Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Не е добре положението с таранката и платиката на Цонево.Пък и вече забраната е в сила и ще си ходим на морето.
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Днеска ходих на николаевка.Грешка която повече няма да повторя.Адски много треви в плиткото,въобще не става за риболов.Тук там се извади някоя риба на дъно,предимно каракуда.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Е как иначе каракудата е единсвения вид риба във Варненска област!
Добре че се въди сама ,защото ако трябваше арендаторите да я пускат ....леле мале....
Между другото,някой да е ходил на Добротич скоро ?
Добре че се въди сама ,защото ако трябваше арендаторите да я пускат ....леле мале....

Днес на Добротич 7 малки каракуди.Никой на язовира не хващаше, хората бяха повече от рибата.
Ocean kayak Prawler 13
-
- новобранец
Ходихме два пъти на Добротич работата е много зле само таранкиииии ужас
-
- новобранец
Днеска ходих на николаевка.Грешка която повече няма да повторя.Адски много треви в плиткото,въобще не става за риболов.Тук там се извади някоя риба на дъно,предимно каракуда.
Вземи думите колега.Аз също ходих днес.
Вземи думите колега.Аз също ходих днес.
Ще се пробвам и аз на Добротич-пак ми е по-добре отколкото да отида до Пода да дам 15 лева и да хващам таранки по 10 санта :Р .И без тва не им харесвам пазачите,не стига че всичко си пускам ами и ме тарашат все едно има кво да се изнесе от там 

-
- новобранец
След таэи эима мисля че с пода всичко приключи.
-
- новобранец
Информация за Николаевка големия:
Вчера 15.04 от 13 до 16,30 часа при силен вятър и течение към стената, 4 шаранчета от 400 до 600 гр. на плувка.
Днес 16.04 от 8 до 13 часа при умерен до силен вятър и течение към стената 2 шаранчета 300 и 500 гр. и един шаран 2 кг, на плувка.
Друга риба не съм видял, това е.
Лових от страната на гората на около 200 метра от устието където се влива реката.
Колегата до мен се оплака, че е извадил едно шаранче с някакви бели червеи по него и много кървави петна по люспите, аз като чистих големия шаран в стомаха му имаше бели червеи наподобяващи глисти, което за мен е достатъчно да не го консумирам и да не ходя повече на този водоем, но ако ходите само за тръпката от ваденето на рибата не е лошо да го посетите, аз съм доволен от уловената риба, като емоция за това време, което прекарах там.
Вчера 15.04 от 13 до 16,30 часа при силен вятър и течение към стената, 4 шаранчета от 400 до 600 гр. на плувка.
Днес 16.04 от 8 до 13 часа при умерен до силен вятър и течение към стената 2 шаранчета 300 и 500 гр. и един шаран 2 кг, на плувка.
Друга риба не съм видял, това е.
Лових от страната на гората на около 200 метра от устието където се влива реката.
Колегата до мен се оплака, че е извадил едно шаранче с някакви бели червеи по него и много кървави петна по люспите, аз като чистих големия шаран в стомаха му имаше бели червеи наподобяващи глисти, което за мен е достатъчно да не го консумирам и да не ходя повече на този водоем, но ако ходите само за тръпката от ваденето на рибата не е лошо да го посетите, аз съм доволен от уловената риба, като емоция за това време, което прекарах там.
Днеска бяхме там , без особен успех , много каракуди и едно сляпо шаранче , много рибари имаше но нямаше ден , единствено видях до нас един шаран около 2 кг извадихаrinzz написа:Е как иначе каракудата е единсвения вид риба във Варненска област!
Колеги искам да споделя някои неща за прословутия яз.Добротич.На тази локва и жабите ме познаваха но стана 2г и са ме забравили защото имам 3-4 риболова.Всичко е комерсиално/пускат се партенки за искарани тонове риба/ и биеш 60 и повече километра и като отидеш няма място,а собственика оставил 100м ивица за приятели.Съвета ми е след 5ч не тръгвайте защото няма място и то само за таранка.Навсъкъде зарибяват,защо не документират с клипове събитието или е много рядко.Пускат 2-3лонки килограмови шаранчета и стой та гледай 2 седмици какво става народа ще се избие за трофейни риби.Съвет към Дидо собственика като зарибявате направете клипчета да се види с какво се зарибява като количество и качество.Пуснете клиповете в 1-2 сайта и чакайте клиенти.Риболова не се крепи само да се изкоси тревата,да се варосат дръвчетата и да се поставят чували за смет.
Ами струва ми се че нещо си в грешка колежке.Аз есента там(началото на септември) за един излети имам един амур 6 кг и един шаран 4,300 кг.И двете риби ги извадих рано сутринта-между 06:00h и 07:30h.Там основно рибата се храни рано сутрин(каракудата се храни целодневно.Риба има,ама самият водоем е 80 декара и колко шарани искате да има 5000 бройки ли?Ако е така я си представи на един квадрат от 33 на 33 метра(колкото е 1 декар) да плуват 65 риби.Как мислиш-дали има такъв водоем някъде в България?За ловенето на шаран са написани мноооого дебели книги и ловенето на шаран си е изкуство колежкеvasileva написа:Колеги искам да споделя някои неща за прословутия яз.Добротич.На тази локва и жабите ме познаваха но стана 2г и са ме забравили защото имам 3-4 риболова.Всичко е комерсиално/пускат се партенки за искарани тонове риба/ и биеш 60 и повече километра и като отидеш няма място,а собственика оставил 100м ивица за приятели.Съвета ми е след 5ч не тръгвайте защото няма място и то само за таранка.Навсъкъде зарибяват,защо не документират с клипове събитието или е много рядко.Пускат 2-3лонки килограмови шаранчета и стой та гледай 2 седмици какво става народа ще се избие за трофейни риби.Съвет към Дидо собственика като зарибявате направете клипчета да се види с какво се зарибява като количество и качество.Пуснете клиповете в 1-2 сайта и чакайте клиенти.Риболова не се крепи само да се изкоси тревата,да се варосат дръвчетата и да се поставят чували за смет.

