Зарибяване яз. Сопот

Модератор: sapuna

Turbogazar
новобранец
новобранец

Re: Зарибяване яз. Сопот

Мнение от Turbogazar »

MITKO70 написа:Зависи от излетите ,ако са краткотрайни може и да не се засечете.Миналата година 2 излета 5-15дни ни провериха 2 пъти,мой познат за 1 месец 3-4 пъти. :wink: Така ,че да не изместваме темата,бракониерите ги е имало и ще ги има,както и борбата срещу тях.Благодарение на такива инициативи ,язовира е в това състояние :wink:
Утре ще звънна на Йоско ,да обсъдим една идея,ако се получи нещо ще го обявя и действаме.
Колега, публикувай сметка или прати на ЛС, събрали сме се няколко риболовци от София, които редовно лятото ходим на Сопот, искаме да помогнем с малко средства. Гледам, че сравнително редовно ходиш на язовира и даваш отзиви, за което евала. Ние ходим рядко, но за сметка на това релаксираме добре и хващаме някой друг амур, който вдига адреналина на макс. Трябва някак си да възстановим популацията. Така че пиши, пък дано някой ден се засечем на този красив водоем за по някоя биричка! :)
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Аз съм от Пловдив,но няколко пъти в годината ходя там и също бих дал пари за зарибяване.Стига да знам на кой и да съм сигурен,че ще отидат за това.Добре е и хищници да се зарибят,а не само шаран и амур.А по въпроса за бракониерите ще споделя една случка.Преди две години влачех от страната на с.Голяма Желязна близо до брега.По едно време видях надвиснали над водата гъби манатарки и реших да слезна да обиколя за още.Като излизах се заплетох в гирим.Извадих го и го хвърлих на брега.Докато обикалях по брега за гъби видях двама местни които проверяваха заредените от предишната вечер гирими и вадеха няколко бели риби.Местността там е гориста,няма никакви рибари и изобщо не се вижда от язовира.Така че местните жънат яко.Иначе и мен са ме проверявали няколко пъти от ИАРА.Между другото смятам на 10-ти 03. да ходя отново ,но не знам как е язовира.Нека някой който има скорошно наблюдение да сподели дали може да се влезе с лодка или е замръзнал.Благодаря предварително.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

undergrounder написа:Аз съм от Пловдив,но няколко пъти в годината ходя там и също бих дал пари за зарибяване.Стига да знам на кой и да съм сигурен,че ще отидат за това.Добре е и хищници да се зарибят,а не само шаран и амур.А по въпроса за бракониерите ще споделя една случка.Преди две години влачех от страната на с.Голяма Желязна близо до брега.По едно време видях надвиснали над водата гъби манатарки и реших да слезна да обиколя за още.Като излизах се заплетох в гирим.Извадих го и го хвърлих на брега.Докато обикалях по брега за гъби видях двама местни които проверяваха заредените от предишната вечер гирими и вадеха няколко бели риби.Местността там е гориста,няма никакви рибари и изобщо не се вижда от язовира.Така че местните жънат яко.Иначе и мен са ме проверявали няколко пъти от ИАРА.Между другото смятам на 10-ти 03. да ходя отново ,но не знам как е язовира.Нека някой който има скорошно наблюдение да сподели дали може да се влезе с лодка или е замръзнал.Благодаря предварително.
Ако се направи сметка ще бъдеш уведомен :) Колега ако говориш за 10 март и аз тогава съм там, може да се видим :) Както написах след събирането на парите ще бъде документирано със снимки и разпечатки за парите!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

