Забрана за риболов 2012

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

vein
новобранец
новобранец

Забрана за риболов 2012

Мнение от vein »

Прочетох това ( http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf ), но не ми стана ясно дали в момента е забранен риболова, примерно по реките Струма и Искър. Ако може някой да ми обясни как стоят нещата със забраната за тази година.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Забрана за риболов 2012

Мнение от emo vasilev »

Струма в този си участък винаги е била забранена .
vein
новобранец
новобранец

Мнение от vein »

Позволено ли е да се лови по Струма в Кресненското дефиле и надолу към Сандански.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Щом участъка не е изрично посочен в Заповедта,значи можеш да си ловиш спокойно-разбира се,със съответния риб.билет и във времето до всеобщата размножителна забрана /най-вероятно от 17.04. /,също и след изтичането й.
vein
новобранец
новобранец

Мнение от vein »

Благодаря за точния отговор колега.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

И да я забраняват и да не я забраняват ,Искъра се обезриби тотално....
Изображение
Най добрите са тук
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Искам да попитам когато те проверяват каква е процедурата ,дали трябва да се лигитимират и ако не длъжен ли съм да дам билет.Как го проверяват този биле?Оня ден мина един да гледа цивилен пита как е момчета гледа живарника и го пусна и пита билети имате ли?
...and justice for all
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не трябва да е цивилен и на проверка не може да е само един -имат за служебно облекло комплект камуфлаж,на който върху левия джоб на якето трябва да има "бадж" с името,длъжността и организацията /ИАРА/.И да имат,и да нямат,имаш пълното право да поискаш легитимиране със служебна карта.От там нататък - при поискване си длъжен да дадеш за проверка билет,да покажеш въдици вкл. с изваждане от водата,да предоставиш живарник,торба,кошче,кофа и пр.за проверка на количеството и размера на улова.
yyoopp
новобранец
новобранец

Мнение от yyoopp »

Тъй като съм нов в форума искам да попитам след като съм с билет има ли значение колко улов съм хванал няква граница има ли
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

yyoopp написа:Тъй като съм нов в форума искам да попитам след като съм с билет има ли значение колко улов съм хванал няква граница има ли
Ами прочети на билета какво пише. Там си е написано. Прочети и закона. Там още по-подробно е написано.
Поздрави и успех.

п.п.: Добре е да прочетеш и за минималните размери на рибите (кое е маломерна риба) - за всеки един вид риба поотделно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
yyoopp
новобранец
новобранец

Мнение от yyoopp »

благодарско са информацията ще седна да се образовам малко :)
jaro0o
новобранец
новобранец

Мнение от jaro0o »

Здравейте! Моля някой по запознат от мен да ми поразясни малко ситуацията. От тази година сефте почвам да ходя сам на риболов, и ако може да ми отговорите на 1-2 въпроса, че да не сгафя още в началото на риболовната ми кариера :D. Та значи въпроса ми са как стоят нещата с частните водоеми? изисква ли се да имам риболовен билет и за тях и важат ли и за тях забраните? в този документ по горе видях изброени само реки, но тъй като в моя край нямаме големи реки подходящи за риболов ходим само по язовири.
tedi6606
новобранец
новобранец

Мнение от tedi6606 »

почти във всички частни водоеми е платено.за там не ти трябва билет.там е платено
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

jaro0o написа:Здравейте! Моля някой по запознат от мен да ми поразясни малко ситуацията. От тази година сефте почвам да ходя сам на риболов, и ако може да ми отговорите на 1-2 въпроса, че да не сгафя още в началото на риболовната ми кариера :D. Та значи въпроса ми са как стоят нещата с частните водоеми? изисква ли се да имам риболовен билет и за тях и важат ли и за тях забраните? в този документ по горе видях изброени само реки, но тъй като в моя край нямаме големи реки подходящи за риболов ходим само по язовири.
За частните водоеми билетите са ги измислили финикийците. Забраните им нямат нищо общо със закона за риболова. Обикновено, като посетиш такъв гьол на място разбираш какво е разрешено и какво не. Може да налетиш и на големи простотий, но има и читави.
carp_97
новобранец
новобранец

Мнение от carp_97 »

Искам да разбера на коя дата забраняват риболова и на коя го пускат.:)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”