ИАРА се размърда...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

blaskov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ИАРА се размърда...

Мнение от blaskov »

Заплатата може да им е малка,но знаете ли гадовете колко дърва крадат.Просто ви е бедна фантазията,а рибата най малко ги интересува.Лятото на язовир Пясъчник дойдоха два манекена уж на проверка ми те така се бяха издокарали все едно отиват на дискотека,много добре знаят кой хвърля мрежи ние всички ги познаваме и горските работят с тях.Като дойде новият шеф трябваше да ги съкрати всичките и да се поставят нови хора,иначе нищо няма да се оправи.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

До колегата коко 6око.
Я по кротко с армията и си мери приказките,че има индивиди такива, има но не говори в множествено
число. Армията няма никаква вина,че държавата нехае. Не си ли задаваш въпроса какво става с нас
като нация! Първо се търси отговорност от най високо ниво,а не да си търсиш удушник в армията.
До като се спотайваме като лисици в дупки така ще е! Пример да вземаме братя от другите евро страни.Трябва дух на сплотеност и единство братя и тогава ще се смачка главата на змея.
Няма ли го това...така ще си върви!
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

При постъпване на работа всеки служител е запознат с естеството на работа и месечното възнаграждение и в молбата е писал - моля да бъда назначен на длъжност.... А като не му изнася пише - Моля да бъда освободен от...,така, че заплатата не би трябвало да е някаква изненада в ситуацията! :wink:
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

От пусто в празно, а рибата намаля драстично! Имам 2 излета на водоема до летището ( НА 1 АПРИЛ И НА 25 МАРТ) и никой не мина да ни провери за цял ден!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

dilval написа:...Имам 2 излета на водоема до летището ( НА 1 АПРИЛ И НА 25 МАРТ) и никой не мина да ни провери за цял ден!
:lol: :lol: :lol:
Пич , айде малко по-сериозно . Утре ще отидеш в "Ботаническата градина" и пак ще кажеш че относно контрол па се прелива "от пусто в празно" :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

С риск да се повторя,се цитирам от една друга тема:
трапера написа:Мдаа,имало е подаден сигнал-имало е и ответно действие.Нормално за нормална държава. А тук само неизвестни нарушители! Били им изгорили мрежите-голям праз,при тия цени на китайските такива,могат всеки месец нови да си правят.
Преди две години,исках да работя в ИАРА,но нямаше местааа.Иках да работя нещо с удоволствие,което е полезно.Но нъцки,греда..... Мисля си,щом има хора да работят тая работа то те трябва да я работят с удоволствие и любов,би трябвало да са готови на всякакви смени нощни-дневни....Гледам по ДИСКАВЪРИ за американската граница,патрул от няколко човека на лагер в пустинята за няколко дена....Ами и тук би могло да се измисли нещо подобно-(има конна полиция),защо да няма конна ИАРА-ще могат да минават през непроходими за автомобили пътища,оборудвани с прибори за нощно виждане,айде да не са с оръжие но поне с газови спрейове или електрошокови палки(или както там се казват) Коня не вдига шум не гори бенз или дизел.....По язовирите през 1-2км могат да се направят вишки за наблюдение+достатъчно мощни бинокли ще се вижда къде какво става.......Лодка не може да се пуска отвсякъде,възловите места могат да се наблюдават с приоритет.......Не знам,просто си размишлявам......Мисля,за да стане това трябва да се промени нещо в закона ли,нормативната уредба ли-нещо по високите етажи.......При добре направена организация,добро заплащане и мотивация (добри заплати+бонуси за заловени нарушители,за да няма корупция) нещата могат да си дойдат на мястото. Заловен на място бракониер ,опитващ се да подкупи инспектор=утежняващи вината обстоятелства..............Съд по бърза процедура.........Присъди въведени в изпълнение.......Все неща даващи плод от труда на инспектора.....
Ако всичко това стане,съм сигурен ще има много кадърни и съвестни кандидати да работят като инспектори,можещи с гордост да кажат- "Аз работя в ИАРА"

Не знам дали не фантазирам много :smt017
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Трапер и там има лъч в момента :wink: Демек сформирани са няколко мобилни групи които имат - неограничен лимит за гориво , бонуси за уловени бракониери и пособия , огнестрелно оръжие , 24 часов работен ден и пр. и пр. Засега са само няколко но са от хора наистина амбицирани да си вършат работата и я вършат повече от добре . За една нощ правят акция първо в северозападна България , оттам централна и за десерт яз. Искър . Имат ищах , имат възможности , но за сега са малко щот за толкоз е отпуснато . С времето и усвояване на фондове разни , повече и тъй :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”