Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Забрана за риболов 2012
Модератор: sapuna
Забрана за риболов 2012
Прочетох това ( http://iara.government.bg/wp-content/up ... oved-2.pdf ), но не ми стана ясно дали в момента е забранен риболова, примерно по реките Струма и Искър. Ако може някой да ми обясни как стоят нещата със забраната за тази година.
- emo vasilev
- сериозен играч
Re: Забрана за риболов 2012
Струма в този си участък винаги е била забранена .
Позволено ли е да се лови по Струма в Кресненското дефиле и надолу към Сандански.
-
- кандидат преподавател
Щом участъка не е изрично посочен в Заповедта,значи можеш да си ловиш спокойно-разбира се,със съответния риб.билет и във времето до всеобщата размножителна забрана /най-вероятно от 17.04. /,също и след изтичането й.
Благодаря за точния отговор колега.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Искам да попитам когато те проверяват каква е процедурата ,дали трябва да се лигитимират и ако не длъжен ли съм да дам билет.Как го проверяват този биле?Оня ден мина един да гледа цивилен пита как е момчета гледа живарника и го пусна и пита билети имате ли?
...and justice for all
-
- кандидат преподавател
Не трябва да е цивилен и на проверка не може да е само един -имат за служебно облекло комплект камуфлаж,на който върху левия джоб на якето трябва да има "бадж" с името,длъжността и организацията /ИАРА/.И да имат,и да нямат,имаш пълното право да поискаш легитимиране със служебна карта.От там нататък - при поискване си длъжен да дадеш за проверка билет,да покажеш въдици вкл. с изваждане от водата,да предоставиш живарник,торба,кошче,кофа и пр.за проверка на количеството и размера на улова.
Тъй като съм нов в форума искам да попитам след като съм с билет има ли значение колко улов съм хванал няква граница има ли
Ами прочети на билета какво пише. Там си е написано. Прочети и закона. Там още по-подробно е написано.yyoopp написа:Тъй като съм нов в форума искам да попитам след като съм с билет има ли значение колко улов съм хванал няква граница има ли
Поздрави и успех.
п.п.: Добре е да прочетеш и за минималните размери на рибите (кое е маломерна риба) - за всеки един вид риба поотделно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
благодарско са информацията ще седна да се образовам малко 

Здравейте! Моля някой по запознат от мен да ми поразясни малко ситуацията. От тази година сефте почвам да ходя сам на риболов, и ако може да ми отговорите на 1-2 въпроса, че да не сгафя още в началото на риболовната ми кариера
. Та значи въпроса ми са как стоят нещата с частните водоеми? изисква ли се да имам риболовен билет и за тях и важат ли и за тях забраните? в този документ по горе видях изброени само реки, но тъй като в моя край нямаме големи реки подходящи за риболов ходим само по язовири.

почти във всички частни водоеми е платено.за там не ти трябва билет.там е платено
За частните водоеми билетите са ги измислили финикийците. Забраните им нямат нищо общо със закона за риболова. Обикновено, като посетиш такъв гьол на място разбираш какво е разрешено и какво не. Може да налетиш и на големи простотий, но има и читави.jaro0o написа:Здравейте! Моля някой по запознат от мен да ми поразясни малко ситуацията. От тази година сефте почвам да ходя сам на риболов, и ако може да ми отговорите на 1-2 въпроса, че да не сгафя още в началото на риболовната ми кариера. Та значи въпроса ми са как стоят нещата с частните водоеми? изисква ли се да имам риболовен билет и за тях и важат ли и за тях забраните? в този документ по горе видях изброени само реки, но тъй като в моя край нямаме големи реки подходящи за риболов ходим само по язовири.
Искам да разбера на коя дата забраняват риболова и на коя го пускат.