Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Здравейте колеги!
Честита Баба Марта!
Някой да сподели инфо за Вира до Роман....
Честита Баба Марта!
Някой да сподели инфо за Вира до Роман....
http://www.dma.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- yaata
- фен клуб-скобар
То и аз се чудя защо колегите които са от близките населени места мълчат. Поне да се даде инфо дали още
е замръзнало или вече не е. Колегата Пепи от Червен бряг пусна тема и се вижда че там вече нещата са ОК. Дано някой добросъвестен пич даде малко инфо. Плийс. Поздрави.

Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Нивото е голямо,водата леко мътна,но се очаква да се вдигне още тези събота.На Роман не се лови,на Червен Бряг може да се направи хубав риболов ако ги няма хората с търмъченето
.Взимайте фидерите и заминавайте 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Реката много придойде и почти е невъзможна за риболов. Голяма и мътна.
Това ще отмине и после ще започне да дава хубави рибки 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
ivaylokr написа:Реката много придойде и почти е невъзможна за риболов. Голяма и мътна.
Добър опит като за първо мнение

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- научил се да хвърля
Още малко и ще има радост.
-
- разбира нещата
Здравейте колеги.Днес посетих прословутия вир до Червен бряг и ще ви споделя моите впечатления и заключения при условие че това е моето мнение.
Първо за всички колеги които не са посещавали този вир,трябва да се знае че така наречените дашни места са ограничени до 10-тина от страна. Ако искате да хванете хубаво място 5,30 на вира.И понеже ние отидохме там към 7.00,бяхме малко по в страни.Резултата от което е 4 човека 6 скобара за цял ден и още толкоз откачени.На целия вир освен нас уловиха още 4- 5 човека които бяха на споменатите места,като човека който беше на най-хубавото място улови 10-тина при условие че беше състезател по риболов и мисля че той ги разбираше работите много по добре от нас.Останалите около 30-тина човека пълно капо,като изключвам господата с тройките.Водата е висока и на плувка(освен с кралусото ,не че някой хвана)не може да се лови и риболова е основно на фидер.Другия тънък момент е че,почнеш ли да ловиш на секундата някой местен ти се лепва до тебе независимо колко място има и ако можеш хвърляй (двама за една бройка да се сбият). Това е моето впечатление от там,като пак подчертавам че си е само мое и просто споделям впечатления за река Искър.Успех на всички които искат да посетят този прословут вир.
П.П. Не знам дали темата е на мястото си,така че ако модераторите сметнат да се премести.
Първо за всички колеги които не са посещавали този вир,трябва да се знае че така наречените дашни места са ограничени до 10-тина от страна. Ако искате да хванете хубаво място 5,30 на вира.И понеже ние отидохме там към 7.00,бяхме малко по в страни.Резултата от което е 4 човека 6 скобара за цял ден и още толкоз откачени.На целия вир освен нас уловиха още 4- 5 човека които бяха на споменатите места,като човека който беше на най-хубавото място улови 10-тина при условие че беше състезател по риболов и мисля че той ги разбираше работите много по добре от нас.Останалите около 30-тина човека пълно капо,като изключвам господата с тройките.Водата е висока и на плувка(освен с кралусото ,не че някой хвана)не може да се лови и риболова е основно на фидер.Другия тънък момент е че,почнеш ли да ловиш на секундата някой местен ти се лепва до тебе независимо колко място има и ако можеш хвърляй (двама за една бройка да се сбият). Това е моето впечатление от там,като пак подчертавам че си е само мое и просто споделям впечатления за река Искър.Успех на всички които искат да посетят този прословут вир.
П.П. Не знам дали темата е на мястото си,така че ако модераторите сметнат да се премести.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Аз да кажа и моето мнение -че "състезателя със щеката" изхвърля 30 кг. захранка,хвана 20 кила риба и не пусна нито едно рибенце обратно..На всичко от горе ловеше и на фидер..Че нали на река се ловеше само със една въдица.. НЕ че със щеката хвана нещо /3-4 риби/

