Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
dobata07
новобранец
новобранец

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от dobata07 »

Здравейте колеги!
Честита Баба Марта!
Някой да сподели инфо за Вира до Роман....
http://www.dma.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

То и аз се чудя защо колегите които са от близките населени места мълчат. Поне да се даде инфо дали още :drinkers: е замръзнало или вече не е. Колегата Пепи от Червен бряг пусна тема и се вижда че там вече нещата са ОК. Дано някой добросъвестен пич даде малко инфо. Плийс. Поздрави.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Нивото е голямо,водата леко мътна,но се очаква да се вдигне още тези събота.На Роман не се лови,на Червен Бряг може да се направи хубав риболов ако ги няма хората с търмъченето :evil: .Взимайте фидерите и заминавайте :wink:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivaylokr
новобранец
новобранец

Мнение от ivaylokr »

Реката много придойде и почти е невъзможна за риболов. Голяма и мътна.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Това ще отмине и после ще започне да дава хубави рибки :)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

ivaylokr написа:Реката много придойде и почти е невъзможна за риболов. Голяма и мътна.

Добър опит като за първо мнение :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Още малко и ще има радост.
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Здравейте колеги.Днес посетих прословутия вир до Червен бряг и ще ви споделя моите впечатления и заключения при условие че това е моето мнение.
Първо за всички колеги които не са посещавали този вир,трябва да се знае че така наречените дашни места са ограничени до 10-тина от страна. Ако искате да хванете хубаво място 5,30 на вира.И понеже ние отидохме там към 7.00,бяхме малко по в страни.Резултата от което е 4 човека 6 скобара за цял ден и още толкоз откачени.На целия вир освен нас уловиха още 4- 5 човека които бяха на споменатите места,като човека който беше на най-хубавото място улови 10-тина при условие че беше състезател по риболов и мисля че той ги разбираше работите много по добре от нас.Останалите около 30-тина човека пълно капо,като изключвам господата с тройките.Водата е висока и на плувка(освен с кралусото ,не че някой хвана)не може да се лови и риболова е основно на фидер.Другия тънък момент е че,почнеш ли да ловиш на секундата някой местен ти се лепва до тебе независимо колко място има и ако можеш хвърляй (двама за една бройка да се сбият). Това е моето впечатление от там,като пак подчертавам че си е само мое и просто споделям впечатления за река Искър.Успех на всички които искат да посетят този прословут вир.
П.П. Не знам дали темата е на мястото си,така че ако модераторите сметнат да се премести.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Аз да кажа и моето мнение -че "състезателя със щеката" изхвърля 30 кг. захранка,хвана 20 кила риба и не пусна нито едно рибенце обратно..На всичко от горе ловеше и на фидер..Че нали на река се ловеше само със една въдица.. НЕ че със щеката хвана нещо /3-4 риби/
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Понеже бях на 10 метра от долу на човека и го следих непрекъсното ще ви кажа какво се случи:

Бях втори на вира след него, естествено беше застанал съвсем случайно според него на прагчето. Това место от опит знам, че е убийствено за фидер. Не знам какви скобари е ловил, но 90% от рибите му бяха морунажи и всичките на фидера, на щекатa закачи 3 риби, две от които затърмъчени. Не е хвърлял 30 кг. храна, захрани рано сутринта с 5-6 големи топки и цял ден дохранваше.

Това, че ловеше с две въдици е вярно, това,че прибра всичката риба също е вярно.

Аз лично успях да си "открадна" 4 риби от реката, което на фона на слабия риболов бива, пък и най-вероятно толкоз си мога. Съвсем отделен е въпроса, че си сбърках захранката...

Изображение

Изображение

п.с. Всички риби имаха следи от тройки!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Не съм имал за цел да пиша за това кой колко е отнесъл,а за това, че големия вир всъщност е много малък и не може да побере всички желаещи да практикуват своето хоби.И както казах това е моето мнение.А ако съм знаел кои сте щях да ви стисна ръцете,пък можеше да обменим някой и друг монтаж.С колегата Топсофт даже разговарях сутринта когато пристигнахме,но не съм знаел кой е.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

todoroshko написа:...Другия тънък момент е че,почнеш ли да ловиш на секундата някой местен ти се лепва до тебе независимо колко място има и ако можеш хвърляй (двама за една бройка да се сбият). ...
Е, точно този филм съм го гледал 2-3 пъти през декември на същото място! Явно местният бабаит Радо пак се е активирал :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
lybaka2
новобранец
новобранец

Мнение от lybaka2 »

ribolovcho написа:Аз да кажа и моето мнение -че "състезателя със щеката" изхвърля 30 кг. захранка,хвана 20 кила риба и не пусна нито едно рибенце обратно..На всичко от горе ловеше и на фидер..Че нали на река се ловеше само със една въдица.. НЕ че със щеката хвана нещо /3-4 риби/
Колега "ribolovcho" като се видим другия път на вира ела да ти покажа защо ми стои щеката във водата и колко риби съм прибрал,а за всички други които не са били там да поясня хвърлих точно 2 кила " река" смесени с още толкова бисквита и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

lybaka2 написа:,,, и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.
13 "скУбара"+2 морунажа= поне 7 кг. месо=бракониерство, без значение дали си ги изял сам или със "сАотборниците" :evil:

Което за жалост е практика, а не изключение, но във форума не приветстваме( някои поне на думи) бракониерството във всичките му проявления!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
lybaka2
новобранец
новобранец

Мнение от lybaka2 »

naskobo написа:
lybaka2 написа:,,, и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.
13 "скУбара"+2 морунажа= поне 7 кг. месо=бракониерство, без значение дали си ги изял сам или със "сАотборниците" :evil:

Което за жалост е практика, а не изключение, но във форума не приветстваме( някои поне на думи) бракониерството във всичките му проявления!
Много големи ги изкара тия риби, де да беше така.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”