Анасонов качамак

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Анасонов качамак

Мнение от С.Върбанов »

Ще Ви предложа една рецепта от преди 50-60г , но работеща безупречно и до днес ! Става дума за приготвянето на анасонов качамак !
Необходими продукти :

2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши царевично брашно
1 чаена чаша захар
белтъците на 2 яйца
1 чаена чаша вода
половин кафена чаша смляно анасоново семе ( продава се в билковите аптеки )

Всичко се омесва добре до получаване на еднородно тесто ! Разточвате тестото на кора( питка ) с дебелина 2-3см. Увивате питката в тензух/марля и я слагате във вряща вода за 6мин ! След това изключвате котлона и варите на остатъчна температура още 15мин . Изваждате и оставяте да изстине , а след това пак омесвате старателно сместа ! Става пълна фантазия за шарани и шаранови риби , както на дъно ( фидер ) така и на плувка ! Успех !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Анасонов качамак

Мнение от gochev86 »

Ще го пробвам.Благодаря колега. :)
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Интересна рецепта, обезателно ще се пробва след забраната. А какво става ако се ръгне цяло яйце, а не се делят белтъци и жалтъци? Каква ще е разликата? :?
Последно промяна от antivik на Сря Апр 25, 2012 10:17 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

С канела също става много добре. Тествал съм го лично :)
Аз го правя по стандартния начин качамака - в тенджерата сипвам един буркан вода. След като заври водата слагам аромат някакъв(обикновенон канела) и един буркан царевично брашно(аз ползвам по едро смляно). Оставям го да покъкри докато се поизпари водата и след това яко бъркане с дървената лъжица докато почне да става на топка около нея. Докато е горещо тестото го разстилам на вестник. Изчаква се леко да изтине, че си е*ало мамата иначе, мажа ръцете с малко олио да не лепне(пък от олиото става по-жилав, ама може на мен така да ми се струва) и се почва яко месене докато не те заболят ръцете :)
Получения продукт с успех го ползвам по Дунав(много трудно пада от пружината/кошницата когато е направен добре) и по Янтра. За затворени водоеми или ако целенасочено ще го ползвам с фидер-а го оставям по-рехав.
Наслука!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
iliaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliaka »

Евала,пичове!Всичко което е полезно като информация,да се излага на показ!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

iliaka написа:Евала,пичове!Всичко което е полезно като информация,да се излага на показ!
Точно така ! Това е идеята на форумите - да се споделя наученото ! А на времето по старите рибари не казваха нищо и си пазеха информацията и знанията за тях , което е голяма глупост защото е добре да ги предадат на по младите , но уви :axe:

Ето как изглежда готовият продукт -

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
lud_s_motika
новобранец
новобранец

Мнение от lud_s_motika »

Здравейте колеги.Колегата С.Върбанов е напълно прав тази рецепта я знам от няколко години и наистина е перфектна,много пъти ми се е случвало когато колеги не вадят нищо да ме гледат с завист как ги вадя каракудите.Съжалявам че не съм се сетил по рано и аз да ви я бях дал.На слука
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Ползвам и аз този качамак,само че вмвсто анасон слагам накрая малко захранка и я омесвам хубаво..Получава се много приятна смес..поне на мирис...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Аз лично бих позвал жълтъка не белтъка, но всеки си има собствен опит.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Айййййййй браво Заро, аз я знам , но с диип ягода и смлян коноп.
На Искъра всички вадят платики а аз каракуди. Попринцип тая рецепта ми я каза човек дето ходи 30 години на Искъра за шаран и винаги е хващал, но седи 30дни с караванка.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Тая рецепта ми допада да я използвам на инлайн пружина с 10см повод но за стръв какво да използам. Мина ми една идея да направя топчета понеже качамака ми се струва доста жилав но дали ще има ефекта на протеиновите такива.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Топчета стават без проблем ! Кипваш ги набързо и си готов и тогава може да си слагаш цели яйцата вътре ! Може да добавиш малко грис и булгур , както и да заместиш анасона с друг аромат и си става прекрасна рецепта за топчета ! Като за летния сезон ползвай предимно сладки дипове/атрактанти и плодови аромати !

Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”