Козлодуй - 21.08

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Козлодуй - 21.08

Мнение от Stefko »

Много харесвам летния риболовен сезон заради това, че не е нужно по цял ден да висиш някъде в очакване на евентуален успех. Рибата е активна 2-3 часа сутрин или 2-3 часа привечер, които са напълно достатъчни. Другото е или губене на излишно време или възможност да се почине добре под някоя сянка със студена бирица до дънните въдици... :) :lol:
Вчера реших да се възползвам от вечерните 2-3 часа и ето какви ги свърших:
Бях се прицелил единствено в дунавските щуки и за целта бях подготвил предварително няколко типично щукарски примамки. Мислех да пробвам и някой нестандартни неща, но както обикновено се случва след няколко минути шляпане с туй-онуй все си стигам до силиконите :roll:
А те пък рядко ме разочароват :D Първата рибка за деня:

Изображение

Изображение

Кантарчето е извадено с конкретна цел – имерване :D : 72 см./ 3 кг. Много ме изкефи как се бореше – аванси, шляпане, влизане във водораслите. Отдавна не бях имал толкова емоции при вадене. С 0.17 плетено обаче нямаше много шансове :wink:

За съжаление примамката беше доста раздрана след екшъна, а ми последната от този вид (Ивака ми ги беше подарил през зимата, но щуките ги оръфаха и явно ще трябва да му се примоля да ми потърси отново :wink: ) Все пак събра сили да ми хване още една :) Още на следващото хвърляне на брега излезе още една щука, този път по-малка- 1 кг./ 55 см. Този път нямаше време за снимка, пък и беше вече здрач, в който моя телефон хич го няма... Силиконът вече трябваше да бъде изхвърлен.
В оставащите минути хищника видимо се активизира и започна да шляпа навсякъде около мен, но повече риби не хванах. Просто събитията се пренесоха в крайбрежните водорасли, където силиконите не действат, а аз реших, че съм взел своето за тази вечер и не сложих друга примамка. Прибрах се доволен с намерение съвсем скоро пак да изтормозя зъблите на това място :roll: :lol:

Поздрави на всички ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Малиии :D !!! Супер! Тръгвам след обед. Видях на Кауфланд едни подобни силикони Дам на добра цена. Дали да не си купя...
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Браво Стефко :) За сетен път се обеждавам, че спининга ти е в кръвта!!! Мани тез кльонкове, дънарки и пр. Лови си със спининга и продължаваи да ни радваш очичките със готини репортажчета !!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

daniel_g написа:Браво Стефко :) За сетен път се обеждавам, че спининга ти е в кръвта!!! Мани тез кльонкове, дънарки и пр. Лови си със спининга и продължаваи да ни радваш очичките със готини репортажчета !!!
Абе по въпроса с дънарките и аз бая почвам да се замислям :lol: :lol: Само влача кофи, захранки и к'ви ли не багажи заради тях, а файда никаква :roll: Ама ги държа оща, че нали трябва да имаме някаква занимавка като ходим с Цено по нощите :lol: :wink:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

екстра браво колега и аз в четвъртак ще ходя до село и мисля да ходя до река Огоста да пометам малко на блесна и на тапа ако имаш някво инфо за огоста до селата Софрониево Бутан Гложене го сподели аз за Софрониево си го знам ама за другите ме интересува
Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

MiTaKa™ написа:екстра браво колега и аз в четвъртак ще ходя до село и мисля да ходя до река Огоста да пометам малко на блесна и на тапа ако имаш някво инфо за огоста до селата Софрониево Бутан Гложене го сподели аз за Софрониево си го знам ама за другите ме интересува
Имам - много водорасли, които правят спининга почти невъзможен :? Хищник обаче има и ако успееш да водиш примамката над треволяците (бързо и с високо вдигнат връх) имаш шансове ;) На зазоряване рибата е по-активна :idea:
На тапа нямам представа как е :roll:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

ахъм мерси а нивото на реката как е до колкото знам на понпената станциа при Софрониево е спаднало бая и бента е пресъхнал
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Стефко казвай какви силиконки и колко искаш и ти ги пращам :wink:

А пък то нещо май се чува че с Цено ще идвате на срещата на Жребчево :lol:

В никакъв случай не се отказвай от дънарките и клионка, това за мен лично си е вишия пилотаж в рибарството
:D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Стефко казвай какви силиконки и колко искаш и ти ги пращам :wink:

А пък то нещо май се чува че с Цено ще идвате на срещата на Жребчево :lol:

В никакъв случай не се отказвай от дънарките и клионка, това за мен лично си е вишия пилотаж в рибарството
:D
Ами аз съвсем сериозно бих помолил да потърсиш около себе си за въпросните 10 см. силиконови рибки с жълто-червен цвят и ако има да ми вземеш малко :oops: Примерно 10 бр. :roll: Този път не приемам подаръци, а си ги плащам, че ще ти станат много бирите като дойдеш и трябва да мъкна направо касата с мен ;) :lol: :lol: :lol:
Кажи ако не се сещаш точно за коя примамка става дума (наскоро бях ти казвал, че ловят, ако се сещаш. Даже я бях снимал :idea: )

За Жребчево ще видим :roll: Аз затова не взимам отношение в онези теми, щото не обичам да говоря преди да съм сигурен, че ще стане. Ако се организираме ще дойдем разбира се :)
MiTaKa™ написа:ахъм мерси а нивото на реката как е до колкото знам на понпената станциа при Софрониево е спаднало бая и бента е пресъхна
За нивото нямам информация, но нали знаеш, че заради ВЕЦ-а има навик да се мени :roll:
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

браво колега много хубав излет си направил успех следващият път :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Стефко довечера ще ти потърся такива силиконки, ако намеря де :roll:

Пробвал ли си на блесните на Моска с рибка отзад големите номера , много ми ги хвалят напослдък :roll:

За силиконите знам какви трябва и знам къде да ги използвам ама нали се отказах от тях след една голяма поредица капота и така :lol: :lol: :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Стефко довечера ще ти потърся такива силиконки, ако намеря де :roll:

Пробвал ли си на блесните на Моска с рибка отзад големите номера , много ми ги хвалят напослдък :roll:

За силиконите знам какви трябва и знам къде да ги използвам ама нали се отказах от тях след една голяма поредица капота и така :lol: :lol: :lol:
Ивчо, няма по-стимулиращо нещо от капото :D Точно това са моментите, които те карат да си размърдаш Д-то и кратуната за да подобриш уменията си. Напротив, успехите омайват риболовеца и не допринасят много за израстването му ;) Абе с една дума капото е в основата на риболовния прогрес :lol: :lol: :lol:

Моските с рибка отзад са една от най-неприятните ми примамки :? Просто не ми харесват, ако щеш и чисто естетически :shock: , което не означава, че не ги уважавам като уловиста примамка. В последните 2 г. имах възможност да се убедя нагледно, че въпросните блесни си ловят рибки, че даже има моменти, когато щуките ги предпочитат пред останалите железа. Аз обаче упорито не ги използвам :roll: Ако имаш такава и нямаш подобни тъпи предразсъдъци като моите смело й гласувай доверие и рано или късно ще имаш резултат :wink: Ако ще я ползваш за Дунава ти си знаеш - нека да е от по-едричките :P
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Разбираш им брат,неможахми да се видим на морето,но ще се видим на Жребеца ако дойдеш.Продължавай все така,но давай и с дъните,на Дунава има големи изненади току виж си изскочил с някоя 100 кила рибка.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

snegk написа:Разбираш им брат,неможахми да се видим на морето,но ще се видим на Жребеца ако дойдеш.Продължавай все така,но давай и с дъните,на Дунава има големи изненади току виж си изскочил с някоя 100 кила рибка.
Верно жалко, че не успяхме да се видим, но споко, ще имаме още възможности ;)
Дунава си е Дунав, но и там изненадите все повече намаляват :? И като кила и като бройка :( Аз разбира се не съм отказал дънните риболови, но имам по-малко време за тях. Друг е въпроса, че и нищо не хващам :oops: Като се замисля тази година на дънна въдица нямам рибе над 1 кг :roll: :roll: Ма си ходя де, аз съм твърдоглаво магаре ;) :lol:
nebun
новобранец
новобранец

Мнение от nebun »

Ивала и от мен, Stefko
А бе Дунав си е Дунав. Не че е лошо на Огоста, което ме подсеща за въпроса "какво как и каде по Огоста"
Та ... излет от преди 2 седмици (за който нямам доказателствен материал). Място - месност Дудовете (край Гложене), Метод влашка плувка, захранка .... не се смейте ..... смеска за угояване на прасета (леко подварена), стръв бял червей
с тази комбинация илезе : таранка(размери заслужаващи си живарника), прилина мъздруга, костур, морунаж, скобар, уклей и неизменните попчета
на равносметката 4 часа, 3 кг риба(само каракудите и костурите) щот другите бяха непълнолетни,
Хищниците не желаят и да чуят за изкуствени примамки, въреки че съдейки по плясъците бяха доста активни
Носят се слухове за улавяни шарани от 3 до 7 кг, аз лично см виждал такива на Вадата когато водата беше бистра, но нито съм хващал, нито съм виждал колеги да вадят такива екземпляри
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”