Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- akoto13
- ще става разбирач
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Приятел забравил съм да спонена източника а иначе като постна линка не се отваря и за това копирах текста иначе мерси за следващия път ще се сещам.MITKO70 написа:Похвала за труда,така трябва да е в един форумvladi_829 написа:Река Блато извира от многобройните карстови извори в околностите на селата Безден и Опицвет и тече от северозапад на югоизток, преминавайки през градовете Сливница, Костинброд и Нови Искър. Реката отводнява карстовия масив на Понор планина. Големият воден дебит на изворите и горните ѝ притоци Белица, Сливнишка река, Крива река, Уршак, формират най-голямото речно течение в западната част на Софийското поле. Реката влива водите си в река Искър под Кумарица.exm написа:Къде е "Блато".. извинявай, ама не знам и питам?,но го кажи с твой думи или цитирай източника на инормация
![]()
http://bg.wikipedia.org/wiki/Блато_(река_в_България)

"ай сиктир ве майна..."
-
- новобранец
Здравей колега.Извинявай но два дни не бях влизал в форума.Лично аз ходя на гьола непосретствено след гръка до главният път като влизаш още в началото има големи камъни и високо напрежение там ходя най закътано е и с болонезе не става или друг карбон заради високото напрежение,тази събота пак бях там и пак капо.УСПЕХvladi_829 написа:Колега ще споделиш ли каде точно ходиш ако не е тайна разбира сеПавел Иванов написа:На Блато тия дни дава доста дребен клен , с размер на едър уклей , на максимално дребни воблери . Колкото да си направи кефа човек с УЛ такъмче е добре .lud_s_motika написа:...а плувката и един път не помръдна...?

Колеги Събота бях на Панчаревското езеро. Както обикновено на "гумаджийницата" народ и уклей колкото си искаш, тук таме едра бабушка и дребен костур. Един колега до мен изкара дребна платичка около 12см, което е добре. Лошото е, че си я пъхна в живарника.....
Нещо необикновено ми се случи по време на излета. Бях метнал на малка рибка за костур (евентуално), но така и нямаше удар цял ден. Единственото, което клъвна е този охлюв.

Да много странен охлюв - за първи път виждам такъв. На 1,5м от брега на дъното се забелязваха такива и то доста. Интересното е , че ми клъвна на 25м от брега (ама тя дълбочината си е една и съща навсякъде - 1м някъде там). После такъв клъвна и на торен червей...брех тия хищни софийски оохлюви. Около мен забелязах , че и колегите, които са на голяма дълбочина на плувка вадят такива охлюви на бял червей. Странна работа е тая напаст !
Нещо необикновено ми се случи по време на излета. Бях метнал на малка рибка за костур (евентуално), но така и нямаше удар цял ден. Единственото, което клъвна е този охлюв.
Да много странен охлюв - за първи път виждам такъв. На 1,5м от брега на дъното се забелязваха такива и то доста. Интересното е , че ми клъвна на 25м от брега (ама тя дълбочината си е една и съща навсякъде - 1м някъде там). После такъв клъвна и на торен червей...брех тия хищни софийски оохлюви. Около мен забелязах , че и колегите, които са на голяма дълбочина на плувка вадят такива охлюви на бял червей. Странна работа е тая напаст !

Яде хайвера ... на рибата може би ...
Искам да попитам на баластиерите дали има някаква забрана и нужен ли ми е билет,защото утре мислим да ги обиколим с приятел ,но искам да съм на 100 % сигурен, че не ми е нужен билет ...?

Искам да попитам на баластиерите дали има някаква забрана и нужен ли ми е билет,защото утре мислим да ги обиколим с приятел ,но искам да съм на 100 % сигурен, че не ми е нужен билет ...?
Билет ти е нужен навсякъде - дори за да влезеш в този форумRadoy написа: ...,но искам да съм на 100 % сигурен, че не ми е нужен билет ...?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- SL1m
- новобранец
- Обратна връзка:
По едно време само там си правех излетите, много ми харесваше. Жалко че риба не остана.akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Аз тия гадини ги знам! Купих им преди няколко седмици захранка за фидер и само 3 ми казаха здрасти... Може би не трябваше да ги връщам във водата. Поздравиха ли те от мен?JettroniX написа:Колеги Събота бях на Панчаревското езеро. Както обикновено на "гумаджийницата" народ и уклей колкото си искаш, тук таме едра бабушка и дребен костур. Един колега до мен изкара дребна платичка около 12см, което е добре. Лошото е, че си я пъхна в живарника.....
*снимки на прословутите охлюви*
- yaata
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. Искам да помоля за някакво инфо за Мелниците - ходил ли е някой там в последно време и рибата дали се е раздвижила и дали има промяна в условията. Благодаря предварително. Поздрави.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Здравейте колеги!
Как е положението на яз. Искър в момента? Стори ми се преди час или два, че се появи някаква тема от колега, който е бил вчера там и е направил добър излет, но в момента темата я няма!
Може и да е изтрита
Та, моля някой ако е ходил тия дни да сподели малко инфо!
Как е положението на яз. Искър в момента? Стори ми се преди час или два, че се появи някаква тема от колега, който е бил вчера там и е направил добър излет, но в момента темата я няма!

Та, моля някой ако е ходил тия дни да сподели малко инфо!
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
Колега може ли да ми кажеш къде на Огняново , защото мисля по празниците да отскоча и на каква стръв и захранка ?
Shag написа:Поздравиха ли те от мен?

- akoto13
- ще става разбирач
Аз бях от страната на устието.Места има много и рибата си кълвеше навсякаде.Стръв:жито за червеноперки, бял за всичко останало.Захранка каквато си вземеш става,но ако не храниш не се лови почти.Утре ми се отвори малко време и ще отида да помяткам.Joshua написа:akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
Колега може ли да ми кажеш къде на Огняново , защото мисля по празниците да отскоча и на каква стръв и захранка ?
Искам да използвам момента да попитам дали някаде се лови каракуда.Знам,че едва ли някой ще ми каже,но надеждата умира последна.Ловат ми се каракуди в събота.Знам,че все някаде се лови,нека някой подшушне

На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Днес на панчарево, гумаджийницата от 2 до 7 часа, към 30-40 риПки - бабушка и уклей - всякакъв размер. Неприятното бяха милиардите микроскопични костури, но като чели идваха на серии, а не постоянно. Уклея пипа много капризно и иска фин такъм и много малка плувка - преутежнена, дълбочина около метър. Мойте наблюдения са, че взима най-добре на мартеничка - бял с пинки. Положението там е общо взето гъз до гъз и до него гъз и това в работен ден, като всеки хвърля храна, така че по-полека със захранката. Интересно какво ще е положението отсреща откъм трибуните, някой ако има инфо нека сподели
- MITKO70
- кандидат преподавател
Интересно,жито за червеноперки по това време.Че ,върви на Огняново спор няма,но чак след забраната ,като се стопли.Обикновено сега всичко търси"месце" след зимата,ама знае ли човек,рибешка му работаakoto13 написа:Аз бях от страната на устието.Места има много и рибата си кълвеше навсякаде.Стръв:жито за червеноперки, бял за всичко останало.Захранка каквато си вземеш става,но ако не храниш не се лови почти.Утре ми се отвори малко време и ще отида да помяткам.Joshua написа:akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
Искам да използвам момента да попитам дали някаде се лови каракуда.Знам,че едва ли някой ще ми каже,но надеждата умира последна.Ловат ми се каракуди в събота.Знам,че все някаде се лови,нека някой подшушне

Всичко може,но не всеки го можe.