MITKO70 написа:Похвална инициатива и бих казал задължителна ,за да бъде този язовир такъв какъвто е.Нашата група се включваме от сърце,ще го разпространя и при други приятели които го посещават.Но ще е трудно на колегите от страната които искат да се включат.Ще дам пример как направихме дарителска акция в един форум за Коледа ,събрахме пари за едно семейство в беда.Откри се една сметка и в нея се превеждаха парите от цялата страна.След това ги изтеглихме с колегите ,преведохме ги по предназначение и качихме документите в форума за отчет.Затова мисля ,че ще е най-добре собственика на магазина в Ловеч или Йоско от Троян/знам че това се прави там от доста време,запознах се с колеги от Троян миналата година/, да дадат една сметка и по нея ще се превежда,накрая теглене и публикуване на разпечетката. :wink: :idea:
Здравейте, аз съм въпросният Йоско :D !
Преди малко се чухме с Митко /MITKO70/ и той ми каза че има тема относно зарибяване на язовир Сопот и че доста хора имат желание да помогнат.
Разбрах че има касичка сложена в магазина на Антон в Ловеч, тук в Троян също събираме по този начин в 2 магазина от 6 години и смятам че има полза от това.
Доста риболовци са идвали специално до Троян за да помогнат с каквото могат, Веско Диканаров, Милко Христов........ за което им благодаря!
Събирали сме и доста средства от таксите за участие във вътрешните състезания на клубът ни Филстар-Бобифишер.
Митко ми каза че имат дарителска сметка към къмперския форум и бихме могли да ползваме нея за това.
Иначе тук на близо има човек който произвежда добър зарибителен материал /шаран и амур/ и няма проблем от моя страна да организирам зарибаването.
Ще е добре да се викне и шефа на регионалната ИАРА д-р Йордан Найденов.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Йоско е написал ,че разговаряхме ,предложих му какво мисля ,как да го направим и се разбрахме.Сметката която открих/лична,на мое име/ при дарителската акция в Кемпер форум,сега стой празна ,оставих и 6-7 лв. да я подържат през следващите месеци и се оказа ,че пак може да ни свърши работа.Като се съберат пари,организаторите ще кажат за кога го планират мероприятието,2-3 дни по -рано тегля парите и ако мога ще присъствам лично,ако не ,ще ги преведа на Йоско.Някой колеги може и да проявят съмнение относно събирането на пари в сметката,разбирам ги ,но има доста хора от форума с които се познавам лично,вижда ли сме се/Ивака,Кърцата,Веско Диканаров,Павел Иванов и други колеги/,така че може да сте сигурни,всичко ще бъде отчетено до стотинка. :wink: Сметката е:

ОББ

BG18 UBBS 8002 1062 8743 30

BIC- UBBSBGSF

Димитър Красимиров Николов

Едно уточнение ,когато внасяте от клон на ОББ в цялата страна не се взима такса.
И още нещо ,в графата на бележката "основание за внасяне" освен дарение ,напишете и там две имена,така със сигурност излиза в разпечатката от кого е вноската. :wink:
Това е за сега ,колегите ще кажат до кога ще може да се събират средства,аз вече имам при мен едни пари от колеги дадени на ръка,както и мойте ще ги добавя на ръка към сумата.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

iogo написа:
MITKO70 написа:Похвална инициатива и бих казал задължителна ,за да бъде този язовир такъв какъвто е.Нашата група се включваме от сърце,ще го разпространя и при други приятели които го посещават.Но ще е трудно на колегите от страната които искат да се включат.Ще дам пример как направихме дарителска акция в един форум за Коледа ,събрахме пари за едно семейство в беда.Откри се една сметка и в нея се превеждаха парите от цялата страна.След това ги изтеглихме с колегите ,преведохме ги по предназначение и качихме документите в форума за отчет.Затова мисля ,че ще е най-добре собственика на магазина в Ловеч или Йоско от Троян/знам че това се прави там от доста време,запознах се с колеги от Троян миналата година/, да дадат една сметка и по нея ще се превежда,накрая теглене и публикуване на разпечетката. :wink: :idea:
Преди малко се чухме с Митко /MITKO70/ и той ми каза че има тема относно зарибяване на язовир Сопот и че доста хора имат желание да помогнат.
Разбрах че има касичка сложена в магазина на Антон в Ловеч, тук в Троян също събираме по този начин в 2 магазина от 6 години и смятам че има полза от това.
Доста риболовци са идвали специално до Троян за да помогнат с каквото могат, Веско Диканаров, Милко Христов........ за което им благодаря!
Събирали сме и доста средства от таксите за участие във вътрешните състезания на клубът ни Филстар-Бобифишер.
Митко ми каза че имат дарителска сметка към къмперския форум и бихме могли да ползваме нея за това.
Иначе тук на близо има човек който произвежда добър зарибителен материал /шаран и амур/ и няма проблем от моя страна да организирам зарибаването.
Май не си ми прочел първото мнение :lol: Да, Данчо Найденов ще дойде при Антон след закупуването на зарибителя, ще дойде с техника за кислород и т.н. след което ще дойде до язовира и след тове ще се правят снимки за вестниците както и снимка на парите за да не се окаже някой, че е излъган ;)
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Mr.Barry написа:
iogo написа:
Май не си ми прочел първото мнение :lol: Да, Данчо Найденов ще дойде при Антон след закупуването на зарибителя, ще дойде с техника за кислород и т.н. след което ще дойде до язовира и след тове ще се правят снимки за вестниците както и снимка на парите за да не се окаже някой, че е излъган ;)
Извинявам се за недоглеждането! :wink:
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Няма проблем. Дано всичко да мине по план само.....
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

