яз.Камчия

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Камчия

Мнение от kevin75 »

Предпразнично посетихме реката при с.Манолич на 11,04,2012г., а и нали идва ЗАБРАНАТА за нас!, беше първия със студени сутрини априлски ден. Предпоставки за добър риболов имаше, но водата беше студена, а и рибета се бяха прибрали изглежда защото до обед имахме само няколко перки. След обед слънцето напече повечко и рибата започна да играе, от тогава и захранката си свърши работата, започнахме с няколко по едри гърбички после и уклей едър излезе, а за сюрприз хванах и един кефал който върна усмивката и оптимизма, че не всичко е по мрежите...и за край само мога да кажа, че нашата позиция беше под стадиона, посока към помпата се бяха разположили колегите, чак до бързия горе, там се хващаха и по едри уклеи.
Аватар
Nikxon
новобранец
новобранец

Мнение от Nikxon »

Здравейте, колеги да кажа и аз нещо което научих днес и то от сигурен източник и съм много разочарован!
Яз. Камчия е забранен за риболов от кмета на Бургас и тази година даже от ИАРА са конфискували вече лодки и въдици! Получава се така, че царя дава а падаря не след всичките надежди тази година пак да се ходи там на риба след заповедта на министъра в която вече не е забранен риболова там кмета на Бургас незнайно по каква причина и с оправданието, че е вододайна зона е забранил риболова вече започвам да си мисля, че играе с бракониерите а както знаем там са много и никаква забрана не ги спира! Да вземат да забранят и Тича , Цонево, Жребчево и всички вододайни зони най накрая та да се набракониерстват донасита и да си напълнят гушите тия дето забраняват на редовните риболовци да упръжняват хобито си!
А дали няма начин да се организира някакъв протест срещу това абсурдно решение?
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

Nikxon написа:Здравейте, колеги да кажа и аз нещо което научих днес и то от сигурен източник и съм много разочарован!
Яз. Камчия е забранен за риболов от кмета на Бургас и тази година даже от ИАРА са конфискували вече лодки и въдици! Получава се така, че царя дава а падаря не след всичките надежди тази година пак да се ходи там на риба след заповедта на министъра в която вече не е забранен риболова там кмета на Бургас незнайно по каква причина и с оправданието, че е вододайна зона е забранил риболова вече започвам да си мисля, че играе с бракониерите а както знаем там са много и никаква забрана не ги спира! Да вземат да забранят и Тича , Цонево, Жребчево и всички вододайни зони най накрая та да се набракониерстват донасита и да си напълнят гушите тия дето забраняват на редовните риболовци да упръжняват хобито си!
А дали няма начин да се организира някакъв протест срещу това абсурдно решение?
Колега сигурен ли си в това дето казваш?
А има ли изобщо право да забранява риболова кмета та да не е арендатор...нали си има министър за тази работа....то ако е така по добре министъра да си ходи в тях да спи а и откаде накъде яра се подчинява на кмет?
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Аватар
Nikxon
новобранец
новобранец

Мнение от Nikxon »

Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

Nikxon написа:Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
Колега този човек не е ли с турски произход и дали не е от манолич или родата да му е там?
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР “Рибарство и контрол”- ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
Началник отдел – Янчо Янев – 0885 111 806
Сектор “Рибарство и контрол” Бургас
тел./факс 056/ 84 62 42, 84 63 33
burgas@iara.government.bg
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Така току що говорих с Янчо Янев и човека каза, че това са невъзможни неща, тъй като кмета на Бургас няма АБСОЛЮТНО никакви правомощия. Забрана може да се наложи единствено от Министъра и евентуално от шефа на ВИК и то след задължително съгласуване с Министъра.
Затова незнам за източниците ВИ колеги, но престанете да пишете глупости без да сте проверили дори - един чул, как втори казал, че познат на комшията му разказвал че ........
Големи хора сме да си подмятаме партенки :wink:
Верно е само това, че преди почти седмица са конфискували лодка, въдици и мрежи на някакви Шуменлии дето уж били на къмпинг пък в лодката имало парагади за сом :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Nikxon
новобранец
новобранец

Мнение от Nikxon »

kamaka написа:
Nikxon написа:Информацията е от човек от Сунгурларе мой приятел е и отговаря за региона на яз. Камчия няма да му споменавам професията но му имам пълно доверие! Мисля да се свържа с ИАРА Бургас за повече информация само трябва да им открия телефонните номера.
Колега този човек не е ли с турски произход и дали не е от манолич или родата да му е там?
Не е българин си е от Сунгурларе :) А на тия от Манолич особенно на бензинджията му знам номерата той и миналата година когато минах от там през октомври ми ги наговори такива за конфискации на лодки, докато един от хората които имат крави там каза, че язовира са го посещавали много рибари и не са имали проблеми въпреки забраната!
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

Колега кажи на твоя човек повече да не ни шашка с глупости...то май го знам кой е,но няма значение....
Току що говорех с господин Янев-шефа на Яра за нашата област и Той каза че това е пълна глупост...
Язовир Камчия е разрешен за риболов през риболовния сезон за тази година...
Наслука на всички колеги
Аватар
Nikxon
новобранец
новобранец

Мнение от Nikxon »

strijok написа:Така току що говорих с Янчо Янев и човека каза, че това са невъзможни неща, тъй като кмета на Бургас няма АБСОЛЮТНО никакви правомощия. Забрана може да се наложи единствено от Министъра и евентуално от шефа на ВИК и то след задължително съгласуване с Министъра.
Затова незнам за източниците ВИ колеги, но престанете да пишете глупости без да сте проверили дори - един чул, как втори казал, че познат на комшията му разказвал че ........
Големи хора сме да си подмятаме партенки :wink:
Верно е само това, че преди почти седмица са конфискували лодка, въдици и мрежи на някакви Шуменлии дето уж били на къмпинг пък в лодката имало парагади за сом :evil:
Благодаря за информацията явно се разминават и раздухват нещата покрай тая конфискация, още веднъж благодаря!
Аватар
Nikxon
новобранец
новобранец

Мнение от Nikxon »

Колеги някой откри ли риболова на яз. Камчия? Дайте отзиви!
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

Nikxon написа:Колеги някой откри ли риболова на яз. Камчия? Дайте отзиви!
един колега ходи но много слабо се представи почти нищо много вода има
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Няколко хубави думи и за любимото ми язовирче. Трудно достъпни места даже и не мислимо да се проникне и с 4*4, става дума за "борчетата" при село Манолич. Нещата там са само за силен офроад, язовира е до самата гора което прави риболова на тия места даже и да се стигне пеша немислим!!! Вариантите са както преди забраната "помпата" може да се стигне, но за риболов трудно поради това, че язовира е много пълен и водата е Кал...Ние бяхме преди въжения мост там нещата са малко по различни имахме по няколко рибки, Каракуда, Перка и гърбичка, Но в условия на кален язовир си е направо геройство...Все пак нас надеждата ни крипи така, че след 5-6 дена ако не вали насам може да се прави вече и риболов.:)
MOSKOW83
новобранец
новобранец

Мнение от MOSKOW83 »

5 дена на язовира голяма мъка, само на плувка и фидер имаше риболов, но дребосъци.Имахме над 15-20 въдици за шаран и сом - нищичко, само един костур 600гр. Според мене може да се пробва пак не по рано от 20 този месец.
Успех!
kamaka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kamaka »

вчера бях на манолич реката е кална на язовира водата е много по добре на реката излиза гърбавица и белевица местата са дето свършва пътя след помпената сръв бял черав
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”