Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пирненски Сомчета
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Пирненски Сомчета
Днес го бях планувал като ден за риболов на язовира в с.Пирне.Ставане в 05:30 грабвам багажа и беж да ме няма че малкия се рамърка и тръгна след мен.Към 06:30 бях на язовира избрах си едно местенце до едни наводнени магарешки тръни където играеше риба за да я мъча с директната 6-тица щото ми бяха дали инфо че там дава хубава каракуда към 500-1000гр. парчето да ама не само каракудки с рамер на цигарене кутия същия размер бабушки и шаранчета.Разпънах стойката изкарах двете дънарки и се оказа че съм забравил захранката ама няма накъде тъй тъй съм дошъл ще се лови било то и без захранка пък то едни риба скачат играя да ти се изпълни душата , на всяка минута-две имаше риба във въздуха и отвсякъде се чуваше играене и плущене.Заредих двете дънарки с шарен и торен червей и зачаках.Отначало извадих няколко шаранета тип шамарче ама от мързел , пък и багажа ми беше бая не ми се местеше викам си каквото такова нали се пак кълве в драките на 15-20 метра от мен изигра няколко пъти риба и ми се прииска да я пробвам нарамих директният телескоп и беж натам тъкмо хвърлям поглеждам към стойката с дънарките и гледам как единият прът хваща пътя бегом към него гепах го на митницата засечка малко борба и адреналин и изкочи едно шаранче към килото и малко отгоре.Зареждане хвърляне отиване да си прибера захвърляния телескоп и пак беж към дънарките докато някоя от тях не ехванала пак гората.Към 11 започна зверско кълване мощна зесечка и се почна едно дърпане аз дърпам и то дърпа ама аз бях по инат и изкочи едно прилично сомче и така ми се сбъдна една рибарска мечта да хвана сом.Малко си поиграх докато го откача зареждане на нови торни червеи хвърляне и няма 2-3 минути отново удър и отново сомче.Към 11:30 имах отново зверско кълване 5-10 минути борба еми мъжко сомче беше махнами с опашка за сбогом и си замина с оловото и куката.Правене на нов монтаж мятане следващото кълване беше към 13:00 малка борба заби се в тръните и неще да излезе отпуснах му малко корда изчаках 5-минути и гледам как кордата се изпъва навътре в язовира малко напън и още едно шаране.Към 14:30 започнах да сгъвам директния прът и гледам как едната дънарка се тресе мощно отново засечка и поредно сомче за завършек на този риболовен излет.Носех си и кеп ама само си го носих дали от некъдърност или от мързел така си и остана неизползван горкия но пък изживявянето и емоциите бяха на макс. И значи равносметката е 4бр. Сомлета 2 бр.Шаран. 1бр. скъсване и между останалите кълванета имам откачени и 3бр. риби с приличена размер и неизвестен произход
.Айде наслука на всички
Леле аз бая харман съм изписал

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Пирненски Сомчета
Е супер риболов си изкарал,БРАВО.А пък другия път купувай една въдица за малкия и го посвещавай във риболова.
Мъж се връща от риболов. Жена му казва:
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Браво Пешо.Отново изплакнах окото с интересния ти репортаж.Дано и за напред да ни кефиш с хубави неща.Как така ще те мързи? Я виж колко си писал и колко снимки имаш изтипосани.
Ти дет се вика си се наловил на сом....
Пеца ти взе ли за лична употреба някой рибок?Какви са цените там?

Пеца ти взе ли за лична употреба някой рибок?Какви са цените там?

Последно промяна от ivalpetkov на Сря Май 09, 2012 5:34 pm, променено общо 1 път.
- bobo_33333
- кандидат преподавател

Наистина трябва да се замислиш и за такъми за малкия

Аз там съм пораснал...
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
На малкия сега ще му зема една въдица с магнитче да се учи че е само на 2,5г. А като порасне ща му зема истинска , а и от дядо му остана едно 3-метрово телескопче и му го пазя специално за него, хем да си го ползва и да се учи с него хем да има нещо за спомен от дядо си че няма да го помни
А за риба не си взех щото малко съм я поокъсал с финансиите но си направих кефа.
Регламента е 3лв. такса за риболов никъде не се споменава за колко въдици аз доколкото рабрах колкото искаш , аз бях с три две дънни и един директен на плувка. Цени на рибата
5лв шаран 6лв Амур и Щука никъде невидях цена за Сом пък и незнаех че има докато не хвана а и не с е сетих да питам охраната за цената му
А за риба не си взех щото малко съм я поокъсал с финансиите но си направих кефа.
Регламента е 3лв. такса за риболов никъде не се споменава за колко въдици аз доколкото рабрах колкото искаш , аз бях с три две дънни и един директен на плувка. Цени на рибата
5лв шаран 6лв Амур и Щука никъде невидях цена за Сом пък и незнаех че има докато не хвана а и не с е сетих да питам охраната за цената му

- antivik
- кандидат преподавател
"Леле аз бая харман съм изписал" изписал си що има за какво да пишеш
. Евала ти за успеха
. Направо да ти завиди благородно човек за кроса де си го дръпнал между директен и дънарки и да ти е жив и здрав малкия, че както чета се очертава династия от въдичари
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Браво за успешния, все така и за напред!
- glarusa
- кандидат преподавател
Четири пъти вече го преглеждам и препрочитам този репортаж...респект!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Мерси колеги и аз редовно си го прочитам и се кефя не винаги имам такъв успех

- mitko ribara
- ще става разбирач
Колега Евала за успеха и излета.!!!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
добре е колега рибката и излета,не всеки ден има човек слука с такива сомета наслука за напред и повече не си забравяи захранката
а пътя проходим ли е при мокро време

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Да пътя е чекълиран и няма проблеми