Понеже бях на 10 метра от долу на човека и го следих непрекъсното ще ви кажа какво се случи:
Бях втори на вира след него, естествено беше застанал съвсем случайно според него на прагчето. Това место от опит знам, че е убийствено за фидер. Не знам какви скобари е ловил, но 90% от рибите му бяха морунажи и всичките на фидера, на щекатa закачи 3 риби, две от които затърмъчени. Не е хвърлял 30 кг. храна, захрани рано сутринта с 5-6 големи топки и цял ден дохранваше.
Това, че ловеше с две въдици е вярно, това,че прибра всичката риба също е вярно.
Аз лично успях да си "открадна" 4 риби от реката, което на фона на слабия риболов бива, пък и най-вероятно толкоз си мога. Съвсем отделен е въпроса, че си сбърках захранката...

п.с. Всички риби имаха следи от тройки!
Бях втори на вира след него, естествено беше застанал съвсем случайно според него на прагчето. Това место от опит знам, че е убийствено за фидер. Не знам какви скобари е ловил, но 90% от рибите му бяха морунажи и всичките на фидера, на щекатa закачи 3 риби, две от които затърмъчени. Не е хвърлял 30 кг. храна, захрани рано сутринта с 5-6 големи топки и цял ден дохранваше.
Това, че ловеше с две въдици е вярно, това,че прибра всичката риба също е вярно.
Аз лично успях да си "открадна" 4 риби от реката, което на фона на слабия риболов бива, пък и най-вероятно толкоз си мога. Съвсем отделен е въпроса, че си сбърках захранката...
п.с. Всички риби имаха следи от тройки!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- разбира нещата
Не съм имал за цел да пиша за това кой колко е отнесъл,а за това, че големия вир всъщност е много малък и не може да побере всички желаещи да практикуват своето хоби.И както казах това е моето мнение.А ако съм знаел кои сте щях да ви стисна ръцете,пък можеше да обменим някой и друг монтаж.С колегата Топсофт даже разговарях сутринта когато пристигнахме,но не съм знаел кой е.
Е, точно този филм съм го гледал 2-3 пъти през декември на същото място! Явно местният бабаит Радо пак се е активиралtodoroshko написа:...Другия тънък момент е че,почнеш ли да ловиш на секундата някой местен ти се лепва до тебе независимо колко място има и ако можеш хвърляй (двама за една бройка да се сбият). ...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Колега "ribolovcho" като се видим другия път на вира ела да ти покажа защо ми стои щеката във водата и колко риби съм прибрал,а за всички други които не са били там да поясня хвърлих точно 2 кила " река" смесени с още толкова бисквита и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.ribolovcho написа:Аз да кажа и моето мнение -че "състезателя със щеката" изхвърля 30 кг. захранка,хвана 20 кила риба и не пусна нито едно рибенце обратно..На всичко от горе ловеше и на фидер..Че нали на река се ловеше само със една въдица.. НЕ че със щеката хвана нещо /3-4 риби/
13 "скУбара"+2 морунажа= поне 7 кг. месо=бракониерство, без значение дали си ги изял сам или със "сАотборниците"lybaka2 написа:,,, и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.

Което за жалост е практика, а не изключение, но във форума не приветстваме( някои поне на думи) бракониерството във всичките му проявления!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Много големи ги изкара тия риби, де да беше така.naskobo написа:13 "скУбара"+2 морунажа= поне 7 кг. месо=бракониерство, без значение дали си ги изял сам или със "сАотборниците"lybaka2 написа:,,, и си хванах 13 скубара и 2 морунажа които бяха изядени още вечерта от мен и моите саотборници.![]()
Което за жалост е практика, а не изключение, но във форума не приветстваме( някои поне на думи) бракониерството във всичките му проявления!