Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Зарибяване 2012!!!
Модератор: sapuna
- martin varna
- научил се да хвърля
Re: Зарибяване 2012!!!
Адмирации за идеята. Със радост ще се включа
. Надявам се поне един от зарибените язовири да е в източна България. Аз също мисля че е по добре да се зарибяват големите язовири защото по малките е възможно някой "бизнесмен" да го вземе под аренда и от там нататък както знаем всичко приключва.

Значи това, което знам е, че по правилник ИАРА може да провежда съвместни зарибявания с клубове, дружества, любители риболовци и др. Стига разбира се любителят риболовец да не чака иараджията да отиде у тях и да го покани: "Господин риболовец, заповядайте на тържественото зарибяване на язовир Кална вада. Бъдете с фрак." Но ако дружество, клуб или група риболовци поискат да направят съвместно зарибяване с ИАРА, едва ли ще им бъде отказано. Освен това агенцията разполага с транспорт и техника, а и напоследък се отвори към контакти с въдичарите.indzaghi написа:Защо казвате,че ИАРА ще "спонсорира" зарибяването, това не е ли в задълженията и?Иначе аз не знам къде отиват парите от билетите ни.А начинанието само по себе си е задължително да се провежда редовно!
Мен ако питате, най-добре е да се организира една национална конференция по зарибяването. Но от личен опит знам, че във форума мераклии-зарибители бол, ама като дойде време до събиране на пари и мъкнене на чували, броят на мераклиите спада драстично.
Бат Стане, нещо май не си ме разбрал. Имаш интерес в риболова на пъстърва, организирали сте се, зарибили сте със собствени средства - евала! Аз дали ще вложа лични средства и време да зарибявам е съвсем отделна тема. Проблем виждам аз в това, че ИАРА има задължение да зарибява с процент от сумата събрана за билети (лични средства на всички нас), а последните две години до колкото знам такова зарибяване не е правено. Сега изведнъж видиш ли ще подпомагат частна инициатива със средства събрани от билети, ама само за хищни риби? Та питам що така, искам да си изпълняват задълженията по закон, какво пречи да се отделят средства и за мирни риби? Нямам нищо против конкретното зарибяване, даже е чудесна инициатива, но не всички сме спинингисти нали?Бат Стан написа:Ами колега, хората са имали интерес да зарибят с хищник. Отишли, представили са организационен план в ИАРА, и очевидно е хванал дикиш. Ти, като имаш интерес да зарибяваш с мирни риби, постъпи по същия начин - намери съмишленици и спонсори, създай организация за зарибяване, плати си транспорта от джоба, извади от джоба си и за зарибяване и си пускай колкото искаш риби. Ние от клуб "Балканка" с нашите приятели и съмишленици сме намерили начин миналата година да организираме и платим само от себе си зарибяване, транспорт и гориво на 16 000 балкански пъстърви, плюс още 3000-4000, които ни ги дадоха бонус, и за тях си платихме само горивото. Като удариш чертата - 19 - 20 000 бройки. Ама сме си отделили от личното време и парите, щото зарибяванията са най-често в делничен ден, а до Тошков чарк и обратно са повече от 300 км. Така че те съветвам да постъпиш по същия начин - намери хора за зарибяване, съберете средства, отидете в ИАРА, наберете спонсори, организирайте се с транспорта и зарибете. Хем горивото ще ви излезе по-евтино, щото шаранчета, амурчета и секви такива има под път и над път. Поздрави и успех в зарибяването!topsoft написа:Защо само хищници? Аз например ловя хищник от дъжд на вятър и ако има зарибяване и с мирна риба бих се включил. А и от къде на къде от ИАРА ще "спонсорира" подобно зарибяване само с хищник? Аз да не би да не плащам билет?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
трябва да се започне от някъде .. евала !
Така е, но аз не мисля, че ИАРА ще хвърли всичките пари от билети за това частно зарибяване. Имам предвид, че ако някой организира същото частно зарибяване, но с мирни риби - примерно шаранчета на "Пясъчник", и събере примерно пари за 10 000 рибки, ИАРА вероятно ще се навие да пусне със собствени средства още 10 000, и да помогне с транспорт. Това, разбира се, са си мои предположения и трябва да се договори. Така че нищо не пречи да се пита в агенцията дали е възможно нещо такова. Предимството е, че може да ви помогнат най-малкото с транспортирането на рибата, а пък съвместното пускане на рибки с любители риболовци знаеш как е - телевизии, пъчене пред камери и въобще всякакъв имиджов ефект за агенцията.topsoft написа:Бат Стан написа: Проблем виждам аз в това, че ИАРА има задължение да зарибява с процент от сумата събрана за билети (лични средства на всички нас), а последните две години до колкото знам такова зарибяване не е правено. Сега изведнъж видиш ли ще подпомагат частна инициатива със средства събрани от билети, ама само за хищни риби? Та питам що така, искам да си изпълняват задълженията по закон, какво пречи да се отделят средства и за мирни риби? Нямам нищо против конкретното зарибяване, даже е чудесна инициатива, но не всички сме спинингисти нали?
Вярно е, че в последните две години не е имало зарибяване, или поне по времето на Явор Недев нямаше. По собствените му обяснения парите от риболовните билети, които трябвало да отидат за зарибяване, отишли за пенсии на старците. Нищо чудно и тая година да е същото. Така че, ако съберете средства, може да накарате ИАРА да ви съдейства поне с транспортирането и пускането. Повярвай ми, от това има ефект. На Панчарево се направи такова зарибяване преди време и доста хора, които прибираха малки шаранчета, вече ги пускат обратно.
Тази попара сме я яли веднъж.... Зарибявахме преди години със собственни средства и дарение и след време старото СЛРБ в Пирдоп си присвои приза и започна да събира членски внос...ЩОТ БИЛИ ЗАРИБЯВАЛИindzaghi написа:Защо казвате,че ИАРА ще "спонсорира" зарибяването, това не е ли в задълженията и?Иначе аз не знам къде отиват парите от билетите ни.А начинанието само по себе си е задължително да се провежда редовно!

