Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Анасонов качамак
Модератор: Paublo_Eskobar
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Анасонов качамак
Ще Ви предложа една рецепта от преди 50-60г , но работеща безупречно и до днес ! Става дума за приготвянето на анасонов качамак !
Необходими продукти :
2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши царевично брашно
1 чаена чаша захар
белтъците на 2 яйца
1 чаена чаша вода
половин кафена чаша смляно анасоново семе ( продава се в билковите аптеки )
Всичко се омесва добре до получаване на еднородно тесто ! Разточвате тестото на кора( питка ) с дебелина 2-3см. Увивате питката в тензух/марля и я слагате във вряща вода за 6мин ! След това изключвате котлона и варите на остатъчна температура още 15мин . Изваждате и оставяте да изстине , а след това пак омесвате старателно сместа ! Става пълна фантазия за шарани и шаранови риби , както на дъно ( фидер ) така и на плувка ! Успех !
Необходими продукти :
2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши царевично брашно
1 чаена чаша захар
белтъците на 2 яйца
1 чаена чаша вода
половин кафена чаша смляно анасоново семе ( продава се в билковите аптеки )
Всичко се омесва добре до получаване на еднородно тесто ! Разточвате тестото на кора( питка ) с дебелина 2-3см. Увивате питката в тензух/марля и я слагате във вряща вода за 6мин ! След това изключвате котлона и варите на остатъчна температура още 15мин . Изваждате и оставяте да изстине , а след това пак омесвате старателно сместа ! Става пълна фантазия за шарани и шаранови риби , както на дъно ( фидер ) така и на плувка ! Успех !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Анасонов качамак
Ще го пробвам.Благодаря колега. 

If we are what we eat, tomorrow I could be you.
- antivik
- кандидат преподавател
Интересна рецепта, обезателно ще се пробва след забраната. А какво става ако се ръгне цяло яйце, а не се делят белтъци и жалтъци? Каква ще е разликата? 

Последно промяна от antivik на Сря Апр 25, 2012 10:17 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С канела също става много добре. Тествал съм го лично
Аз го правя по стандартния начин качамака - в тенджерата сипвам един буркан вода. След като заври водата слагам аромат някакъв(обикновенон канела) и един буркан царевично брашно(аз ползвам по едро смляно). Оставям го да покъкри докато се поизпари водата и след това яко бъркане с дървената лъжица докато почне да става на топка около нея. Докато е горещо тестото го разстилам на вестник. Изчаква се леко да изтине, че си е*ало мамата иначе, мажа ръцете с малко олио да не лепне(пък от олиото става по-жилав, ама може на мен така да ми се струва) и се почва яко месене докато не те заболят ръцете
Получения продукт с успех го ползвам по Дунав(много трудно пада от пружината/кошницата когато е направен добре) и по Янтра. За затворени водоеми или ако целенасочено ще го ползвам с фидер-а го оставям по-рехав.
Наслука!

Аз го правя по стандартния начин качамака - в тенджерата сипвам един буркан вода. След като заври водата слагам аромат някакъв(обикновенон канела) и един буркан царевично брашно(аз ползвам по едро смляно). Оставям го да покъкри докато се поизпари водата и след това яко бъркане с дървената лъжица докато почне да става на топка около нея. Докато е горещо тестото го разстилам на вестник. Изчаква се леко да изтине, че си е*ало мамата иначе, мажа ръцете с малко олио да не лепне(пък от олиото става по-жилав, ама може на мен така да ми се струва) и се почва яко месене докато не те заболят ръцете

Получения продукт с успех го ползвам по Дунав(много трудно пада от пружината/кошницата когато е направен добре) и по Янтра. За затворени водоеми или ако целенасочено ще го ползвам с фидер-а го оставям по-рехав.
Наслука!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- научил се да хвърля
Евала,пичове!Всичко което е полезно като информация,да се излага на показ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Точно така ! Това е идеята на форумите - да се споделя наученото ! А на времето по старите рибари не казваха нищо и си пазеха информацията и знанията за тях , което е голяма глупост защото е добре да ги предадат на по младите , но увиiliaka написа:Евала,пичове!Всичко което е полезно като информация,да се излага на показ!

Ето как изглежда готовият продукт -

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
-
- новобранец
Здравейте колеги.Колегата С.Върбанов е напълно прав тази рецепта я знам от няколко години и наистина е перфектна,много пъти ми се е случвало когато колеги не вадят нищо да ме гледат с завист как ги вадя каракудите.Съжалявам че не съм се сетил по рано и аз да ви я бях дал.На слука
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Ползвам и аз този качамак,само че вмвсто анасон слагам накрая малко захранка и я омесвам хубаво..Получава се много приятна смес..поне на мирис...

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично бих позвал жълтъка не белтъка, но всеки си има собствен опит.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айййййййй браво Заро, аз я знам , но с диип ягода и смлян коноп.
На Искъра всички вадят платики а аз каракуди. Попринцип тая рецепта ми я каза човек дето ходи 30 години на Искъра за шаран и винаги е хващал, но седи 30дни с караванка.
На Искъра всички вадят платики а аз каракуди. Попринцип тая рецепта ми я каза човек дето ходи 30 години на Искъра за шаран и винаги е хващал, но седи 30дни с караванка.
Тая рецепта ми допада да я използвам на инлайн пружина с 10см повод но за стръв какво да използам. Мина ми една идея да направя топчета понеже качамака ми се струва доста жилав но дали ще има ефекта на протеиновите такива.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Топчета стават без проблем ! Кипваш ги набързо и си готов и тогава може да си слагаш цели яйцата вътре ! Може да добавиш малко грис и булгур , както и да заместиш анасона с друг аромат и си става прекрасна рецепта за топчета ! Като за летния сезон ползвай предимно сладки дипове/атрактанти и плодови аромати !