Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
- mitko ribara
- ще става разбирач
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Браво колега Евала много ми харесват твоитв репортажи
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
-
- ще става разбирач
Поздравления, Великане! 

Да попитам - пръчката Беркли Фазер ли е?Ако е,каква е точно и доволен ли си от нея?
ROCK"N"ROLL
Пръчката е G LOOMIS STR1141S GLX - 2.92 m, 1.8-10.5 gr, тегло 130 gr. На мен ми харесва. Много даже ми харесва.tihomirnk написа:Да попитам - пръчката Беркли Фазер ли е?Ако е,каква е точно и доволен ли си от нея?

GLX ....... Без коментар.
- Прикачени файлове
-
- jig___worm.image.-sideImage.dash.jpeg (50.01 KiB) Преглеждано 2495 пъти
А след ледената епоха... има ли нещо ?
Човек, на теб паметник трябва да ти направят

- dan10
- фен клуб-скобар
Сестра нещо ново няма ли ? Да изплакнем окото

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Павка, т'ва е провокация предвид забраната!dan10 написа:Сестра нещо ново няма ли ? Да изплакнем окото![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Петък 13-ти Април, в късния следобед отскочихме до Реката с Ники Джазмена. Реката покачва с 34 см при кота 327 см и влачи клони, но водата беше само леко замътена. При температура 13 градуса очаквах подобаваща активност на рибите. Това обаче не се случи въпреки арсенала от примамки. Накрая ги потърсих близо до дъното с бавна джиг проводка и успях да уловя два распера по 50 см/1 кг
Опа!

Опа, опа!!

Шадчетата са "Драгон" - имат широка пета и интензивна игра при бавно водене.

Пуснах и двете рибки...

Опа!

Опа, опа!!

Шадчетата са "Драгон" - имат широка пета и интензивна игра при бавно водене.

Пуснах и двете рибки...

- dan10
- фен клуб-скобар
Отново ни зарадва ! Евала Павка !

- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Здрасти ,Павка ! Да ,репортажите ти са много -добри винаги ги чета с удоволствие .Въпроса ми към тебе е по отношение на пръчката ,която представяш по-горе- G.Loomis STR 1141S GLX .Какви са причините да избереш толкова "мека " пръчка -чуствителност или постигане на по-далечна дистанция при кастинг? Ако има други причини ,моля те сподели с аудиторията .Благодаря, успех ти желая !Жоро
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Здрасти отново, Павле !Да поясня какво имам предвид .Ти сериозно ме учуди с решението да се ползува UL -Power пръчка за jigging и то за распер,щука и бяла ,все сериозно бойци .Не се съмнявам ,че решението ти е аргументирано .Бих те помолил да споделиш тези аргументи .Аз лично бих избрал МL-Power или L-Power при пасивна риба ,в краен случай ,но не и UL.Освен това ,не те ли ограничава 10,5 гр. горна граница на теста ? Това означава 8-9гр. максимална тежест на главата.Надхвълял ли си горната граница и как се държи пръчката при този тест ?Благодаря предварително за отделеното време ! УСПЕХИ !Жоро
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Здравей,GRASSCARPHUNTER написа:Какви са причините да избереш толкова "мека " пръчка...
ще се опитам да обясня.
1141 е въдица за летен стийлхед, когато водата пада и се избистря, а рибата иска дребни примамки и тънки влакна. В наши условия това са расперът, едрия кефал и бялата риба при маловодие, висока прозрачност и богата хранителна база.
Въдица за стийлхед, не за пъстърва и костур! Тя е построена така, че да удържа десетина килограмови риби с много тънки влакна - 0.12-0.18 мм и куки 8-14 номер. Много колеги не отчитат този факт и поставят под общ знаменател въдиците за пъстърва, бяла риба, щука и сом като четат само обявения тест.
Това е дълбоко погрешно. Тестът по примамките сам по себе си нищо не значи, ако не се уточни за какви точно приамки и за каква риба става дума. Защото примамките освен, че се замятат, трябва и да се водят. Например клатушка "моска сафир" от 7 гр или "мепс лусокс 3" не могат по никакъв начин да се водят от UL пръчка за пъстърва, макар да отговаря на теста. Не могат в тиха вода, а в течение - никак. Още повече, ако ловим в обрасъл затворен водоем. Ето защо, въдиците за щука и бас са доста по-твърди и мощни, при сравнително нисък обявен тест.
Та така... ползвам 1141 в открити, чисти от закачки води с малки примамки и такива с малко съпротивление, в т.ч. джигове до 20 гр. За тежки въртележки, големи кренкове и клатушки имам други въдици.

- GRASSCARPHUNTER
- новобранец
Благодаря за отговора ,Павле .Винаги ми е приятно да вляза в дискусия с някой ,който е разбира от този" занаят".Ще ти пиша утре какви са моте резерви по отношение използване на UL -Power въдица специално за джиг на бяла риба и защо според мен тази въдичка ще работи добре за распер ,а може да създаде проблеми при удари на бяла и щука .Сега ще бягам ,че много задачи имам ! Успехи Павле ,ще ми е приятно да се запознаем ,като си дойда в БГ за отпуската тази есен .Жоро