ПОПЧЕТА-2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
elektorat
новобранец
новобранец

Re: ПОПЧЕТА-2012

Мнение от elektorat »

Аз си купувам един калмар от магазина, на едно парченце стръв вадиш 5-10 попчета без да е мръднала стръвта
Ром се пие, циганин се бие!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

На Поморие миналата година за целия сезон имам 2-3 попчета на калмар като имайте придвид ползвам чушката на калмара а тя е бяла , а не пипалата на моста в Бургас си го яде ама в Поморие предпочита градинските охлюви по възможност по дребни и рапаните пред калмара и вече разбира се скариди , риби , филета и тем. подобни
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

atanasov1589 написа:,скариди(много ги "свалят" лапините) Пробвай с един бал червей след скаридата :wink:
Благодарско за съвета,но вече не ходя за риба.Тоест ходя но малко под морското равнище
Поздрави и успехи
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
elektorat
новобранец
новобранец

Мнение от elektorat »

Pe6o_Tikvata написа:На Поморие миналата година за целия сезон имам 2-3 попчета на калмар като имайте придвид ползвам чушката на калмара а тя е бяла , а не пипалата на моста в Бургас си го яде ама в Поморие предпочита градинските охлюви по възможност по дребни и рапаните пред калмара и вече разбира се скариди , риби , филета и тем. подобни

E, възможно е да си е променила навиците :D Именно в Поморие на кея преди 2-3 години ги спуквах на калмар, охлювите също много си ги хапва,да. :drinkers:
Ром се пие, циганин се бие!
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

18.03 Неделя от буната на траката(разубедиха ме за лодката) едно голямо капо.Имаше доста мераклии,но никои нищо докато бях там.От 14.00ч до 16.30ч 1бр слънчева баня :) .А попеца ще го търся с лодката другата неделя трябва да се е вдигнала водата с някои друг градус.
Изображение
Аватар
kkiryazov
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от kkiryazov »

Колегата Пешо го е написал, ама да повторя. По това време, ако се търси попчета трябва да се ходи привечер. Рибата, ако изобщо се активизира ще е по тъмно. Но при тази температура на водата - 4-6 градуса, активизацията може и и да я няма. Още една добра стръв за зимата е парченца от зарган.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега kkiryazov то на парченаца от зарган и аз ще клъвна :lol: :lol:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Така вчера пак отскочих с комшията до познатата дестинация кея в Поморие.Пристигнахме към 16:30 и разпънахме сергията заредихме волтите и зачакахме почна да къве както обикниовенно след 18:30 за стръв ползвахме филе от сардина.Приклучихме в 21:00 , като цяло съм доволен от риболова
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

:shock: Пешо,туй много бира пие :drinkers: ,Браво

Изображение

Тва на оня кей ли е ,дето пихме бира и ловихме сафрида-пак по тъмно :lol: ,не го ли е съборило :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Да там са ловени ,кея още си е там пък и снощи пак си пихме бира с домашна създармичка :lol: :lol:
dambo_vr
новобранец
новобранец

Мнение от dambo_vr »

колеги,одавна не съм писал във форума и реших да споделя резултата от вчера.Варна,валнолома,от 15:00 до 19:00,3 въдици,пилешко,трицона-0 попчета.АКО НЯКОЙ ИМА ПО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВАРНА НЕКА ПИШЕ.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

И на Панорама същата работа. За мен до 4-5 дни трябва да почне да дава добре.
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

Tоку що се пребирам и бързам да се похваля след първото капо днес се отсрамих.Веднага след работа 17,30 запалих колата през магазина коктеилни белени скариди и газ на траката.18,30 вече пуснах въдичката и зачаках.Още беше светло и се виждаше дъното,а там нищо не шава.Викам си и днеска ще е капо.Е да ама не :D .Към 19,00 :prayer: севтето за сезона. 19,30 прибрах ,че ми стана студено ,а и бях сам скучно,а и нямах цигари ,поне имах рибка 7бр.Сега ще потърся как се качваше сника и ще кача една
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Gogo69
новобранец
новобранец

Мнение от Gogo69 »

Четох, четох, пък реших и аз да топна :)
Да, ама да се направя на умен отидох в 04.00 сутринта на пристанището на Поморие. Белени скариди, цели скариди, миди, рапан, филенца маринована граца, бял червей, та и торен взех - ще ги къртя :P .
Само аз и шиб*ния вятър на пристана... Вятър, ама вятър, сериозна работа... Мамето ми се е*а :P .
До 08.00 - нито едно почукване и полувин кутия цигари. Полудях !!!
Аре на Созопол...
От 09.00 до 12.00 вятърът ме "обижда" във всички възможни дупки дето имам :) и пак тотална 0.
Има един виц за мечока и ловеца, дето ловецът 3 пъти гърмял по мечока и 3 пъти не уцелвал, и след всеки неуспех мечока го "таковал". След третия път, мечокът потупал ловеца по рамото и му казал: - Знаех си аз, че ще ти хареса!
Та и мойта работа такава.
Щом няма на соленото, ще ходим на сладкото. Денят е ден за риба :)
Хайде на Тръстиково. Давало каракуда, 300-600гр., тук таме някой костур и червеноперка, ама дребни...
Е, верно, даде...
От 13.00 до 16.00 - 30-60km/h ВЯТЪР, 3 каракудки max 50gr. на бройка, 1 костурче и една перка същия грамаж.
Тъй като вече не бях капо, спокойно се прибрах, ударих 100гр. домашна гроздова с купичка млечна салата, пуснах си телевизора и се хилих на "Женени с деца"...
Може би след 3-4 дни, ако задържи топло време, вече ще е по-добре..
Наслука на всички колеги !
:P
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Tоку що се пребирам и бързам да се похваля след първото капо днес се отсрамих.Веднага след работа 17,30 запалих колата през магазина коктеилни белени скариди и газ на траката.18,30 вече пуснах въдичката и зачаках.Още беше светло и се виждаше дъното,а там нищо не шава.Викам си и днеска ще е капо.Е да ама не :D .Към 19,00 :prayer: севтето за сезона. 19,30 прибрах ,че ми стана студено ,а и бях сам скучно,а и нямах цигари ,поне имах рибка 7бр.Сега ще потърся как се качваше сника и ще кача една

Въъъъ,че кви са тез стронгили на 5гр.вода?
Поздрави за улова,и това да е най-слабият ти рибоУлов
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”