Съвет за макара

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Accidic
новобранец
новобранец

Съвет за макара

Мнение от Accidic »

Здравейте,

Миналата година ми подариха следната макара http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 253D744614

Бих искал да ми кажете може ли да се използва за сладководен риболов и какъв точно ако да? Тъй като не разбирам много много и съм любител бих помолил ако дадената макара става за някакъв вид риболов практикуващ се в България :) да ми предложите и оборудване за нея (като пръчка влакно и всичко каквото трябва за дадения вид риболов).

Благодаря Ви предварително,
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Съвет за макара

Мнение от ribolovcho »

Изображение
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

спинигова макарка струва ми се доста читава!.........една сопа сектор(абе да се сглобява на две части),не по дълга от 2,70......една две блесни,воблерче....колегите в магазина ще ти кажат какви и за какво.И почваш със захвърлянки за да усетиш такъма.Няма начин някой вехт колега на место да не ти даде още съвети.Като цяло за спинингов риболов!!!..
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Така по описание ми се струва хубава и здрава макара,но идва малко тежка(405г).Може да я ползваш за спининг,но ще те заболи китката като похвърляш малко.Също така трябва да я оборудваш и с пръчка 2,70 3,00 метра и теглото ще стане около 600г.едва ли ще можеш да издържиш много на постояно замятане.Моя съвет е да си я оставиш за дънна въдица около 3-3,6м,навий и монофил 0,30-0,40 и знай че си имаш супер макара.
Остави само стъпки
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

една от най-добрите макари за спининг на сом.Навсякъде много я хвалят,като изключително здрава и надеждна макара,има и доста клипове на улов на сомове с нея,много е мощна.
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”