Toше познаваш ме лично и искам да ти напиша че на този язовир няма човек който да е искарал повече риба от мен.Знам и най малките тънкости.Рибата почва да яде след 10-15 юни и си задавам въпроса защо са тези напъни в началото на сезона а тази риба аз съм я вадил когато всичко беше спокойно на язовира а не зад теб да играят наридна топка.
Тоше ходил ли си скоро.Аз бях там пред 10дни и бе отврат да гледаш как се връщат коли с по 3-4 човека а 100м от ивицата стои празна.А тези риби които си ги хванал браво,но са вече много редки и са от първото зарибяване преди 4-5г.Есента на 2010 хвърлиха миризлив шаран и той започна миналата пролет да яде в началото на април,но той се излови или намаля значително,а месния който е приплот започва да се храни по късно,както съм писал.Лошото е че с тази популация на рака която не се регулира риболова става отврат след всяка година,но това се прави умишлено.Риболова там е 1ч до изгрев слънце заради рака после бира.Ако бях знаел че така ще стане през 90те нямаше да хвърля 2 чувала раци от Доброплодно но не бях само аз а имаше и други,като си мислехме че язовира ще е вечно лесно достъпен.
Относно риболова на Искър.Минавам често по пътя и преди 2г реших да се отбия да видя каква е ситуацията.За щастие там беше Пламен собственика и го попитах да ли ще пуска рибари да ловят.Отговорът му беше.Аз язовирът не съм го взел да го пускам за рибари, а като дойда да си почивам тук.Като се знае че обработва 90% от земите на селото,собственик е на "Инжстрой" и т.н мислители си че е опрял до 20лв на бедни ми рибарю.А относно рибата там има вече трофеи от 10-15кг нагоре.Вадил съм шарани 5-6кг на този водоем в далечните 2000-02г за последно .Последваха 1-2г мрежарски истории и от 2004г когато го взе Пламен рибари не са стъпвали на водоема така че направете си извода ако някой се докопа какви удари ще има.Слука на всички през 2012г