Макара за сом от брега

Модератор: sapuna

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Макара за сом от брега

Мнение от С.Върбанов »

Сандански , ако се снимам с една лебедка от кола как вадя сом от яз.Жребчево или Ивайловград и ти ли ще си купиш такава за да вадиш трофеи ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Сандански наблегни на заглавието - Макара за сом от брега ! Което означава ,че ще се върти от ръка и ще се обикалят доста места и от там следва ,че трябва да е нещо леко защото в противен случай на 20 замятане и е дотам ! И да ти отговоря на телевизионния въпрос как Шведа ловил с еди какво си - ако се снимам как вадя сом от Жребеца с лебедката на джипа ще си купиш ли и ти така за да вадиш сомове ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Колега сандански аз с бблц за сега никои несъм видял да дърпа сом с такава а макарите на пен са разработени специално за такива големи натоварвания за риболов и в солена вода така ,че това мисла че отговаря на критериите,па ако искаш пробаи да издвадиш 50кг. сом с бблц и с пен и ше си поговориме :drinkers: .
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Ето го отговора!
http://www.youtube.com/watch?v=KUUe118NHOw
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

complast написа:Ето го отговора!
http://www.youtube.com/watch?v=KUUe118NHOw

:lol: :lol: :lol: Бате говорим за макара не за прът на Сенчъри на части

- The 3 section SRE ! :lol: :lol: :lol:

И просто за твое инфо това е прът за морски риболов !

Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

mitko ribara написа:Колега сандански аз с бблц за сега никои несъм видял да дърпа сом с такава а макарите на пен са разработени специално за такива големи натоварвания за риболов и в солена вода така ,че това мисла че отговаря на критериите,па ако искаш пробаи да издвадиш 50кг. сом с бблц и с пен и ше си поговориме :drinkers: .
Аз ги дърпам с бблц,и спод 5лб,сомче 34кг (има го в галерият ми )е....не е хванат на блесна,а на монтаж с буй от брега,половин час борба и е вънка, аз ви казвам на какво ги вади човек професионалист(шведа),пак вие ако искате си ги вадете и с кран!!! айде със здраве със ПЕН ли е или там с каквото и да е!!!!
YOU LL NEVER WALK ALONE
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

колегата,не е уточнил,къде ще ползва макарата,както и приблизителния размер на макарата..........иначе,има доста макари,като Шиманото не е за подценяване,както и Пеновете.
Повечето шарански макари стават за сомски риболов,особено тези с червячна предавка,като не е за пренебрегване дългата им шпула,с която може да се постигне по голяма дистанция при хвърляне от ръка.Ето ви една наистина сомска макара отвсякъде:http://www.finnorfishing.com/OffshoreOFS.html
Тази макара е за есктремен тежък риболов на едри сомове-стоманен пиньон и вътрешни предавки,тяло от дурал.Цената,доколкото разбрах е около 260лв,за съжаление като всички есктремни макари е само с една шпула.
валатът не най-лошото нещо на света
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Колега,пираня,макара за сом от брега трябва да преди всичко екстремно здрава с много прецизен аванс и отлична теглителна сила,като последното нещо,което има значение е нейното тегло.Пеновете за здрави макари,но са доста дървени за разлика от Шиманото,при което,може да се замята много по-далече,а по отношение на теглителната сила може и да превъзхожда Пеновете.Лично аз започнах едно време със Стабил и Риле Рекс,ама имаше риби................
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

аксел написа:Колега,пираня,макара за сом от брега трябва да преди всичко екстремно здрава с много прецизен аванс и отлична теглителна сила,като последното нещо,което има значение е нейното тегло.Пеновете за здрави макари,но са доста дървени за разлика от Шиманото,при което,може да се замята много по-далече,а по отношение на теглителната сила може и да превъзхожда Пеновете.Лично аз започнах едно време със Стабил и Риле Рекс,ама имаше риби................
Много си прав колега :wink:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
pepi71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepi71 »

Ако случайно ви удари сом над 40кг и въдицата ви е оборудвана с ББЛС то тя ще ви е последния проблем :wink:
vladimir_petrov
новобранец
новобранец

Мнение от vladimir_petrov »

хаха тука съм много съгласен...то да дойде сом 40/50 кила пък макарата после и да не става за нищо ще си купя нова,при положение, че от брега трудно се хващат такива парчета!
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Да ти имам финансовото положение :D щом след всеки уловен трофей можеш да отделиш толкова пари за нова макара!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

колега мартинели,сигурно на тебе почти при всеки риболов ти удря такава риба та си взел да правиш сметки за макарата..........аз лично съм готов да прежаля парите за макарата,та дано поне веднъж на сезон да ми удари такъв сом..........не ,че не ми е удрял :idea:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.......ако наистина има възможност да хваща такива риби,то макарите които лично аз препоръчвам са:Пен-TRQ/торкю/,Дайва Салтига Дог Файт,показания модел Фин Нор,както и любимият ми Zee Baas-ZX-27RBB,с когото освен здравината спокойно може да си влиза във водата без опасност да се развали. :idea:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Аз не съм майстор и не ловя големи сомове ,но при този тип риболов няма място за подценяване на противника! Това е много мощна и борена риба. За разлика от шарана който можеш да го очакваш до +20 +30 сома който може да бъде уловен може да е +50 +60 и........ Вместо да спорим не е ли по-добре да насочим човека каква макара да си вземе?!? Мога да ти кажа ,че миналото лято едно приятелче като закачи товарния влак на Дунава и след това половин час гавра с въдицата и макарата котято на края беше с разбити зъбчатки в нея. Ще ти покажа едно клипче за това на какво е способен сома само и само да се отърче от куките в устата си. Клипчето е доста БРУТАЛНО и ако преценят модернаторите нека го изтрият!

[youtube1]<object width="480" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/H1Zeq9yzHMQ?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/H1Zeq9yzHMQ?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”