Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Яз. Пчелина - гр. Разград
Модератор: Кърцата
Яз. Пчелина - гр. Разград
Здравейте колеги трябва ми информация за този водоем ако някой го е посещавал скоро нека каже на какво кълве и какво кълве
Мисля да отида сряда да си пробам касмета 

Пчелина е традиционно труден язовир. Ако отиваш за големи риби бъди готов и за капо. Положението се утежнява от къпещите се и от водните колелета.
В язовира има шаран, каракуда, червенопера, уклей, костур, бяла риба, щука и слънчевка. Чувал съм за сом, даже видях преди 2 седмици едни ентусиасти да кльонкат, но и да има ще е единична бройка.
Има много раци, които не оставят стръвта за дълго в покой. Аз виждам ти си се ориентирал към дънния риболов, направо не знам какво да те посъветвам. Аз бих избрал по-калпаво време, когато няма много хора по язовира и бих заложил на плочка кюспе, което да се сменя периодично. Бих отишал от страната на гората по възможност по към стръмното, по посредата. Не е необходимо далечно замятане по-скоро тишина и спокойствие. Друг вариянт - пружина с фидерова захранка и 2 куки по-нагоре - на едната зрънце царевица, на другата топче студопор.
Иначе, на плувка пак страната на гората и стената. Най-добрите места са на плажа, но в този сезон ще ловиш плажуващи
За червеноперка приготви жито. Иначе ще хващаш костурчета и предимно дребни, като има разбира се възможност за изненади - 500-800 гр. вече се хващат все по-често. С житото ще изолираш слънчевките. Има чудовищно големи таранки но тая година май нещо се спотайват.
Може да ловиш на малка рибка костури и бели риби, но те са само маломерни и много те моля да ги връщаш обратно.
По-близо от 2 метра до брега, на червей мигновено ще нагълтва слънчевка.
Ако имаш още въпроси ще ти отговоря с удоволствие. Даже бих се срещнал с теб на язовира, но през седмицата аз ходя предимно надвечер от 18.30-19ч. до 20.30-21ч. и ловя на спининг.
Това е! Успех и да се похвалиш!
В язовира има шаран, каракуда, червенопера, уклей, костур, бяла риба, щука и слънчевка. Чувал съм за сом, даже видях преди 2 седмици едни ентусиасти да кльонкат, но и да има ще е единична бройка.
Има много раци, които не оставят стръвта за дълго в покой. Аз виждам ти си се ориентирал към дънния риболов, направо не знам какво да те посъветвам. Аз бих избрал по-калпаво време, когато няма много хора по язовира и бих заложил на плочка кюспе, което да се сменя периодично. Бих отишал от страната на гората по възможност по към стръмното, по посредата. Не е необходимо далечно замятане по-скоро тишина и спокойствие. Друг вариянт - пружина с фидерова захранка и 2 куки по-нагоре - на едната зрънце царевица, на другата топче студопор.
Иначе, на плувка пак страната на гората и стената. Най-добрите места са на плажа, но в този сезон ще ловиш плажуващи

За червеноперка приготви жито. Иначе ще хващаш костурчета и предимно дребни, като има разбира се възможност за изненади - 500-800 гр. вече се хващат все по-често. С житото ще изолираш слънчевките. Има чудовищно големи таранки но тая година май нещо се спотайват.
Може да ловиш на малка рибка костури и бели риби, но те са само маломерни и много те моля да ги връщаш обратно.
По-близо от 2 метра до брега, на червей мигновено ще нагълтва слънчевка.
Ако имаш още въпроси ще ти отговоря с удоволствие. Даже бих се срещнал с теб на язовира, но през седмицата аз ходя предимно надвечер от 18.30-19ч. до 20.30-21ч. и ловя на спининг.
Това е! Успех и да се похвалиш!
Пак казвам - в магазина на Неломил - не само ще те посъветват, но и ще ти вържат нещо ако трябва. Нельо е професионалист и винаги помага на младежта. Ако трябва пиши за помощ. Винаги ще се радвам да присъеденим към спорта нов риболовец. Само запомни, че риболова е спорт, а не война. А пък и рибата трябва да има своя шанс и право на феърплей 

Върнах се от излета, но чесно казано не съм много доволен.. даже хич. Всичко беше супер до като не стана обед и не започна да се шляпа с водни колела да плуват и т.н И за капак на всичко един нахалитет който караше лану взе че мина точно през въдиците ни и ги оплете с греблата.... идиоти всякакви. При полужение че бях застанал от другата страна на язовира в ъгала до гората и стената към блатото която е. Не може да се каже че съм капо но не е и кой знае колко. 1 Средно голяма червеноперка от порядака на 300-400 гр 2 кустура долу горе около 500гр ( за първи път хващам толкова големи кустури )и сотаналото беше около 4-5 кустурчета не много големи които пуснах обратно в язовира само едно взех от по малките защото се наложи да се боря бая с него докато му извадя куката от устата и то взе че много се разкървави и умря. Всичко кеото хванах беше до 12 часа. След това дори и не клъвна 

Само не разбрах на плувка или на дъно?
Положението е нормално и рибата е нормална. Най-добре е да се ходи от 5-6 сутрин на разведеляване и да се стои до 11. До него време хем страната на гората е в сянка хем не се къпят. Само дето не си ме послушал да отидеш малко по-нататък по пътеката, където брега вече става стръмен.
Адмирации за пускането на костурягите!
И аз ходих надвечер и се върнах без риба - не че не хванах де
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16255
Положението е нормално и рибата е нормална. Най-добре е да се ходи от 5-6 сутрин на разведеляване и да се стои до 11. До него време хем страната на гората е в сянка хем не се къпят. Само дето не си ме послушал да отидеш малко по-нататък по пътеката, където брега вече става стръмен.
Адмирации за пускането на костурягите!
И аз ходих надвечер и се върнах без риба - не че не хванах де

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16255
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
До вчера спах на хижата на областна администрация.Всяка вечер като се прибирах от Цар Калоян имаше една паркирана до мантинелата вишнева Астра,която ми се прачкаше на пътя!Прав ли съм?TodorGK написа:Пчелина е традиционно труден язовир...
Неsapuna1971 написа:До вчера спах на хижата на областна администрация.Всяка вечер като се прибирах от Цар Калоян имаше една паркирана до мантинелата вишнева Астра,която ми се прачкаше на пътя!Прав ли съм?TodorGK написа:Пчелина е традиционно труден язовир...

п.п. Сега видях от къде си