Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съвет за макара
Модератор: sapuna
Съвет за макара
Здравейте,
Миналата година ми подариха следната макара http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 253D744614
Бих искал да ми кажете може ли да се използва за сладководен риболов и какъв точно ако да? Тъй като не разбирам много много и съм любител бих помолил ако дадената макара става за някакъв вид риболов практикуващ се в България
да ми предложите и оборудване за нея (като пръчка влакно и всичко каквото трябва за дадения вид риболов).
Благодаря Ви предварително,
Миналата година ми подариха следната макара http://www.cabelas.com/catalog/product. ... 253D744614
Бих искал да ми кажете може ли да се използва за сладководен риболов и какъв точно ако да? Тъй като не разбирам много много и съм любител бих помолил ако дадената макара става за някакъв вид риболов практикуващ се в България

Благодаря Ви предварително,
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Съвет за макара
спинигова макарка струва ми се доста читава!.........една сопа сектор(абе да се сглобява на две части),не по дълга от 2,70......една две блесни,воблерче....колегите в магазина ще ти кажат какви и за какво.И почваш със захвърлянки за да усетиш такъма.Няма начин някой вехт колега на место да не ти даде още съвети.Като цяло за спинингов риболов!!!..
Така по описание ми се струва хубава и здрава макара,но идва малко тежка(405г).Може да я ползваш за спининг,но ще те заболи китката като похвърляш малко.Също така трябва да я оборудваш и с пръчка 2,70 3,00 метра и теглото ще стане около 600г.едва ли ще можеш да издържиш много на постояно замятане.Моя съвет е да си я оставиш за дънна въдица около 3-3,6м,навий и монофил 0,30-0,40 и знай че си имаш супер макара.
Остави само стъпки
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
една от най-добрите макари за спининг на сом.Навсякъде много я хвалят,като изключително здрава и надеждна макара,има и доста клипове на улов на сомове с нея,много е мощна.
валатът не най-лошото нещо на света