Мерак се гаси с пари!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Това начинание се осъществява от 5-6 години вече от Светла и Йоско с магазини за риболовни стоки в гр.Троян. Със събраните средства от риболовци в специални касички в магазините им се зарибява с бял амур, по 2-3000 бр. годишно яз. Сопот. Рибките са 3-400гр.
От ИАРА отделно, също ежегодно зарибяват шаранчета. За миналата година мисля, че бяха 50 000 бр. по 5-10гр. От р. Топля влизат пъстърви, зарибявани и охранявани от ИАРА.
За тези акции на троянчани съм писал и преди. На доброволни начала от тях бе заселена в язовира и платиката. Макар и много рядко , но се срещат вече щука и сом. Така че всичко опира до предприемчивостта и организирането на отделните риболовци. Там дето има сърцати хора положителните резултати са налице.
Дай Боже скоро да е навсякъде. 
От ИАРА отделно, също ежегодно зарибяват шаранчета. За миналата година мисля, че бяха 50 000 бр. по 5-10гр. От р. Топля влизат пъстърви, зарибявани и охранявани от ИАРА.
За тези акции на троянчани съм писал и преди. На доброволни начала от тях бе заселена в язовира и платиката. Макар и много рядко , но се срещат вече щука и сом. Така че всичко опира до предприемчивостта и организирането на отделните риболовци. Там дето има сърцати хора положителните резултати са налице.

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Да, ама на Сопот в момента, в който хвърлиш, идва лодката и ти проверява билета и живарника, което аз лично другаде не съм виждал!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Според мен идеята с големите язовири е добра
Малките по-лесно се излавят от бракониери и месари.И да не забравите Огняново!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Rdjambito
- новобранец
Идеята е страхотна.С вас съм колеги.
+1martin varna написа:Адмирации за идеята. Със радост ще се включа. Надявам се поне един от зарибените язовири да е в източна България. Аз също мисля че е по добре да се зарибяват големите язовири защото по малките е възможно някой "бизнесмен" да го вземе под аренда и от там нататък както знаем всичко приключва.
Подкрепям идеята и ще участвам както с парички колкото мога, така и с мъкнене на чували ако трябва. Подкрепям и случването и в няколко от големите язовири, но трябва да е отначало ясно кои точно ще са те и ще е добре да има равномерно разпределение за страната.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги,пак се започва с Бг манталитета,защо това защо онова,ами така сме решили така ще зарибяваме нямаме нищо против да се зарибява с мирни риби,но просто голяма част от сдруженията които са решили да помагат се занимават със спинингов и риболов от лодка.Относно ИАРА,както сподели Бат Стан всеки има право да отиде в агенциата и да заяви,че иска да зарибява и в зависимост от това какъв капитал ще вложи,ИАРА предлага това с което може да помогне.Както каза колегата dancho77 банковата сметка ще е готова до една седмица,освен това ще се направят тенески както всяка година,които ще бъдат раздадени в рибарски магазини в различни градове и ще са на символични цени,миналата година бяха по 15 лв надявам се и тази да можем да ги направим на същата цена.Има предложение да се направи следното:района събрал най много средства да получи най много риба и така в низходящ ред,което не означава че ще е така.Моето предложение за язовири в южна България е следното,Ивайловград след това Жребчево и Кърджали!!!Събитието ще бъде излъчено от няколко телевизий.Зарибяването най вероятно ще е по време на забраната в началото или по средата на месец май!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
браво страхотно най-накрая и някой да иска да зарибява с хищник
и дано иара да може да ги опази че съм се нагледал на прибиране на триста грамови сомчета бели риби и щуклета и направо вече ми се гади

-
- вече хвърля и на тежко