Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Козлодуй - 21.08
Козлодуй - 21.08
Много харесвам летния риболовен сезон заради това, че не е нужно по цял ден да висиш някъде в очакване на евентуален успех. Рибата е активна 2-3 часа сутрин или 2-3 часа привечер, които са напълно достатъчни. Другото е или губене на излишно време или възможност да се почине добре под някоя сянка със студена бирица до дънните въдици...
Вчера реших да се възползвам от вечерните 2-3 часа и ето какви ги свърших:
Бях се прицелил единствено в дунавските щуки и за целта бях подготвил предварително няколко типично щукарски примамки. Мислех да пробвам и някой нестандартни неща, но както обикновено се случва след няколко минути шляпане с туй-онуй все си стигам до силиконите
А те пък рядко ме разочароват
Първата рибка за деня:

Кантарчето е извадено с конкретна цел – имерване
: 72 см./ 3 кг. Много ме изкефи как се бореше – аванси, шляпане, влизане във водораслите. Отдавна не бях имал толкова емоции при вадене. С 0.17 плетено обаче нямаше много шансове
За съжаление примамката беше доста раздрана след екшъна, а ми последната от този вид (Ивака ми ги беше подарил през зимата, но щуките ги оръфаха и явно ще трябва да му се примоля да ми потърси отново
) Все пак събра сили да ми хване още една
Още на следващото хвърляне на брега излезе още една щука, този път по-малка- 1 кг./ 55 см. Този път нямаше време за снимка, пък и беше вече здрач, в който моя телефон хич го няма... Силиконът вече трябваше да бъде изхвърлен.
В оставащите минути хищника видимо се активизира и започна да шляпа навсякъде около мен, но повече риби не хванах. Просто събитията се пренесоха в крайбрежните водорасли, където силиконите не действат, а аз реших, че съм взел своето за тази вечер и не сложих друга примамка. Прибрах се доволен с намерение съвсем скоро пак да изтормозя зъблите на това място
Поздрави на всички

Вчера реших да се възползвам от вечерните 2-3 часа и ето какви ги свърших:
Бях се прицелил единствено в дунавските щуки и за целта бях подготвил предварително няколко типично щукарски примамки. Мислех да пробвам и някой нестандартни неща, но както обикновено се случва след няколко минути шляпане с туй-онуй все си стигам до силиконите

А те пък рядко ме разочароват

Кантарчето е извадено с конкретна цел – имерване

За съжаление примамката беше доста раздрана след екшъна, а ми последната от този вид (Ивака ми ги беше подарил през зимата, но щуките ги оръфаха и явно ще трябва да му се примоля да ми потърси отново

В оставащите минути хищника видимо се активизира и започна да шляпа навсякъде около мен, но повече риби не хванах. Просто събитията се пренесоха в крайбрежните водорасли, където силиконите не действат, а аз реших, че съм взел своето за тази вечер и не сложих друга примамка. Прибрах се доволен с намерение съвсем скоро пак да изтормозя зъблите на това място

Поздрави на всички

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Абе по въпроса с дънарките и аз бая почвам да се замислямdaniel_g написа:Браво СтефкоЗа сетен път се обеждавам, че спининга ти е в кръвта!!! Мани тез кльонкове, дънарки и пр. Лови си със спининга и продължаваи да ни радваш очичките със готини репортажчета !!!

Имам - много водорасли, които правят спининга почти невъзможенMiTaKa™ написа:екстра браво колега и аз в четвъртак ще ходя до село и мисля да ходя до река Огоста да пометам малко на блесна и на тапа ако имаш някво инфо за огоста до селата Софрониево Бутан Гложене го сподели аз за Софрониево си го знам ама за другите ме интересува

На тапа нямам представа как е

Ами аз съвсем сериозно бих помолил да потърсиш около себе си за въпросните 10 см. силиконови рибки с жълто-червен цвят и ако има да ми вземеш малкоIvak написа:Стефко казвай какви силиконки и колко искаш и ти ги пращам![]()
А пък то нещо май се чува че с Цено ще идвате на срещата на Жребчево![]()
В никакъв случай не се отказвай от дънарките и клионка, това за мен лично си е вишия пилотаж в рибарството

Кажи ако не се сещаш точно за коя примамка става дума (наскоро бях ти казвал, че ловят, ако се сещаш. Даже я бях снимал

За Жребчево ще видим

За нивото нямам информация, но нали знаеш, че заради ВЕЦ-а има навик да се мениMiTaKa™ написа:ахъм мерси а нивото на реката как е до колкото знам на понпената станциа при Софрониево е спаднало бая и бента е пресъхна

- riboxva6tacha
- ще става разбирач
Ивчо, няма по-стимулиращо нещо от капотоIvak написа:Стефко довечера ще ти потърся такива силиконки, ако намеря де![]()
Пробвал ли си на блесните на Моска с рибка отзад големите номера , много ми ги хвалят напослдък![]()
За силиконите знам какви трябва и знам къде да ги използвам ама нали се отказах от тях след една голяма поредица капота и така![]()
![]()

Моските с рибка отзад са една от най-неприятните ми примамки

Верно жалко, че не успяхме да се видим, но споко, ще имаме още възможностиsnegk написа:Разбираш им брат,неможахми да се видим на морето,но ще се видим на Жребеца ако дойдеш.Продължавай все така,но давай и с дъните,на Дунава има големи изненади току виж си изскочил с някоя 100 кила рибка.

Дунава си е Дунав, но и там изненадите все повече намаляват

Ивала и от мен, Stefko
А бе Дунав си е Дунав. Не че е лошо на Огоста, което ме подсеща за въпроса "какво как и каде по Огоста"
Та ... излет от преди 2 седмици (за който нямам доказателствен материал). Място - месност Дудовете (край Гложене), Метод влашка плувка, захранка .... не се смейте ..... смеска за угояване на прасета (леко подварена), стръв бял червей
с тази комбинация илезе : таранка(размери заслужаващи си живарника), прилина мъздруга, костур, морунаж, скобар, уклей и неизменните попчета
на равносметката 4 часа, 3 кг риба(само каракудите и костурите) щот другите бяха непълнолетни,
Хищниците не желаят и да чуят за изкуствени примамки, въреки че съдейки по плясъците бяха доста активни
Носят се слухове за улавяни шарани от 3 до 7 кг, аз лично см виждал такива на Вадата когато водата беше бистра, но нито съм хващал, нито съм виждал колеги да вадят такива екземпляри
А бе Дунав си е Дунав. Не че е лошо на Огоста, което ме подсеща за въпроса "какво как и каде по Огоста"
Та ... излет от преди 2 седмици (за който нямам доказателствен материал). Място - месност Дудовете (край Гложене), Метод влашка плувка, захранка .... не се смейте ..... смеска за угояване на прасета (леко подварена), стръв бял червей
с тази комбинация илезе : таранка(размери заслужаващи си живарника), прилина мъздруга, костур, морунаж, скобар, уклей и неизменните попчета
на равносметката 4 часа, 3 кг риба(само каракудите и костурите) щот другите бяха непълнолетни,
Хищниците не желаят и да чуят за изкуствени примамки, въреки че съдейки по плясъците бяха доста активни
Носят се слухове за улавяни шарани от 3 до 7 кг, аз лично см виждал такива на Вадата когато водата беше бистра, но нито съм хващал, нито съм виждал колеги да вадят такива екземпляри