Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
Заргана май доста се раздвижи ...
Прилагам упоменатите по-горе документи:

Място на действието:

демек, плажа на Галата. 21 заргана общо, като най-активна рибата беше от 7 до 8ч. Едрите бяха с хайвер. На плаваща бомбарда, понеже дъното е силно каменисто, повод - 0.12 и 0.14, нямаше разлика, куки - от No9 до 13. Иларията отсъстваше от сцената, само 1 бр.

Място на действието:

демек, плажа на Галата. 21 заргана общо, като най-активна рибата беше от 7 до 8ч. Едрите бяха с хайвер. На плаваща бомбарда, понеже дъното е силно каменисто, повод - 0.12 и 0.14, нямаше разлика, куки - от No9 до 13. Иларията отсъстваше от сцената, само 1 бр.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Благодаря, чуруликпенчо. За стълбите, за съжаление, си прав. Най-хубавото в тях, обаче, е, че те, в комбинация с дългия около километър каменист бряг са причина това място да не се пренасели. А и риболова сред тези стърчащи и подводни камъни не е за начинаещи и изисква доста качествена екипировка, например:

и т.н.

и т.н.
Последно промяна от Джо на Съб Авг 04, 2007 6:43 pm, променено общо 1 път.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Точно така си е. Ако някой мераклия-аджамия, без необходимото оборудване се пробва, ще са му необходими доста комплекта такъми. Като се върна в годините на моето аджамийство,чак ме напушва смях какви съм ги вършил и с какви такъми съм ловил.Вярно,че времената бяха други .Ловяхме заргана на плувка,често на белена скрида или бял червей и т.н.т. Пръчките бяха къси и въобще си беше луда работа,ама важен е мерака и рибата да я има. Останалото лека-полека се научава. Та думата ми беше : Наслука на всички мераклии-зарганджии!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч

- чуруликпенчо
- сериозен играч

Чудесен излет,браво! Аз нямах този късмет. Бях ангажиран в 8,45ч. и единственото възможно място за мен беше вълнолома. За жалост, нещата там не изглеждаха по твоя начин и спасих капото с едно зарганче и една добра платерина. Някои колеги въобще не можаха да се включат в парчето.Рибата беше отдолу , а ударите рядко и доста вяли. Това до 8,45ч. ,а за по-нататък не знам. Интересно , но при този югоизточен вятър очаквах вълната на твоето място да е по-висока. Има вероятност утре да се пробвам по-южно , стига да не ми мине котка път.Наслука!
Последно промяна от чуруликпенчо на Пон Авг 13, 2007 5:52 pm, променено общо 1 път.
Днес в 6.20 бях на въпросното място. И заргана беше там, и иларията. До към 7.30 на всяко замятане - рибка или поне удар. Към 8 се появиха 3 големи, ама големи делфина, на има-няма 40 м от брега. Помислих си, че риболовът свърши, но не бе така - след 15 мин рибата отново започна да се обажда. След 8.30 почти спря да бие - на час по 1-2 риби. Сменях места, такъми - същата работа. Щях да си тръгвам, но извадих (с голям зор) един каиш, затова останах до обяд, но ситуацията не се промени.

- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Зязер,верно е,даже са доста повечко от 500,ако питаш мен.
Местенцето се намира на Галата,питай там как да стигнеш до плажа,те хората щи кажат,като видиш стълбите,там си,но след 10 минути слизане.Лошото е като тръгнеш да се връщаш,особен когато те е напекло слънцето,или си се къпал,пък и ако носиш цяла кофа риба...

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
От центъра на Галата вървиш по главната им улица до края. Така си стигнал да стъпалата за плажа. Слизането отнема 7-8 минути, качването - поне два пъти повече (явно разстоянията са различни, хе-хе). Слизаш на плажа и тръгваш на север, към Варна. Камъните се виждат. Остава да си избереш място за риболов (такива има за цяла Варна). Камъните стигат до рибарската хижа "Романтика", ивицата е дълга поне километър (обходих я за 3 часа). Носи си плаващи бомбарди, дълъг телескоп и повече такъми.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Днес и аз понаправих работа - 25 бройки,сравнително дребни.Бях малко по- южно от колегата Джо. Рибата си вървеше чудесно до 9,15ч. когато източния вятът усили и рибата слезе долу,под вълната. Имам си специални бомбарди /домашнярки/ за тази цел,но ме домързя да сменям такъм и приключих с риболова. Пътьом намерих и една бомбарда,което си беше приятен завършек на излета. Наслука на всички!