Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Единствено в България,Сърбия и Румъния има риболов с мрежи защо ли нагоре е забранено
сигурно ония са по-прости от нас.

- MIR4EV
- ще става разбирач
Всеки има право на мнение!Предлагам тогава да забраним мрежите и да легализираме акумолаторите просто се си мисля че мрежите са по-малкото зло-нищо повече!
И ти си прав колега ама щом в Русе има 400 рибари с лодки и мрежи дали има и толкова токаджий чи то в Дунава ше стане магистралаMIR4EV написа:Всеки има право на мнение!Предлагам тогава да забраним мрежите и да легализираме акумолаторите просто се си мисля че мрежите са по-малкото зло-нищо повече!

- begleca_sv
- кандидат преподавател
е в Свищов да не мислите че са по-малко мрежарите ..........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- dan10
- фен клуб-скобар
Колеги нещо ново покрай Дунав започна ли да излиза нещо и по-точно около Русе и региона ?! Благодаря !

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами излиза си колега, аз поне си хванахdan10 написа:Колеги нещо ново покрай Дунав започна ли да излиза нещо и по-точно около Русе и региона ?! Благодаря !![]()
![]()

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- misho kostura 55
- научил се да хвърля
Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително.

Успех рибари и риболовци?!
- dan10
- фен клуб-скобар
И аз чух нещо подобно за Мартен ... направо да ги фанеш и да ги биеш в земята
и благодаря за инфото ! 

-
- разбира нещата
По непотвърдена информация,казана ми по телефона,рибата е тръгнала,като се ловят от малки платички,каракуда,морунаж и чат пат по някое шаранче.Другата седмица сме там и ще кача и снимки.misho kostura 55 написа:Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително.![]()
- misho kostura 55
- научил се да хвърля
Иаз сам там тогаваtodoroshko написа:По непотвърдена информация,казана ми по телефона,рибата е тръгнала,като се ловят от малки платички,каракуда,морунаж и чат пат по някое шаранче.Другата седмица сме там и ще кача и снимки.misho kostura 55 написа:Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително.![]()

Успех рибари и риболовци?!
-
- научил се да хвърля
[quote="MIR4EV"]хора разберете пръчките рибата не могат да изловят! и с 10 да си ще те кълве на 2-3!проблема са бракониерите даже за дунава съм сигурен че не толко мрежите нанасят щети сигурно и преди е имало промишлен риболов но риба си е имало бол!БРАКОНИЕРИТЕ с тока са бич за рибното богатство!дано да ги разтресе майка им д--а

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Несъм много на ясно с тия токове , но по National Geografic гледах един филм за риболов на сом в Испания кадето ловяха рибата с ток , за да изследват какви видове риба има в р.Евро , та тока само ги зашеметяваше за 5 - 10 минути и след това си ги пускаха обратно(става въпрос и за рибки от порядака на 5см). Може би токат им е бил по слаб но се самнявам защото предупредиха водещия да небърка в водата без гумени ръкавици - та имам известни съмнения за това , че тока убива всичката риба . Според мен изтинския проблем е в многото попчета които ядат хайвера на другара риба. Вярно е че и преди ги е имало но в много по малки количества.
Здравейте колеги, някой има ли информация как е положението в Силистра и региона, излиза ли нещо по реката ?