Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Борован или Буковец
Модератор: Paublo_Eskobar
- Румбата
- разбира нещата
Re: Борован или Буковец
Ще отида сега почивните дни и ще пиша инфо от първа ръка !!! Жената напъва с гърди да я водя ,та да я водя ! Еми ще взимам дудовата пръчка и ще я водя !MiTaKa™ написа:.... а да питам колегата румбата дали има информация за язовирчето в Крушовица в старото село мисля ,че се падаше .Има ли го още какви са условията и има ли риба .

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- ще става разбирач
В Крушовица няма да стъпя по ред причини...На Ботево е пълно с таранка,на човек му писва да скубе дребосъци.Е има и някоя по едра...
- Румбата
- разбира нещата
Привет на всички ! Ето и обещаната от мен информация за Крушовица Врачанско ! Такса /вход/ 2лв. и друго няма ! В рибарника има таранка/с тонове/ ,шаран /до към 4-5кг./ , бял амур/до 6кг/ и толстолоб /до 6кг./ . Лошото е ,че има много водорасли на повърхността и се хвърля в чистите места/те са на кръгове/ и най-често се лови таранка . Размера и е до педя ,по-едри екземпляри рядко излизат ! 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
да разбирам ли, че ако случайно удари шаран или амур не се заплаща
-
- ще става разбирач
Mмм-как ги определи амурите до 6 кила...там има дзверове над 20-те кила....Иначе е пълна отврат с водораслите- ако ти клъвне на дъно нещо по-голямо-няма вадене... Ние вчера посетихме язовира на Ботево-инцидентно с баджанака от 17 до 20 часа една кофа с таранкор,дребна и по едра...такса не ни е искал никой...
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Някак си не ми се вярва да има толкова риба след като е изоставен и занамерен , имам предвид това с такса 2 лв звучи много несериозно . Преди 7-8 години се плащаше 2 лв вход и до 2 кг каракуда е безплатно , а шарана се плащаше на 5 -6 лв килото .
Едрия шаран излизаше на рибе , (това беше първия водоем на който се ловеше на рибе) след това разбрах , че след определени кг и възраст шарко става хищник и също взима на рибе . Но все си мисля ,че едрата риба е изгребана , кой ще е този арендатор , който ще остави голямо количество риба и ще иска 2 лв вход , Дано да греща де
Едрия шаран излизаше на рибе , (това беше първия водоем на който се ловеше на рибе) след това разбрах , че след определени кг и възраст шарко става хищник и също взима на рибе . Но все си мисля ,че едрата риба е изгребана , кой ще е този арендатор , който ще остави голямо количество риба и ще иска 2 лв вход , Дано да греща де

- Румбата
- разбира нещата
Че има 20кг. добичета -има ,но ,аз пиша какво излиза най-често ! А,че е отврат да се лови там ,го споменах и аз ! Пък и ,на който не му харесва - не там ! Не рекламирам водоема нито го хваля, обещах инфо и го давам - това е !Д-р Дулитъл написа:Mмм-как ги определи амурите до 6 кила...там има дзверове над 20-те кила....Иначе е пълна отврат с водораслите- ако ти клъвне на дъно нещо по-голямо-няма вадене...

Риба има и то доста ! Водоема е занемарен ,не изоставен - това са различни неща ! И за таксата ,може да звучи несериозно ,но е така ! Това видях - това пиша ! За това лято е планувано голямо облагородяване на водоема -как и какво ще видим ,няма да издавам какво знам !MiTaKa™ написа:Някак си не ми се вярва да има толкова риба след като е изоставен и занамерен , имам предвид това с такса 2 лв звучи много несериозно . ..
П.П. Пак казвам - не рекламирам водоема ,това е майчиното ми село и там съм израстнал ,но на черното не мога да кажа - бяло !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги имате ли инфо за някои от платените покрай Борован. Предпочитам този които се вижда от пътя. Може ли да се лови или вече не пускат риболовци или пък ако знаете телефон за контакти още по добре
Ако в малък водоем има доста амури не може да има толкова растителност. Може би амурите са два-три и тогава има някакъв шанс за водораслите. На язовир с площ около 100 декара след като пуснаха 8000 амурчета след една година нямаше тревичка за цяр, а след три години интензивен риболов и драстично намалени количества на амура нямаше много растителност. Мога да дам и още примери с голям язовир, но според мен си правете изводи за броя риби.Румбата написа:Привет на всички ! Ето и обещаната от мен информация за Крушовица Врачанско ! Такса /вход/ 2лв. и друго няма ! В рибарника има таранка/с тонове/ ,шаран /до към 4-5кг./ , бял амур/до 6кг/ и толстолоб /до 6кг./ . Лошото е ,че има много водорасли на повърхността и се хвърля в чистите места/те са на кръгове/ и най-често се лови таранка . Размера и е до педя ,по-едри екземпляри рядко излизат !