Пирненски Сомчета

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Пирненски Сомчета

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес го бях планувал като ден за риболов на язовира в с.Пирне.Ставане в 05:30 грабвам багажа и беж да ме няма че малкия се рамърка и тръгна след мен.Към 06:30 бях на язовира избрах си едно местенце до едни наводнени магарешки тръни където играеше риба за да я мъча с директната 6-тица щото ми бяха дали инфо че там дава хубава каракуда към 500-1000гр. парчето да ама не само каракудки с рамер на цигарене кутия същия размер бабушки и шаранчета.Разпънах стойката изкарах двете дънарки и се оказа че съм забравил захранката ама няма накъде тъй тъй съм дошъл ще се лови било то и без захранка пък то едни риба скачат играя да ти се изпълни душата , на всяка минута-две имаше риба във въздуха и отвсякъде се чуваше играене и плущене.Заредих двете дънарки с шарен и торен червей и зачаках.Отначало извадих няколко шаранета тип шамарче ама от мързел , пък и багажа ми беше бая не ми се местеше викам си каквото такова нали се пак кълве в драките на 15-20 метра от мен изигра няколко пъти риба и ми се прииска да я пробвам нарамих директният телескоп и беж натам тъкмо хвърлям поглеждам към стойката с дънарките и гледам как единият прът хваща пътя бегом към него гепах го на митницата засечка малко борба и адреналин и изкочи едно шаранче към килото и малко отгоре.Зареждане хвърляне отиване да си прибера захвърляния телескоп и пак беж към дънарките докато някоя от тях не ехванала пак гората.Към 11 започна зверско кълване мощна зесечка и се почна едно дърпане аз дърпам и то дърпа ама аз бях по инат и изкочи едно прилично сомче и така ми се сбъдна една рибарска мечта да хвана сом.Малко си поиграх докато го откача зареждане на нови торни червеи хвърляне и няма 2-3 минути отново удър и отново сомче.Към 11:30 имах отново зверско кълване 5-10 минути борба еми мъжко сомче беше махнами с опашка за сбогом и си замина с оловото и куката.Правене на нов монтаж мятане следващото кълване беше към 13:00 малка борба заби се в тръните и неще да излезе отпуснах му малко корда изчаках 5-минути и гледам как кордата се изпъва навътре в язовира малко напън и още едно шаране.Към 14:30 започнах да сгъвам директния прът и гледам как едната дънарка се тресе мощно отново засечка и поредно сомче за завършек на този риболовен излет.Носех си и кеп ама само си го носих дали от некъдърност или от мързел така си и остана неизползван горкия но пък изживявянето и емоциите бяха на макс. И значи равносметката е 4бр. Сомлета 2 бр.Шаран. 1бр. скъсване и между останалите кълванета имам откачени и 3бр. риби с приличена размер и неизвестен произход :D :D .Айде наслука на всички :D :D Леле аз бая харман съм изписал :D :D
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
ddica
новобранец
новобранец

Re: Пирненски Сомчета

Мнение от ddica »

Е супер риболов си изкарал,БРАВО.А пък другия път купувай една въдица за малкия и го посвещавай във риболова.
Мъж се връща от риболов. Жена му казва:
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Браво Пешо.Отново изплакнах окото с интересния ти репортаж.Дано и за напред да ни кефиш с хубави неща.Как така ще те мързи? Я виж колко си писал и колко снимки имаш изтипосани. :D Ти дет се вика си се наловил на сом....
Пеца ти взе ли за лична употреба някой рибок?Какви са цените там? :roll:
Последно промяна от ivalpetkov на Сря Май 09, 2012 5:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

:shock: Пешо,ко напрай ве аз толкоз сомета ,не съм и сънувал,еваларка...
Наистина трябва да се замислиш и за такъми за малкия :D
Аз там съм пораснал...
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

На малкия сега ще му зема една въдица с магнитче да се учи че е само на 2,5г. А като порасне ща му зема истинска , а и от дядо му остана едно 3-метрово телескопче и му го пазя специално за него, хем да си го ползва и да се учи с него хем да има нещо за спомен от дядо си че няма да го помни
А за риба не си взех щото малко съм я поокъсал с финансиите но си направих кефа.
Регламента е 3лв. такса за риболов никъде не се споменава за колко въдици аз доколкото рабрах колкото искаш , аз бях с три две дънни и един директен на плувка. Цени на рибата
5лв шаран 6лв Амур и Щука никъде невидях цена за Сом пък и незнаех че има докато не хвана а и не с е сетих да питам охраната за цената му
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

"Леле аз бая харман съм изписал" изписал си що има за какво да пишеш :D . Евала ти за успеха :prayer: :supz: . Направо да ти завиди благородно човек за кроса де си го дръпнал между директен и дънарки и да ти е жив и здрав малкия, че както чета се очертава династия от въдичари :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Браво за успешния, все така и за напред!
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Четири пъти вече го преглеждам и препрочитам този репортаж...респект!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Мерси колеги и аз редовно си го прочитам и се кефя не винаги имам такъв успех :D :D
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Колега Евала за успеха и излета.!!!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Аватар
vaskost
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vaskost »

добре е колега рибката и излета,не всеки ден има човек слука с такива сомета наслука за напред и повече не си забравяи захранката :wink: а пътя проходим ли е при мокро време
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Да пътя е чекълиран и няма проблеми
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”