Пъстърва в аквариум

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Пъстърва в аквариум

Мнение от joro-fidera »

Здравейте колеги имам въпрос към вас възможно ли е да си отгледам бебе пъстърва в 200 литров аквариум ? Също така ще може ли да живее със златни рибки 5 на брой (от 30 рибки останаха само те :shock: )другото нещо е каква трябва да е температурата на водата, защота знам, че пъстървата е студенолюбива риба и ще могат ли златните рибки да живеят на температурата в която живее пъстървата.
Ще помоля модераторите да не трият темата ако не е в правилния раздел а да я преместят.
Благодаря предварително. :)
Stefan_msr
новобранец
новобранец

Re: Пъстърва в аквариум

Мнение от Stefan_msr »

Колега... Температурата на водата е добре да е около 5-6 градуса... което е трудно постижима цел...
Другото нещо което трябва да направиш е да осигуриш повече кислород във водата... Гледал съм пъстърва в аквариум за около седмица от 10 броя 8 оцеляха и си намериха нов дом...
Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Мнение от joro-fidera »

A някаква идея да имаш колега къде около София мога да си купя няколко бройки ?
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

аз съм виждъл американки в аквариум, и едната беше към 3-4кг....така, че на практика е напълно възможно..а за балканки- незнам... нямам спомен с колко, но водата вътре беше студена...и също е добре да се сложи от водата на пъстървата, с която е принесена, след определено време се разпространявали някакви бактерии и тогава чак се пуска пъстървата...иска си и нужната апаратура там....помпи, филтри...
Lucifer87
новобранец
новобранец

Мнение от Lucifer87 »

а нямали да изяде златните рибета
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Много трудно.С комбинацията ,за която пишеш направо невъзможно двата вида живеят с разлика в градусите от поне 15 по Целзий.Аз също съм правил опит като малък да гледам( сивен + лещанки) , но дори и кислорода и градусите на водата да са ОК в 90% от случаите умират от някаква болест дето ги покрива целите в слуз.Ако има ихтиолози да кажат как точно се казва , че в момента не мога да сетя за името.
Аватар
dzeviza
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dzeviza »

Здравей колега,както казаха и колегите,трудна работа ,да не кажа невъзможна да гледаш двата вида заедно,първо разликата в градусите(имам три аквариума с декоративни рибки и от дете се занимавам с това)при тях градусите трябва да са 26-27,докато пъстървата обича доста по-студена вода,второ най-вероятно няма да остави златните рибки да си плуват така спокойно около нея :lol: а за да и създадеш и добри условия трябва да сложиш доста хубава помпа с филтър и циркулация на водата .Имам и един въпрос,защо ти е да я мъчиш,след като нейната среда е другаде?Успех все пак :drinkers:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Заболяванията изглеждащи като "пух" по рибите са видове микози т.е. гъбични паразити и се отстраняват безпроблемно с препарати на марката SERA един от много добрите е бактопурдирект.Пъстърва и златни риби е изключено да просъществуват в един аквариум.Така че или едните или другите.Пъстървите са много капризни така че не си давай зор да се пробваш.Резултата ще е тотално разочарование.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
joro-fidera
новобранец
новобранец

Мнение от joro-fidera »

Мерси за бързите отговори, явно няма да стане тая работа с пъстървите :(
vesko29
новобранец
новобранец

Мнение от vesko29 »

Златната рибка спада към студенолюбивите видове което значи,че при 18градуса е ок. Затова и се отглежда в декоративни езерца в двора.Не би трябвало да има проблем само да има хубава аерация и филтрация на водата.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”