Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от akoto13 »

Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
vladi_829
новобранец
новобранец

Мнение от vladi_829 »

MITKO70 написа:
vladi_829 написа:
exm написа:Къде е "Блато".. извинявай, ама не знам и питам?
Река Блато извира от многобройните карстови извори в околностите на селата Безден и Опицвет и тече от северозапад на югоизток, преминавайки през градовете Сливница, Костинброд и Нови Искър. Реката отводнява карстовия масив на Понор планина. Големият воден дебит на изворите и горните ѝ притоци Белица, Сливнишка река, Крива река, Уршак, формират най-голямото речно течение в западната част на Софийското поле. Реката влива водите си в река Искър под Кумарица. :D
Похвала за труда,така трябва да е в един форум :wink: ,но го кажи с твой думи или цитирай източника на инормация :wink:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Блато_(река_в_България)
Приятел забравил съм да спонена източника а иначе като постна линка не се отваря и за това копирах текста иначе мерси за следващия път ще се сещам. :) П.П. Днес на Чепинци даваше доволно каракуди и то не с малки размери и уклей в изобилие на стръв бял. пробвах без захранка но 30 мин. нямах индикаций и хвърлих малко след около още 30 мин. се събраха доста риби и ги задържах за около 3 часа риболов ловях на директен седмица между шаварите. резултата беше около 3 кг. улов а рибата си замина по мило по драго да си се размножава а аз останах доволен и начешах крастата айде успех на всички решили да отидат там. Нямам снимки тъй като не си взех апарата а телефона ми е нокия от тухлите и няма камера пък и ходя за първи път... :mrgreen:
"ай сиктир ве майна..."
lud_s_motika
новобранец
новобранец

Мнение от lud_s_motika »

vladi_829 написа:
Павел Иванов написа:
lud_s_motika написа:...а плувката и един път не помръдна...
На Блато тия дни дава доста дребен клен , с размер на едър уклей , на максимално дребни воблери . Колкото да си направи кефа човек с УЛ такъмче е добре .
Колега ще споделиш ли каде точно ходиш ако не е тайна разбира се :) ?
Здравей колега.Извинявай но два дни не бях влизал в форума.Лично аз ходя на гьола непосретствено след гръка до главният път като влизаш още в началото има големи камъни и високо напрежение там ходя най закътано е и с болонезе не става или друг карбон заради високото напрежение,тази събота пак бях там и пак капо.УСПЕХ :D
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Колеги Събота бях на Панчаревското езеро. Както обикновено на "гумаджийницата" народ и уклей колкото си искаш, тук таме едра бабушка и дребен костур. Един колега до мен изкара дребна платичка около 12см, което е добре. Лошото е, че си я пъхна в живарника.....
Нещо необикновено ми се случи по време на излета. Бях метнал на малка рибка за костур (евентуално), но така и нямаше удар цял ден. Единственото, което клъвна е този охлюв.
Изображение
Изображение

Да много странен охлюв - за първи път виждам такъв. На 1,5м от брега на дъното се забелязваха такива и то доста. Интересното е , че ми клъвна на 25м от брега (ама тя дълбочината си е една и съща навсякъде - 1м някъде там). После такъв клъвна и на торен червей...брех тия хищни софийски оохлюви. Около мен забелязах , че и колегите, които са на голяма дълбочина на плувка вадят такива охлюви на бял червей. Странна работа е тая напаст !
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Яде хайвера ... на рибата може би ... 8)

Искам да попитам на баластиерите дали има някаква забрана и нужен ли ми е билет,защото утре мислим да ги обиколим с приятел ,но искам да съм на 100 % сигурен, че не ми е нужен билет ...?
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Radoy написа: ...,но искам да съм на 100 % сигурен, че не ми е нужен билет ...?
Билет ти е нужен навсякъде - дори за да влезеш в този форум :idea:Струва само 25 лв. за цяла година, колкото еднодневния билет в държавите на които завиждаме, че имали много риба :twisted:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
SL1m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SL1m »

akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.
По едно време само там си правех излетите, много ми харесваше. Жалко че риба не остана.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

JettroniX написа:Колеги Събота бях на Панчаревското езеро. Както обикновено на "гумаджийницата" народ и уклей колкото си искаш, тук таме едра бабушка и дребен костур. Един колега до мен изкара дребна платичка около 12см, което е добре. Лошото е, че си я пъхна в живарника.....

