Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Пъстърва в аквариум
Модератор: emo vasilev
- joro-fidera
- новобранец
Пъстърва в аквариум
Здравейте колеги имам въпрос към вас възможно ли е да си отгледам бебе пъстърва в 200 литров аквариум ? Също така ще може ли да живее със златни рибки 5 на брой (от 30 рибки останаха само те
)другото нещо е каква трябва да е температурата на водата, защота знам, че пъстървата е студенолюбива риба и ще могат ли златните рибки да живеят на температурата в която живее пъстървата.
Ще помоля модераторите да не трият темата ако не е в правилния раздел а да я преместят.
Благодаря предварително.

Ще помоля модераторите да не трият темата ако не е в правилния раздел а да я преместят.
Благодаря предварително.

-
- новобранец
Re: Пъстърва в аквариум
Колега... Температурата на водата е добре да е около 5-6 градуса... което е трудно постижима цел...
Другото нещо което трябва да направиш е да осигуриш повече кислород във водата... Гледал съм пъстърва в аквариум за около седмица от 10 броя 8 оцеляха и си намериха нов дом...
Другото нещо което трябва да направиш е да осигуриш повече кислород във водата... Гледал съм пъстърва в аквариум за около седмица от 10 броя 8 оцеляха и си намериха нов дом...
- joro-fidera
- новобранец
A някаква идея да имаш колега къде около София мога да си купя няколко бройки ?
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
аз съм виждъл американки в аквариум, и едната беше към 3-4кг....така, че на практика е напълно възможно..а за балканки- незнам... нямам спомен с колко, но водата вътре беше студена...и също е добре да се сложи от водата на пъстървата, с която е принесена, след определено време се разпространявали някакви бактерии и тогава чак се пуска пъстървата...иска си и нужната апаратура там....помпи, филтри...
а нямали да изяде златните рибета
- jorro11
- ще става разбирач
Много трудно.С комбинацията ,за която пишеш направо невъзможно двата вида живеят с разлика в градусите от поне 15 по Целзий.Аз също съм правил опит като малък да гледам( сивен + лещанки) , но дори и кислорода и градусите на водата да са ОК в 90% от случаите умират от някаква болест дето ги покрива целите в слуз.Ако има ихтиолози да кажат как точно се казва , че в момента не мога да сетя за името.
- dzeviza
- ще става разбирач
Здравей колега,както казаха и колегите,трудна работа ,да не кажа невъзможна да гледаш двата вида заедно,първо разликата в градусите(имам три аквариума с декоративни рибки и от дете се занимавам с това)при тях градусите трябва да са 26-27,докато пъстървата обича доста по-студена вода,второ най-вероятно няма да остави златните рибки да си плуват така спокойно около нея
а за да и създадеш и добри условия трябва да сложиш доста хубава помпа с филтър и циркулация на водата .Имам и един въпрос,защо ти е да я мъчиш,след като нейната среда е другаде?Успех все пак 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Заболяванията изглеждащи като "пух" по рибите са видове микози т.е. гъбични паразити и се отстраняват безпроблемно с препарати на марката SERA един от много добрите е бактопурдирект.Пъстърва и златни риби е изключено да просъществуват в един аквариум.Така че или едните или другите.Пъстървите са много капризни така че не си давай зор да се пробваш.Резултата ще е тотално разочарование.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- joro-fidera
- новобранец
Мерси за бързите отговори, явно няма да стане тая работа с пъстървите 

Златната рибка спада към студенолюбивите видове което значи,че при 18градуса е ок. Затова и се отглежда в декоративни езерца в двора.Не би трябвало да има проблем само да има хубава аерация и филтрация на водата.