Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.Камчия
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: яз.Камчия
Предпразнично посетихме реката при с.Манолич на 11,04,2012г., а и нали идва ЗАБРАНАТА за нас!, беше първия със студени сутрини априлски ден. Предпоставки за добър риболов имаше, но водата беше студена, а и рибета се бяха прибрали изглежда защото до обед имахме само няколко перки. След обед слънцето напече повечко и рибата започна да играе, от тогава и захранката си свърши работата, започнахме с няколко по едри гърбички после и уклей едър излезе, а за сюрприз хванах и един кефал който върна усмивката и оптимизма, че не всичко е по мрежите...и за край само мога да кажа, че нашата позиция беше под стадиона, посока към помпата се бяха разположили колегите, чак до бързия горе, там се хващаха и по едри уклеи.
Здравейте, колеги да кажа и аз нещо което научих днес и то от сигурен източник и съм много разочарован!
Яз. Камчия е забранен за риболов от кмета на Бургас и тази година даже от ИАРА са конфискували вече лодки и въдици! Получава се така, че царя дава а падаря не след всичките надежди тази година пак да се ходи там на риба след заповедта на министъра в която вече не е забранен риболова там кмета на Бургас незнайно по каква причина и с оправданието, че е вододайна зона е забранил риболова вече започвам да си мисля, че играе с бракониерите а както знаем там са много и никаква забрана не ги спира! Да вземат да забранят и Тича , Цонево, Жребчево и всички вододайни зони най накрая та да се набракониерстват донасита и да си напълнят гушите тия дето забраняват на редовните риболовци да упръжняват хобито си!
А дали няма начин да се организира някакъв протест срещу това абсурдно решение?
Яз. Камчия е забранен за риболов от кмета на Бургас и тази година даже от ИАРА са конфискували вече лодки и въдици! Получава се така, че царя дава а падаря не след всичките надежди тази година пак да се ходи там на риба след заповедта на министъра в която вече не е забранен риболова там кмета на Бургас незнайно по каква причина и с оправданието, че е вододайна зона е забранил риболова вече започвам да си мисля, че играе с бракониерите а както знаем там са много и никаква забрана не ги спира! Да вземат да забранят и Тича , Цонево, Жребчево и всички вододайни зони най накрая та да се набракониерстват донасита и да си напълнят гушите тия дето забраняват на редовните риболовци да упръжняват хобито си!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега сигурен ли си в това дето казваш?Nikxon написа:Здравейте, колеги да кажа и аз нещо което научих днес и то от сигурен източник и съм много разочарован!
А има ли изобщо право да забранява риболова кмета та да не е арендатор...нали си има министър за тази работа....то ако е така по добре министъра да си ходи в тях да спи а и откаде накъде яра се подчинява на кмет?
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега този човек не е ли с турски произход и дали не е от манолич или родата да му е там?Nikxon написа:Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
- choch0
- научил се да хвърля
РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР “Рибарство и контрол”- ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
Началник отдел – Янчо Янев – 0885 111 806
Сектор “Рибарство и контрол” Бургас
тел./факс 056/ 84 62 42, 84 63 33
burgas@iara.government.bg
Началник отдел – Янчо Янев – 0885 111 806
Сектор “Рибарство и контрол” Бургас
тел./факс 056/ 84 62 42, 84 63 33
burgas@iara.government.bg
-
- учете се от него
Така току що говорих с Янчо Янев и човека каза, че това са невъзможни неща, тъй като кмета на Бургас няма АБСОЛЮТНО никакви правомощия. Забрана може да се наложи единствено от Министъра и евентуално от шефа на ВИК и то след задължително съгласуване с Министъра.
Затова незнам за източниците ВИ колеги, но престанете да пишете глупости без да сте проверили дори - един чул, как втори казал, че познат на комшията му разказвал че ........
Големи хора сме да си подмятаме партенки
Верно е само това, че преди почти седмица са конфискували лодка, въдици и мрежи на някакви Шуменлии дето уж били на къмпинг пък в лодката имало парагади за сом
Затова незнам за източниците ВИ колеги, но престанете да пишете глупости без да сте проверили дори - един чул, как втори казал, че познат на комшията му разказвал че ........
Големи хора сме да си подмятаме партенки

Верно е само това, че преди почти седмица са конфискували лодка, въдици и мрежи на някакви Шуменлии дето уж били на къмпинг пък в лодката имало парагади за сом

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Не е българин си е от Сунгурлареkamaka написа:Колега този човек не е ли с турски произход и дали не е от манолич или родата да му е там?Nikxon написа:Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега кажи на твоя човек повече да не ни шашка с глупости...то май го знам кой е,но няма значение....Nikxon написа:Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
Току що говорех с господин Янев-шефа на Яра за нашата област и Той каза че това е пълна глупост...
Язовир Камчия е разрешен за риболов през риболовния сезон за тази година...
Наслука на всички колеги
Благодаря за информацията явно се разминават и раздухват нещата покрай тая конфискация, още веднъж благодаря!strijok написа:Така току що говорих с Янчо Янев и човека каза, че това са невъзможни неща, тъй като кмета на Бургас няма АБСОЛЮТНО никакви правомощия. Забрана може да се наложи единствено от Министъра и евентуално от шефа на ВИК и то след задължително съгласуване с Министъра.
Големи хора сме да си подмятаме партенки![]()
Колеги някой откри ли риболова на яз. Камчия? Дайте отзиви!
-
- вече хвърля и на тежко
един колега ходи но много слабо се представи почти нищо много вода имаNikxon написа:Колеги някой откри ли риболова на яз. Камчия? Дайте отзиви!
-
- научил се да хвърля
Няколко хубави думи и за любимото ми язовирче. Трудно достъпни места даже и не мислимо да се проникне и с 4*4, става дума за "борчетата" при село Манолич. Нещата там са само за силен офроад, язовира е до самата гора което прави риболова на тия места даже и да се стигне пеша немислим!!! Вариантите са както преди забраната "помпата" може да се стигне, но за риболов трудно поради това, че язовира е много пълен и водата е Кал...Ние бяхме преди въжения мост там нещата са малко по различни имахме по няколко рибки, Каракуда, Перка и гърбичка, Но в условия на кален язовир си е направо геройство...Все пак нас надеждата ни крипи така, че след 5-6 дена ако не вали насам може да се прави вече и риболов.

5 дена на язовира голяма мъка, само на плувка и фидер имаше риболов, но дребосъци.Имахме над 15-20 въдици за шаран и сом - нищичко, само един костур 600гр. Според мене може да се пробва пак не по рано от 20 този месец.
Успех!
Успех!
-
- вече хвърля и на тежко
вчера бях на манолич реката е кална на язовира водата е много по добре на реката излиза гърбавица и белевица местата са дето свършва пътя след помпената сръв бял черав