въпрос за каравана

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: въпрос за каравана

Мнение от gogibo »

Аз пък, докато гледах клиповете с разтегателните ремаркета,чак ме досрамя,че съм постнал
снимки на моята "измислица" в началото на 3-та страница. От друга страна пък, като си спомня
колко положителни емоции ми е доставило из диви кътчета на природата,чак ми домилява.
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

Няма от какво да те е срам важно е ,че "измислицата" ти е допринесла за това- " като си спомня колко положителни емоции ми е доставило из диви кътчета на природата,чак ми домилява."
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

snegk написа:Моята мечта е пикап и върху него къщичката, но от тези които са ниски и тавана се вдига в последствие. Това има всички предимства на кемпер, каравана, за ремаркето няма да говорим, то просто е излишно в случая с пикапа :D :(
Аз пък си мечтаех за нещо подобно,дори мислих да си преправям буса така преди да се наложи да го пратя на вторични.

Изображение
Другият по-лесен вариант,който обмислях беше само изтеглящ се под и нагоре конструкция с плат.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Варианти за направа на кемпер, ремарке и др. има много, само желание и кинти трябват.Иначе в нета има инфо за всичко :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Така е ,има няколко направени в Кемпер клуб,професионално,но не излиза по- евтино от това да си го купиш готов на старо :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

MITKO70 написа:Така е ,има няколко направени в Кемпер клуб,професионално,но не излиза по- евтино от това да си го купиш готов на старо :wink:
Така е брат, но ако си вземеш подходящо проходима машина ще ти излезе доста по-евтино.Един офроуд кемпер е около 220 000 долара, на старо :D
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

snegk написа:
MITKO70 написа:Така е ,има няколко направени в Кемпер клуб,професионално,но не излиза по- евтино от това да си го купиш готов на старо :wink:
Така е брат, но ако си вземеш подходящо проходима машина ще ти излезе доста по-евтино.Един офроуд кемпер е около 220 000 долара, на старо :D
Зависи от критериите Илийка. :? Има много добри машини примерно и на WV Т3,4х4 кемпер,и са на добра цена.В другия форум има 2 Мерцедеса от пощенски направени на кемпер ,има и един Спринтер,направо бутиково направен,оригинално изпълнение.Но ,ако тръгнеш да го правиш както трябва/има изисквания за да го узаконят :wink: /с оригинални мебели,оборудване/печка,котлони,хладилник,WC/окабеляване,инсталации-вода/чиста,мръсна/,газ,люкове,стъкла двойни,изолации и т.н. ,вярвай ми не се получава по- евтино от готов на старо.Виждал съм доста кемпери,даже се занимавам допълнително в момента с ремонти,подръжки в една фирма,цените на оборудването не са никак евтини,има и втора ръка ,също са добри :wink:
Интересно ми е ,какъв е този оф-роуд кемпер за тези пари,сигурно е някоя луда американска идея :? :wink:
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Готово братле :D
http://www.earthroamer.com/
Не, че са много стари, но все пак :drinkers:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Егати мутантите,особено белия :shock: То това не са бусове,това са си камиони.Много яки!!!
Довечера,като отивам на работа ще снимам нещо и ще ви пусна снимки ,да видите човека к*во е направил.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Както е известно,немците са нация техническа.И спестовна :lol: :lol: :lol:
Понеже ми се обадиха да почна работа по-рано,не успях да снимам по светло. Но се вижда за какво иде реч. 2в1+голям клиренс.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
snegk написа:Моята мечта е пикап и върху него къщичката, но от тези които са ниски и тавана се вдига в последствие. Това има всички предимства на кемпер, каравана, за ремаркето няма да говорим, то просто е излишно в случая с пикапа :D :(
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Тази каравана е качена така само за транспорт,няма как да се използва в това положение особено в БГ :wink:
Илийка ,мерси брат,страхотни машини,"ама много ни миришат чорапите за такива",както казва един колега от кемпер форума :D Предположението ми излезе вярно ,американски камиони,трябва си направо С категория :D и въобще не са стари,особено за БГ :wink:
Изображение
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

MITKO70 написа:Тази каравана е качена така само за транспорт,няма как да се използва в това положение особено в БГ :wink: ........
А,не е бе Митко! Не мисля,че е само за транспорт! Така я видях за първи път през 2010г. В момента е паркирана от едната страна на един "МОЛ",виждал съм я паркирана и от другата страна. Значи така си се движи-комплект. Даже веднъж прозорчетата бяха отворени,сигурно да се проветрява :smt017 :smt102
За две години откак съм в Немско,видях много причудливи ПТС-та,които си житкат по пътищата.Не знам как се узаконяват и т.н. В квартала дето живее шурито,има един много боен "кемпер",който съм 100% сигурен,че е самоделка.Като му ида на гости ще го фотна.....
Пък що да не можеш да си я ползваш в това положение,к*во ги бърка някои,били те и КАТ,какво си возиш на камиона??? Даже ако на камиона има кран (от тия дето стоят зад кабината) може да се разтовари на гьола и каросерията също да се ползва за нещо си.Примерно :D
лягам си star
събуждам се super star

snegk

Мнение от snegk »

MITKO70 написа:Тази каравана е качена така само за транспорт,няма как да се използва в това положение особено в БГ :wink:
Илийка ,мерси брат,страхотни машини,"ама много ни миришат чорапите за такива",както казва един колега от кемпер форума :D Предположението ми излезе вярно ,американски камиони,трябва си направо С категория :D и въобще не са стари,особено за БГ :wink:
Категорията лесна работа, имам я, остава да хвърля чорапите в пералнята(ама и да са пълни с кинти) и нещата ще си дойдат на мястото. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”