Вкусотии в чинии

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: Вкусотии в чинии

Мнение от martineti »

GODzillata пробвах пиленцето което беше показал и стана уникално. Винаги даваш хубави идеи.
Изображение
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето? :wink:
...изглежда празно на снимката, а идеята е да е пълно или с бира, или с вода, разтопено масълце и подправки, та като заври да започне да излиза и да облива месото.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от val0 »

Колеги здравейте, имам нужда от някоя и друга рецепта за бяла риба. :( Благодаря Ви! :D
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

GODzillata написа:Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето? :wink:
...изглежда празно на снимката, а идеята е да е пълно или с бира, или с вода, разтопено масълце и подправки, та като заври да започне да излиза и да облива месото.
С разтопеното масълце и подправките намазах пиленцето ,но виж не се сетих да оставя шишето пълно. Благодаря за съвета
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

martineti написа:
GODzillata написа:Що ми се струва, че първо си изпил бирата, а после си нанизал пилето? :wink:
С разтопеното масълце и подправките намазах пиленцето ,но виж не се сетих да оставя шишето пълно. Благодаря за съвета
Това още утре ще го пробвам, много апетитно изглежда. Ако може да споделите, на колко градуса и колко време печете? Фурната на вентилатор ли е или не?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Аз винаги печа на около 180 градуса (+/-20) Конкретно пиленцето мисля ,че час-час и нещо е предостатъчен.
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

Имам повод да почерпя- рожден ден. Наслука, приятели, през годината на дракона!

Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Жива и здрава и ти . ЧРД !
Последно промяна от С.Върбанов на Пон Мар 05, 2012 9:42 pm, променено общо 1 път.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Oooo, Светле, честито и тук! :D :drinkers:

Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

..тортичките многоо ги уважавам....ЧРД колега, пожелавам ти да имаш всичко, което не се копува с пари и ...пари за всичко останало!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

val0 написа:Колеги здравейте, имам нужда от някоя и друга рецепта за бяла риба. :( Благодаря Ви! :D
За мен най-добрата рецепта е тази: http://bgreceptite.com/bqla-riba-na-furna-a1176.htm
Преди месец жената направи такава и още я споминаме, облизахме си пръстите.
В допълнение от рецептата - бялата риба трябва да бъде поне 3 кг., маже се по време на печенето няколко пъти с горчица с лек чеснов аромат. Олиото се сменя с масълце.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Колеги в тази рецепта е истината ;)
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BC%D0%B0
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Кирчо, видях твоята рецепта за пиле на бутилка във вестничето на Кауфланд! :shock: Отпечатването е с можеби седмица след теб тука! Явно вече много кулинарни корифеи се заглеждат в нашия Форум! :drinkers: Май много гурмета стават кривогледи! :rolleyes:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ba4oMisho
новобранец
новобранец

Мнение от Ba4oMisho »

Диканаров - имаш ценни изказвания, ще се радвам да споделиш някоя рецепта за осоляване на паламудче, имам още 5-6 бр във фризера, ама нещо много ги пресолявам, а ако не ги пресоля, се вмирисват?
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Мишо, аз несъм много опитен с паламуда, защото рядко имам повече от две риби за сезон!
Правил съм и веяна и пушена. Но като са една-две риби не се задържат, та да се развалят. Та аз изчиствам мнимателно рибата, като особено се старая за изчегъртам далака по вътрешната/ коремната/ страна на гръбнака. Изплаквам! Оцеждам! Осолявам обилно със сол корема на паламуда и го слагам за 24ч нареден по гръб с опашките надоло в наклонена тавичка. Така по гръбнака солта си се поема до опашката, като пусната от месото осолена луга се събира при опашките в тавичката. Изтръскваш рибата от остатъка от сол, подсушаваш от лугата, разпъваш гърдите с една-две клечки за зъби и я окачваш на проветриво, сенчесто място . За една седмица е готова. Сега няма мухи, но в друго време трябва да я предпазиш с тензух. Аз съм си обвил с тензух еднин кафез за птички! После, ако искаш може да я консумираш, да я правиш на лакерда или пушиш. Бе паламуда си е паламуд! И леко осолен на скара със студен поморийски Димят се е направо райско удоволствие! Но с приятели! :D :drinkers: :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”