Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

въпрос за каравана
Модератор: Ачо ♣
-
- и господ не е толокова добър
Re: въпрос за каравана
MITKO70 написа:Здрасти Илия!Ще я ползва като нас за риболов ,по язовирите.Прав си за маневреността ,но пък то не се влиза по такива екстремни пътища постоянно,а и винаги знаеш къде отиваш и дали става за каравана.А и едно уточнение,твоя кемпер е на базата на самия бус Форд Транзит,проходим е,нали имахме подобен,няма общо с тези с алковен,големи кемпери,за тях имах предвид.Закачането отзад е основния проблем,при теглича не е страшно,но затова се гледа и мисли ,може ли да мине или не,как да мине,петите са защита до някъде.За риболов в по трудни терени само с джипа

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- gorskia
- научил се да хвърля
Едно интересно филмче с какво ходят някой хора на риба .
http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeO ... creen&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=wk6KJXeO ... creen&NR=1
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Това клипче е много добро,има го има в Кемпер форума отдавна,а и други интересни,дали не сме се срещали и там колега
А караваната от клипа е мечта на всеки рибар,пътешественик,уникална,но няма много инфо за нея.

Всичко може,но не всеки го можe.

Колега, аз имам каравана 3,60 и си пердаша навсякъде. Е вярно с джип съм ама тя е 800-900 кила. Удобството е без сравнение, а и за разлика от кемпера ако ти се наложи да мръднеш, не трябва да си събираш всичко. Има каравани доста добри за 3000лв.
-
Тия съм ги чувал, а и не самоirem2 написа:Колега, аз имам каравана 3,60 и си пердаша навсякъде. Е вярно с джип съм ама тя е 800-900 кила. Удобството е без сравнение, а и за разлика от кемпера ако ти се наложи да мръднеш, не трябва да си събираш всичко. Има каравани доста добри за 3000лв.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Илийка,това е нормално,неподходяща каравана за тези места,а и задкормилното устройство е много важно
Колко подобни съм виждал и с кемпери,а какво бутане беше на една кемпер среща в една поляна 

-
Караваната ако е за риболов в неподходящи места и трябва сериозен джип и да се бронира отзад, отдолу. Все пак при закупуването трябва да сме на ясно за какво ни трябва и за къде 

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
еи тая кочина съм си харесал , поне като я смажа да не ме е яд

- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
в края на краищата ако не ти допадне пак ще я продадеш за толкова,то по надолу няма накьде 

пускайте ги,за да хващате
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Дими.Караваната дето си харесал си е екстра,стария Детлефс,здрави каравани.Разпределението и размера са и 1:1 с моята ,само марката е различна Бюрстнер.Цената е добра,но с парите в джоба ще слезнат на долу,гаранция в тази криза.Вътре изглежда добре,НО трябва оглед от близо за течове,изгнило,проба на уредите и си ти ,ако всичко е ок
Не се разбира да ли има фортсет,много е важен на язовира,ако няма това са 300-400лв.+,намират се по Горубляне.

мисля , че няма
за сега не бързам ,имам доста работа и като се освободя ще ходя да я видя , не вярвам някой да я вземе
за сега не бързам ,имам доста работа и като се освободя ще ходя да я видя , не вярвам някой да я вземе

- MITKO70
- кандидат преподавател
И аз така мисля,затова и цената е такава,вървят малко повече
Но,ако свалиш от тази цена още малко ,взимай я,ще си намериш фортсет.

Не се изказвай неподготвен!Явно не си от хората които имат каравани .При караваните не се гледа колко тежат за да имаш Е категория ,а колко е максималното допустимо тегло , а то е над 750кг.Това за черния път пък е пълна глупост.Не подвеждай човека.Колегите са му обяснили по-горе точно и ясно.undergrounder написа:За каравана над 800 кг. ти трябва Е категория.Ти си знаеш,но с каравана си доста ограничен от към достъп до язовирите.Не трябва да излизаш на черен път ако си без джип.Успех все пак при избора.
Колега цената е ниска за такава каравана , което предполага , че не е много читава.Остави кризата тя е за всички не е тя причината . От снимките ясно се вижда че има нездрава част около прозореца от другите не става ясно. Това че няма форселт е много важно дори и втора употреба вървят от 350 до 1000лв.и трудно се намират защото са на размери. За това че кемпера е по- проходим не съм съгласен. Караваната можеш да я откачиш и да я завъртиш наместиш обърнеш и на по- тясно място.Кемпера е дълъг около 7-8м /зависи от кемпера/и композицията кола- каравана/ примирно /става толкова, но с предимство защото има чупеща част при теглича което е за предпочитане при неравности.Кемпера има двигател-поддръжка и заема пространство от караванната част. Освен за риболов можеш и да пътуваш с нея , в много градове улиците са тесни и трудно проходими с кемпер тогава имаш предимство ,че можеш да оставиш каравана и да обиколиш и разгледаш, напазаруваш с колата.Форселта е безценен при караваните , а при кемперите има маркиза която е непрактична, защото трябва да се въртиш спрямо слънцето , а от дъжд и студ не върши работа .Първо трябва да прецениш за какво ще я използваш предимно и тогава да решиш дали кемпер или каравана. Влез в кемпер клуб там има много информация , прочети и тогава прецени ,не бързаи.Потърси човек които е притежател вече на кемпер или каравана за съвет.Пода пред вратата са слабото място на кемперите и караваните, и помни че веднъж тръгне ли мухал и плесен от течове трудно се оправят или най-малкото си е много трудоемко и скъпо. По добре да купиш друга в много случаи ще ти излезе по-евтино. Това е моето мнение .Ако мога да бъда полезен - питай!Dimy написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- MITKO70
- кандидат преподавател
Вярни разсъждения,аз като собственик и на двете /каравана и кемпер/имам наблюдения и караваната за нашето хоби риболов е по-добре.Но ,спора кемпер или каравана е безкраен ,/има такава тема в Кемпер клуб/
,както и коя кола е по-добра
За това и продаваме кемпера,замисляме едно сгъваемо ремарке-палатка ,пак за риболов.От тази година и караваните са на преглед 6м.,както и кемпери регистрирани като специални,нашия е лек автомобил
За една каравана може да се каже точно,само като се види на място,а фортсети се намират,няколко колеги от Кемпер форума си купиха от БГ,но цените са така както казва колегата.