Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от иванко »

Не е добре положението с таранката и платиката на Цонево.Пък и вече забраната е в сила и ще си ходим на морето.
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Днеска ходих на николаевка.Грешка която повече няма да повторя.Адски много треви в плиткото,въобще не става за риболов.Тук там се извади някоя риба на дъно,предимно каракуда.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
rinzz
новобранец
новобранец

Мнение от rinzz »

Е как иначе каракудата е единсвения вид риба във Варненска област!
Добре че се въди сама ,защото ако трябваше арендаторите да я пускат ....леле мале....
Между другото,някой да е ходил на Добротич скоро ? :)
Аватар
vorg
новобранец
новобранец

Мнение от vorg »

Днес на Добротич 7 малки каракуди.Никой на язовира не хващаше, хората бяха повече от рибата.
Ocean kayak Prawler 13
Slavov1983
новобранец
новобранец

Мнение от Slavov1983 »

Ходихме два пъти на Добротич работата е много зле само таранкиииии ужас
стефан стефанов ch
новобранец
новобранец

Мнение от стефан стефанов ch »

Днеска ходих на николаевка.Грешка която повече няма да повторя.Адски много треви в плиткото,въобще не става за риболов.Тук там се извади някоя риба на дъно,предимно каракуда.

Вземи думите колега.Аз също ходих днес.
rinzz
новобранец
новобранец

Мнение от rinzz »

Ще се пробвам и аз на Добротич-пак ми е по-добре отколкото да отида до Пода да дам 15 лева и да хващам таранки по 10 санта :Р .И без тва не им харесвам пазачите,не стига че всичко си пускам ами и ме тарашат все едно има кво да се изнесе от там :D
стефан стефанов ch
новобранец
новобранец

Мнение от стефан стефанов ch »

След таэи эима мисля че с пода всичко приключи.
delgrigorov
новобранец
новобранец

Мнение от delgrigorov »

Информация за Николаевка големия:
Вчера 15.04 от 13 до 16,30 часа при силен вятър и течение към стената, 4 шаранчета от 400 до 600 гр. на плувка.
Днес 16.04 от 8 до 13 часа при умерен до силен вятър и течение към стената 2 шаранчета 300 и 500 гр. и един шаран 2 кг, на плувка.
Друга риба не съм видял, това е.

Лових от страната на гората на около 200 метра от устието където се влива реката.
Колегата до мен се оплака, че е извадил едно шаранче с някакви бели червеи по него и много кървави петна по люспите, аз като чистих големия шаран в стомаха му имаше бели червеи наподобяващи глисти, което за мен е достатъчно да не го консумирам и да не ходя повече на този водоем, но ако ходите само за тръпката от ваденето на рибата не е лошо да го посетите, аз съм доволен от уловената риба, като емоция за това време, което прекарах там.
Аватар
z0mbata
новобранец
новобранец

Мнение от z0mbata »

rinzz написа:Е как иначе каракудата е единсвения вид риба във Варненска област!
Добре че се въди сама ,защото ако трябваше арендаторите да я пускат ....леле мале....
Между другото,някой да е ходил на Добротич скоро ? :)
Днеска бяхме там , без особен успех , много каракуди и едно сляпо шаранче , много рибари имаше но нямаше ден , единствено видях до нас един шаран около 2 кг извадиха
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Колеги искам да споделя някои неща за прословутия яз.Добротич.На тази локва и жабите ме познаваха но стана 2г и са ме забравили защото имам 3-4 риболова.Всичко е комерсиално/пускат се партенки за искарани тонове риба/ и биеш 60 и повече километра и като отидеш няма място,а собственика оставил 100м ивица за приятели.Съвета ми е след 5ч не тръгвайте защото няма място и то само за таранка.Навсъкъде зарибяват,защо не документират с клипове събитието или е много рядко.Пускат 2-3лонки килограмови шаранчета и стой та гледай 2 седмици какво става народа ще се избие за трофейни риби.Съвет към Дидо собственика като зарибявате направете клипчета да се види с какво се зарибява като количество и качество.Пуснете клиповете в 1-2 сайта и чакайте клиенти.Риболова не се крепи само да се изкоси тревата,да се варосат дръвчетата и да се поставят чували за смет.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

