Яз. Пчелина - гр. Разград

Модератор: Кърцата

Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Яз. Пчелина - гр. Разград

Мнение от Centro »

Здравейте колеги трябва ми информация за този водоем ако някой го е посещавал скоро нека каже на какво кълве и какво кълве :) Мисля да отида сряда да си пробам касмета :)
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Пчелина е традиционно труден язовир. Ако отиваш за големи риби бъди готов и за капо. Положението се утежнява от къпещите се и от водните колелета.
В язовира има шаран, каракуда, червенопера, уклей, костур, бяла риба, щука и слънчевка. Чувал съм за сом, даже видях преди 2 седмици едни ентусиасти да кльонкат, но и да има ще е единична бройка.
Има много раци, които не оставят стръвта за дълго в покой. Аз виждам ти си се ориентирал към дънния риболов, направо не знам какво да те посъветвам. Аз бих избрал по-калпаво време, когато няма много хора по язовира и бих заложил на плочка кюспе, което да се сменя периодично. Бих отишал от страната на гората по възможност по към стръмното, по посредата. Не е необходимо далечно замятане по-скоро тишина и спокойствие. Друг вариянт - пружина с фидерова захранка и 2 куки по-нагоре - на едната зрънце царевица, на другата топче студопор.
Иначе, на плувка пак страната на гората и стената. Най-добрите места са на плажа, но в този сезон ще ловиш плажуващи :-)
За червеноперка приготви жито. Иначе ще хващаш костурчета и предимно дребни, като има разбира се възможност за изненади - 500-800 гр. вече се хващат все по-често. С житото ще изолираш слънчевките. Има чудовищно големи таранки но тая година май нещо се спотайват.
Може да ловиш на малка рибка костури и бели риби, но те са само маломерни и много те моля да ги връщаш обратно.
По-близо от 2 метра до брега, на червей мигновено ще нагълтва слънчевка.
Ако имаш още въпроси ще ти отговоря с удоволствие. Даже бих се срещнал с теб на язовира, но през седмицата аз ходя предимно надвечер от 18.30-19ч. до 20.30-21ч. и ловя на спининг.

Това е! Успех и да се похвалиш!
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Излета се отменя за четвъртак но важното е че ще се ходи :)) И благодаря много за информацията. Само има едни проблем не знам как точно се прави повод с плочка кюспе. Но ще се поразровя из интернет и също из този форум да видиме какво ще излезе ако ли не ще ви търся за помощ ;)
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Пак казвам - в магазина на Неломил - не само ще те посъветват, но и ще ти вържат нещо ако трябва. Нельо е професионалист и винаги помага на младежта. Ако трябва пиши за помощ. Винаги ще се радвам да присъеденим към спорта нов риболовец. Само запомни, че риболова е спорт, а не война. А пък и рибата трябва да има своя шанс и право на феърплей :-)
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Върнах се от излета, но чесно казано не съм много доволен.. даже хич. Всичко беше супер до като не стана обед и не започна да се шляпа с водни колела да плуват и т.н И за капак на всичко един нахалитет който караше лану взе че мина точно през въдиците ни и ги оплете с греблата.... идиоти всякакви. При полужение че бях застанал от другата страна на язовира в ъгала до гората и стената към блатото която е. Не може да се каже че съм капо но не е и кой знае колко. 1 Средно голяма червеноперка от порядака на 300-400 гр 2 кустура долу горе около 500гр ( за първи път хващам толкова големи кустури )и сотаналото беше около 4-5 кустурчета не много големи които пуснах обратно в язовира само едно взех от по малките защото се наложи да се боря бая с него докато му извадя куката от устата и то взе че много се разкървави и умря. Всичко кеото хванах беше до 12 часа. След това дори и не клъвна :)
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

Само не разбрах на плувка или на дъно?

Положението е нормално и рибата е нормална. Най-добре е да се ходи от 5-6 сутрин на разведеляване и да се стои до 11. До него време хем страната на гората е в сянка хем не се къпят. Само дето не си ме послушал да отидеш малко по-нататък по пътеката, където брега вече става стръмен.
Адмирации за пускането на костурягите!
И аз ходих надвечер и се върнах без риба - не че не хванах де ;-)
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16255
Аватар
Centro
новобранец
новобранец

Мнение от Centro »

Всичко беше на дъно :) просто риболова на плувка не ме влече 8)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

TodorGK написа:Пчелина е традиционно труден язовир...

Ако имаш още въпроси ще ти отговоря с удоволствие. Даже бих се срещнал с теб на язовира, но през седмицата аз ходя предимно надвечер от 18.30-19ч. до 20.30-21ч. и ловя на спининг.
До вчера спах на хижата на областна администрация.Всяка вечер като се прибирах от Цар Калоян имаше една паркирана до мантинелата вишнева Астра,която ми се прачкаше на пътя!Прав ли съм?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
TodorGK
новобранец
новобранец

Мнение от TodorGK »

sapuna1971 написа:
TodorGK написа:Пчелина е традиционно труден язовир...

До вчера спах на хижата на областна администрация.Всяка вечер като се прибирах от Цар Калоян имаше една паркирана до мантинелата вишнева Астра,която ми се прачкаше на пътя!Прав ли съм?
Не :-) черна Самара :-) или с колегата червена Джета - понякога там до къщичката дето пише "охрана", понякога на задната стена, понякога на паркинга....

п.п. Сега видях от къде си ;-) Всъщност черната самара можеш да я видиш много често в Драганово, Долна Оряховица, Горски Долен Транбеш, Правда ..... Абе харесва ми вашия край :-)
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”