Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivo_barns
новобранец
новобранец

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от ivo_barns »

Единствено в България,Сърбия и Румъния има риболов с мрежи защо ли нагоре е забранено :smt017 сигурно ония са по-прости от нас.
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

Всеки има право на мнение!Предлагам тогава да забраним мрежите и да легализираме акумолаторите просто се си мисля че мрежите са по-малкото зло-нищо повече!
ivo_barns
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_barns »

MIR4EV написа:Всеки има право на мнение!Предлагам тогава да забраним мрежите и да легализираме акумолаторите просто се си мисля че мрежите са по-малкото зло-нищо повече!
И ти си прав колега ама щом в Русе има 400 рибари с лодки и мрежи дали има и толкова токаджий чи то в Дунава ше стане магистрала :shock:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

е в Свищов да не мислите че са по-малко мрежарите ..........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Колеги нещо ново покрай Дунав започна ли да излиза нещо и по-точно около Русе и региона ?! Благодаря ! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

dan10 написа:Колеги нещо ново покрай Дунав започна ли да излиза нещо и по-точно около Русе и региона ?! Благодаря ! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ами излиза си колега, аз поне си хванах :) Водата качва доволно. Вчера имаше прилично присъствие на Корабната и вадеха по някоя риба. На Мартен се носят слухове и легенди за избиване на рибите, но не съм проверил лично. На Ряхово(лично съм проверил) по Реката излиза по някоя платика и морунаж, а на лимана облеза е в стил "фърля-вади", завърта се и бабушка и каракуда, но си иска стабилно хранене
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
misho kostura 55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от misho kostura 55 »

Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително. :D :drinkers:
Успех рибари и риболовци?!
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

И аз чух нещо подобно за Мартен ... направо да ги фанеш и да ги биеш в земята :oops: :axe: и благодаря за инфото ! :drinkers:
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

misho kostura 55 написа:Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително. :D :drinkers:
По непотвърдена информация,казана ми по телефона,рибата е тръгнала,като се ловят от малки платички,каракуда,морунаж и чат пат по някое шаранче.Другата седмица сме там и ще кача и снимки.
Аватар
misho kostura 55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от misho kostura 55 »

todoroshko написа:
misho kostura 55 написа:Дали някой може да каже как е положението по цибарите. Благодаря предварително. :D :drinkers:
По непотвърдена информация,казана ми по телефона,рибата е тръгнала,като се ловят от малки платички,каракуда,морунаж и чат пат по някое шаранче.Другата седмица сме там и ще кача и снимки.
Иаз сам там тогава :drinkers: :D . Благодарско за инфото колега. :D :wink: :drinkers:
Успех рибари и риболовци?!
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mr.washinkton »

[quote="MIR4EV"]хора разберете пръчките рибата не могат да изловят! и с 10 да си ще те кълве на 2-3!проблема са бракониерите даже за дунава съм сигурен че не толко мрежите нанасят щети сигурно и преди е имало промишлен риболов но риба си е имало бол!БРАКОНИЕРИТЕ с тока са бич за рибното богатство!дано да ги разтресе майка им д--а![/quot

много вярно, след мрежа остава, след ток-мъртвило. Не само рибата, всички живи организми във водата. И аз майката им д_ _ _а.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mr.washinkton »

ivo_barns написа:
MIR4EV написа:Всеки има право на мнение!Предлагам тогава да забраним мрежите и да легализираме акумолаторите просто се си мисля че мрежите са по-малкото зло-нищо повече!
И ти си прав колега ама щом в Русе има 400 рибари с лодки и мрежи дали има и толкова токаджий чи то в Дунава ше стане магистрала :shock:

Той си е магистрала, трябва да има сигнали и всеки да си следи сигнала, няма решение - по горна инстанция. Трябва да излезат на показ всички негодници от системата на ИАРА.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

ИАРА е със затихнали функции, що се касае до Дунава, приоритетно ГП се занимава със съблюдаване на закона.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Несъм много на ясно с тия токове , но по National Geografic гледах един филм за риболов на сом в Испания кадето ловяха рибата с ток , за да изследват какви видове риба има в р.Евро , та тока само ги зашеметяваше за 5 - 10 минути и след това си ги пускаха обратно(става въпрос и за рибки от порядака на 5см). Може би токат им е бил по слаб но се самнявам защото предупредиха водещия да небърка в водата без гумени ръкавици - та имам известни съмнения за това , че тока убива всичката риба . Според мен изтинския проблем е в многото попчета които ядат хайвера на другара риба. Вярно е че и преди ги е имало но в много по малки количества.
gss9
новобранец
новобранец

Мнение от gss9 »

Здравейте колеги, някой има ли информация как е положението в Силистра и региона, излиза ли нещо по реката ?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”