Борован или Буковец

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Re: Борован или Буковец

Мнение от Румбата »

MiTaKa™ написа:.... а да питам колегата румбата дали има информация за язовирчето в Крушовица в старото село мисля ,че се падаше .Има ли го още какви са условията и има ли риба .
Ще отида сега почивните дни и ще пиша инфо от първа ръка !!! Жената напъва с гърди да я водя ,та да я водя ! Еми ще взимам дудовата пръчка и ще я водя ! :mrgreen: До колкото знам вече и такса няма ,риба има /таранка,шаран,бял амур и толстолоб/,но има имного водорасли и риболова бил тегав ! По-точно инфо в неделя вечер ! :wink:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

В Крушовица няма да стъпя по ред причини...На Ботево е пълно с таранка,на човек му писва да скубе дребосъци.Е има и някоя по едра...
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Привет на всички ! Ето и обещаната от мен информация за Крушовица Врачанско ! Такса /вход/ 2лв. и друго няма ! В рибарника има таранка/с тонове/ ,шаран /до към 4-5кг./ , бял амур/до 6кг/ и толстолоб /до 6кг./ . Лошото е ,че има много водорасли на повърхността и се хвърля в чистите места/те са на кръгове/ и най-често се лови таранка . Размера и е до педя ,по-едри екземпляри рядко излизат ! :D
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

да разбирам ли, че ако случайно удари шаран или амур не се заплаща
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Mмм-как ги определи амурите до 6 кила...там има дзверове над 20-те кила....Иначе е пълна отврат с водораслите- ако ти клъвне на дъно нещо по-голямо-няма вадене... Ние вчера посетихме язовира на Ботево-инцидентно с баджанака от 17 до 20 часа една кофа с таранкор,дребна и по едра...такса не ни е искал никой...
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Някак си не ми се вярва да има толкова риба след като е изоставен и занамерен , имам предвид това с такса 2 лв звучи много несериозно . Преди 7-8 години се плащаше 2 лв вход и до 2 кг каракуда е безплатно , а шарана се плащаше на 5 -6 лв килото .
Едрия шаран излизаше на рибе , (това беше първия водоем на който се ловеше на рибе) след това разбрах , че след определени кг и възраст шарко става хищник и също взима на рибе . Но все си мисля ,че едрата риба е изгребана , кой ще е този арендатор , който ще остави голямо количество риба и ще иска 2 лв вход , Дано да греща де :wink:
Изображение
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Д-р Дулитъл написа:Mмм-как ги определи амурите до 6 кила...там има дзверове над 20-те кила....Иначе е пълна отврат с водораслите- ако ти клъвне на дъно нещо по-голямо-няма вадене...
Че има 20кг. добичета -има ,но ,аз пиша какво излиза най-често ! А,че е отврат да се лови там ,го споменах и аз ! Пък и ,на който не му харесва - не там ! Не рекламирам водоема нито го хваля, обещах инфо и го давам - това е ! :wink:
MiTaKa™ написа:Някак си не ми се вярва да има толкова риба след като е изоставен и занамерен , имам предвид това с такса 2 лв звучи много несериозно . ..
Риба има и то доста ! Водоема е занемарен ,не изоставен - това са различни неща ! И за таксата ,може да звучи несериозно ,но е така ! Това видях - това пиша ! За това лято е планувано голямо облагородяване на водоема -как и какво ще видим ,няма да издавам какво знам !

П.П. Пак казвам - не рекламирам водоема ,това е майчиното ми село и там съм израстнал ,но на черното не мога да кажа - бяло !
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

Колеги имате ли инфо за някои от платените покрай Борован. Предпочитам този които се вижда от пътя. Може ли да се лови или вече не пускат риболовци или пък ако знаете телефон за контакти още по добре
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Румбата написа:Привет на всички ! Ето и обещаната от мен информация за Крушовица Врачанско ! Такса /вход/ 2лв. и друго няма ! В рибарника има таранка/с тонове/ ,шаран /до към 4-5кг./ , бял амур/до 6кг/ и толстолоб /до 6кг./ . Лошото е ,че има много водорасли на повърхността и се хвърля в чистите места/те са на кръгове/ и най-често се лови таранка . Размера и е до педя ,по-едри екземпляри рядко излизат ! :D
Ако в малък водоем има доста амури не може да има толкова растителност. Може би амурите са два-три и тогава има някакъв шанс за водораслите. На язовир с площ около 100 декара след като пуснаха 8000 амурчета след една година нямаше тревичка за цяр, а след три години интензивен риболов и драстично намалени количества на амура нямаше много растителност. Мога да дам и още примери с голям язовир, но според мен си правете изводи за броя риби.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”