*снимки на прословутите охлюви*

Да много странен охлюв - за първи път виждам такъв. На 1,5м от брега на дъното се забелязваха такива и то доста. Интересното е , че ми клъвна на 25м от брега (ама тя дълбочината си е една и съща навсякъде - 1м някъде там). После такъв клъвна и на торен червей...брех тия хищни софийски оохлюви. Около мен забелязах , че и колегите, които са на голяма дълбочина на плувка вадят такива охлюви на бял червей. Странна работа е тая напаст !
Аз тия гадини ги знам! Купих им преди няколко седмици захранка за фидер и само 3 ми казаха здрасти... Може би не трябваше да ги връщам във водата. Поздравиха ли те от мен?
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

Здравейте колеги. Искам да помоля за някакво инфо за Мелниците - ходил ли е някой там в последно време и рибата дали се е раздвижила и дали има промяна в условията. Благодаря предварително. Поздрави.
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

Здравейте колеги!
Как е положението на яз. Искър в момента? Стори ми се преди час или два, че се появи някаква тема от колега, който е бил вчера там и е направил добър излет, но в момента темата я няма! :roll: Може и да е изтрита :!:
Та, моля някой ако е ходил тия дни да сподели малко инфо!
Поздрави,
Rex Hunt_2
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

akoto13 написа:Здравейте приятали.Вчера на Огняново си прекарахме супер.Имаше уклей,имаше и кленове,имаше и червеноперки,имаше и кустур за цвят.Хванахме и по едри и по дребни рибета.Времето супер,само вятъра кофти.Липсваше само каракудата,но си направихме голям кеф.Поздрави на всички,които обичат Огняново.

Колега може ли да ми кажеш къде на Огняново , защото мисля по празниците да отскоча и на каква стръв и захранка ?
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Shag написа:Поздравиха ли те от мен?
:lol: Не. Аз мойте на Слънчев бряг ги изпратих ;) много са дразнещи !
Изображение
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Joshua написа:

Колега може ли да ми кажеш къде на Огняново , защото мисля по празниците да отскоча и на каква стръв и захранка ?
Аз бях от страната на устието.Места има много и рибата си кълвеше навсякаде.Стръв:жито за червеноперки, бял за всичко останало.Захранка каквато си вземеш става,но ако не храниш не се лови почти.Утре ми се отвори малко време и ще отида да помяткам.

Искам да използвам момента да попитам дали някаде се лови каракуда.Знам,че едва ли някой ще ми каже,но надеждата умира последна.Ловат ми се каракуди в събота.Знам,че все някаде се лови,нека някой подшушне :wink:
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
stivanoff
новобранец
новобранец

Мнение от stivanoff »

Днес на панчарево, гумаджийницата от 2 до 7 часа, към 30-40 риПки - бабушка и уклей - всякакъв размер. Неприятното бяха милиардите микроскопични костури, но като чели идваха на серии, а не постоянно. Уклея пипа много капризно и иска фин такъм и много малка плувка - преутежнена, дълбочина около метър. Мойте наблюдения са, че взима най-добре на мартеничка - бял с пинки. Положението там е общо взето гъз до гъз и до него гъз и това в работен ден, като всеки хвърля храна, така че по-полека със захранката. Интересно какво ще е положението отсреща откъм трибуните, някой ако има инфо нека сподели
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

akoto13 написа:
Joshua написа:

Аз бях от страната на устието.Места има много и рибата си кълвеше навсякаде.Стръв:жито за червеноперки, бял за всичко останало.Захранка каквато си вземеш става,но ако не храниш не се лови почти.Утре ми се отвори малко време и ще отида да помяткам.

Искам да използвам момента да попитам дали някаде се лови каракуда.Знам,че едва ли някой ще ми каже,но надеждата умира последна.Ловат ми се каракуди в събота.Знам,че все някаде се лови,нека някой подшушне :wink:
Интересно,жито за червеноперки по това време.Че ,върви на Огняново спор няма,но чак след забраната ,като се стопли.Обикновено сега всичко търси"месце" след зимата,ама знае ли човек,рибешка му работа :wink: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”