През април ще размразя риболовната си колиба и ще мина през Йоско или Светла в Троян да се видим и да внеса скромната си лепта за зарибяването на Сопот. Ще ми е драго да се виждаме около водата. Ще ми е драго, ако някои от вас се включват и в другите ни инициативи, като например миналогодишното почистване на язовирната територия от Сдружението за просперитет на с. Голяма Желязна в което членуват и млади и възрастни хора, милеещи за съхранението и обогатяването на природата на района. :heart:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

undergrounder написа:Аз съм от Пловдив,но няколко пъти в годината ходя там и също бих дал пари за зарибяване.Стига да знам на кой и да съм сигурен,че ще отидат за това.Добре е и хищници да се зарибят,а не само шаран и амур.А по въпроса за бракониерите ще споделя една случка.Преди две години влачех от страната на с.Голяма Желязна близо до брега.По едно време видях надвиснали над водата гъби манатарки и реших да слезна да обиколя за още.Като излизах се заплетох в гирим.Извадих го и го хвърлих на брега.Докато обикалях по брега за гъби видях двама местни които проверяваха заредените от предишната вечер гирими и вадеха няколко бели риби.Местността там е гориста,няма никакви рибари и изобщо не се вижда от язовира.Така че местните жънат яко.Иначе и мен са ме проверявали няколко пъти от ИАРА.Между другото смятам на 10-ти 03. да ходя отново ,но не знам как е язовира.Нека някой който има скорошно наблюдение да сподели дали може да се влезе с лодка или е замръзнал.Благодаря предварително.
Имам къща на Троян-София можеш да слезеш само на стената и в Г.Желязна на мугорицата.за подробно инфо 0878212848 0888212848 Данчо.
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Днес минах през банката ,за съжаление няма преведени пари в сметка :( Аз не съм изненадан,май само желанието беше голямо,може и да не са видели пък сметката :?:
Ако все пак някой колега преведе пари,нека пише тук да знам ,без да пише суми :wink:
При мен се събират едни пари от колеги от Горна баня,с един от тях може би ще дойдем на място.
Колега Бари,дай някакъв ориентир за кога горе долу го планирате зарибяването.
Изображение
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

MITKO70 написа:Днес минах през банката ,за съжаление няма преведени пари в сметка :( Аз не съм изненадан,май само желанието беше голямо,може и да не са видели пък сметката :?:
Ако все пак някой колега преведе пари,нека пише тук да знам ,без да пише суми :wink:
При мен се събират едни пари от колеги от Горна баня,с един от тях може би ще дойдем на място.
Колега Бари,дай някакъв ориентир за кога горе долу го планирате зарибяването.
Ами Митак, мислим го да кажем късно лято, ранна есен.... До тогава се надяваме да съберем достатъчно средства за да купим материала :) Но това хич не ми хареса, че няма никакви преведени средства. Аз ще разпространя пак сметката и висчко необходимо за набавянето на пари :)
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Ок,значи има доста време.Ние мислихме да не е около или след забраната,затова казах ,че ще дойдем с един приятел.А до тогава ,ще ходим няколко пъти до Сопот,така ,че ще ги донесем,ще се разберем.
Изображение
Аватар
paolodn
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от paolodn »

Здравейте колеги, аз дадох известна сума в магазина на Антон в Ловеч и трябва да Ви кажа, че това е много добро начинание, мисля че ако всеки отдели колкото за една кутия цигари резултатът ще бъде много добър!
Всеки шут отзад е крачка напред!
mahoki
новобранец
новобранец

Мнение от mahoki »

Инициативата е похвална!Това е един от най-добрите язовири в BG!Дайте инфо за да може да се разпространи навсякаде!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”