vasileva написа:Колеги искам да споделя някои неща за прословутия яз.Добротич.На тази локва и жабите ме познаваха но стана 2г и са ме забравили защото имам 3-4 риболова.Всичко е комерсиално/пускат се партенки за искарани тонове риба/ и биеш 60 и повече километра и като отидеш няма място,а собственика оставил 100м ивица за приятели.Съвета ми е след 5ч не тръгвайте защото няма място и то само за таранка.Навсъкъде зарибяват,защо не документират с клипове събитието или е много рядко.Пускат 2-3лонки килограмови шаранчета и стой та гледай 2 седмици какво става народа ще се избие за трофейни риби.Съвет към Дидо собственика като зарибявате направете клипчета да се види с какво се зарибява като количество и качество.Пуснете клиповете в 1-2 сайта и чакайте клиенти.Риболова не се крепи само да се изкоси тревата,да се варосат дръвчетата и да се поставят чували за смет.
Ами струва ми се че нещо си в грешка колежке.Аз есента там(началото на септември) за един излети имам един амур 6 кг и един шаран 4,300 кг.И двете риби ги извадих рано сутринта-между 06:00h и 07:30h.Там основно рибата се храни рано сутрин(каракудата се храни целодневно.Риба има,ама самият водоем е 80 декара и колко шарани искате да има 5000 бройки ли?Ако е така я си представи на един квадрат от 33 на 33 метра(колкото е 1 декар) да плуват 65 риби.Как мислиш-дали има такъв водоем някъде в България?За ловенето на шаран са написани мноооого дебели книги и ловенето на шаран си е изкуство колежке :wink:
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Toше познаваш ме лично и искам да ти напиша че на този язовир няма човек който да е искарал повече риба от мен.Знам и най малките тънкости.Рибата почва да яде след 10-15 юни и си задавам въпроса защо са тези напъни в началото на сезона а тази риба аз съм я вадил когато всичко беше спокойно на язовира а не зад теб да играят наридна топка.
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Тоше ходил ли си скоро.Аз бях там пред 10дни и бе отврат да гледаш как се връщат коли с по 3-4 човека а 100м от ивицата стои празна.А тези риби които си ги хванал браво,но са вече много редки и са от първото зарибяване преди 4-5г.Есента на 2010 хвърлиха миризлив шаран и той започна миналата пролет да яде в началото на април,но той се излови или намаля значително,а месния който е приплот започва да се храни по късно,както съм писал.Лошото е че с тази популация на рака която не се регулира риболова става отврат след всяка година,но това се прави умишлено.Риболова там е 1ч до изгрев слънце заради рака после бира.Ако бях знаел че така ще стане през 90те нямаше да хвърля 2 чувала раци от Доброплодно но не бях само аз а имаше и други,като си мислехме че язовира ще е вечно лесно достъпен.
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Относно риболова на Искър.Минавам често по пътя и преди 2г реших да се отбия да видя каква е ситуацията.За щастие там беше Пламен собственика и го попитах да ли ще пуска рибари да ловят.Отговорът му беше.Аз язовирът не съм го взел да го пускам за рибари, а като дойда да си почивам тук.Като се знае че обработва 90% от земите на селото,собственик е на "Инжстрой" и т.н мислители си че е опрял до 20лв на бедни ми рибарю.А относно рибата там има вече трофеи от 10-15кг нагоре.Вадил съм шарани 5-6кг на този водоем в далечните 2000-02г за последно .Последваха 1-2г мрежарски истории и от 2004г когато го взе Пламен рибари не са стъпвали на водоема така че направете си извода ако някой се докопа какви удари ще има.Слука на всички през 2012г
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”