облива месото.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
Колеги здравейте, имам нужда от някоя и друга рецепта за бяла риба.
Благодаря Ви! 

С разтопеното масълце и подправките намазах пиленцето ,но виж не се сетих да оставя шишето пълно. Благодаря за съветаGODzillata написа:Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето?![]()
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- Vid
- кандидат преподавател
Това още утре ще го пробвам, много апетитно изглежда. Ако може да споделите, на колко градуса и колко време печете? Фурната на вентилатор ли е или не?martineti написа:С разтопеното масълце и подправките намазах пиленцето ,но виж не се сетих да оставя шишето пълно. Благодаря за съветаGODzillata написа:Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето?![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз винаги печа на около 180 градуса (+/-20) Конкретно пиленцето мисля ,че час-час и нещо е предостатъчен.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Имам повод да почерпя- рожден ден. Наслука, приятели, през годината на дракона!

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жива и здрава и ти . ЧРД !
Последно промяна от С.Върбанов на Пон Мар 05, 2012 9:42 pm, променено общо 1 път.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Oooo, Светле, честито и тук!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- preparatos
- вече хвърля и на тежко
..тортичките многоо ги уважавам....ЧРД колега, пожелавам ти да имаш всичко, което не се копува с пари и ...пари за всичко останало!
- Vid
- кандидат преподавател
За мен най-добрата рецепта е тази: http://bgreceptite.com/bqla-riba-na-furna-a1176.htmval0 написа:Колеги здравейте, имам нужда от някоя и друга рецепта за бяла риба.Благодаря Ви!
Преди месец жената направи такава и още я споминаме, облизахме си пръстите.
В допълнение от рецептата - бялата риба трябва да бъде поне 3 кг., маже се по време на печенето няколко пъти с горчица с лек чеснов аромат. Олиото се сменя с масълце.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Диканаров
- кандидат преподавател
Кирчо, видях твоята рецепта за пиле на бутилка във вестничето на Кауфланд!
Отпечатването е с можеби седмица след теб тука! Явно вече много кулинарни корифеи се заглеждат в нашия Форум!
Май много гурмета стават кривогледи! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Диканаров - имаш ценни изказвания, ще се радвам да споделиш някоя рецепта за осоляване на паламудче, имам още 5-6 бр във фризера, ама нещо много ги пресолявам, а ако не ги пресоля, се вмирисват?
- Диканаров
- кандидат преподавател
Мишо, аз несъм много опитен с паламуда, защото рядко имам повече от две риби за сезон!
Правил съм и веяна и пушена. Но като са една-две риби не се задържат, та да се развалят. Та аз изчиствам мнимателно рибата, като особено се старая за изчегъртам далака по вътрешната/ коремната/ страна на гръбнака. Изплаквам! Оцеждам! Осолявам обилно със сол корема на паламуда и го слагам за 24ч нареден по гръб с опашките надоло в наклонена тавичка. Така по гръбнака солта си се поема до опашката, като пусната от месото осолена луга се събира при опашките в тавичката. Изтръскваш рибата от остатъка от сол, подсушаваш от лугата, разпъваш гърдите с една-две клечки за зъби и я окачваш на проветриво, сенчесто място . За една седмица е готова. Сега няма мухи, но в друго време трябва да я предпазиш с тензух. Аз съм си обвил с тензух еднин кафез за птички! После, ако искаш може да я консумираш, да я правиш на лакерда или пушиш. Бе паламуда си е паламуд! И леко осолен на скара със студен поморийски Димят се е направо райско удоволствие! Но с приятели!

Правил съм и веяна и пушена. Но като са една-две риби не се задържат, та да се развалят. Та аз изчиствам мнимателно рибата, като особено се старая за изчегъртам далака по вътрешната/ коремната/ страна на гръбнака. Изплаквам! Оцеждам! Осолявам обилно със сол корема на паламуда и го слагам за 24ч нареден по гръб с опашките надоло в наклонена тавичка. Така по гръбнака солта си се поема до опашката, като пусната от месото осолена луга се събира при опашките в тавичката. Изтръскваш рибата от остатъка от сол, подсушаваш от лугата, разпъваш гърдите с една-две клечки за зъби и я окачваш на проветриво, сенчесто място . За една седмица е готова. Сега няма мухи, но в друго време трябва да я предпазиш с тензух. Аз съм си обвил с тензух еднин кафез за птички! После, ако искаш може да я консумираш, да я правиш на лакерда или пушиш. Бе паламуда си е паламуд! И леко осолен на скара със студен поморийски Димят се е направо райско удоволствие! Но с приятели!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!