Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

В петък братчеда е излязал с лодка,пред Галата и е закачил един към 400гр.чернокоп.Чакам да се оправи времето и пускам и мойта лодка.Ако има резултат ще пусна нова тема за чернокопа.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Кофти времето днеска и няма как да ида за риба,ама утре 1000% съм на морето и ще повъртя малко блесна.Тоя чернокоп 400гр отива към лефер,честно казано.Идват гадинките... :twisted:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ташак :!:

От 5.30 съм на трета буна,първо повъртях малко Албата и другите блесни,чернокоп по буните няма.Помятах малко и бомбардата,един плах удар на втора до тетраподите и нищо.Отидох на първа буна,помятах бомбардата-няма!Най-много хора за заргана имаше на първа буна,ама никой не извади.На втора ми направи впечатление имаше доста хора с дънни въдици,бяха ги наредили като за калкан,ама незнам за каква риба,може илария,котка,може и за калкан,идея нямам. :? Никой нищо.Един дядка си вадеше попченца с телескопа,този човек беше единствения,дето хващаше "риба".

И това не е края...за капак на всичко малко преди 8ч. взе да ми се оплита и без това малко останалата месина,разплетох я,скъсах заплетеното парче и то остана 15-20 метра... :lol: :lol: :lol: Ташак!Скъсах я и нея и се прибрах капо. :smt078

Утре сутринта мисля външната страна на вълнолома да посетя,някой да каже как е там?

- Лий Улф - 1939 г.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

:)

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Аз смятах следобед да утида да намокря бомбардата ако не завали пак,но маи ще го оставя за утре :D
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от Камбата »

Според мен е най-добре от разсъмване до към 9ч. :wink:

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Последните посещения на вълнолома не бяха зле.И зарганки излизаха и прилична илария и някоя и друга платерина.Аз планирам следобедна проверка(ако не завали) и в случай че върви утре заран пак съм там.На траката само 5-6 зарганчета и 1-2 барбуни - това на 3ма души.зизитата явно са групирани на определени места :D .Готвят се за нападение може би.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Принципно го избягвам тоя вълнолом,щото е голяма лудница и гъчканица,пък стават неповторими оплитания,скандали и подобни простотии,особено,когато има риболов с бомбарди.Все пак ходим да си почиваме,не да си чупим нервите с някой,който е решил,че ше му хванем рибата.Данчо им вика "Ако преча...да събирам!?" и падаш от смях.

През почивните дни съм сигурен,че места няма,но все пак да питам през седмицата как е положението с навалицата!?

Утре ще отида да проверя от външната страна как е,щото от вътре на зарганските места мисля,че е затворено все още.Къде да отида!? :?

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

И аз не си падам много по вълнолома но при ограниченото време с което разполагам и мижавата слука на траката нямам алтернатива.В делничен ден не е толкова сгъстено(поне аз не съм имал проблем) но задължително от вън.От към пристанището няма и къде де - нали го ремонтират.На плочата само веднъж съм закачал зарганче и то на плувка посред нощ,при това беше бебе и го пуснах да плува.Ако до час не запраска - отивам и ще докладвам чинно какъв е резултата.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Мама му тра-ла-ла, само в нашия шибан район ли е такова мъртвило? Мои приятели, хем и аджамии, ходили през уикенда на Балчик (където даже няма хубаво зарганско място; виж, за илария по-бива) и на Шабла - там цял ден вървяла рибата, и хванали хората - по 30-40 зарганки, също иларии, че и някоя друга платерина ...
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Докладвам.2 иларии 8 зизита 1 върнато като маломерно и поне 10 ..... изтървани.Набучиха се в камъка гадинките - удрят на половин метър от тетраподите и то отстрани,късат червея,блясват и изчезват.За утре им приготвих кука номер 11 - да видим какво ще се получи.Действително беше пълно с колеги,наложи се да се разположа на неудобно за замятане място,добре че не се налагаше да гоня максимална дистанция.Един колега изкара добра платерина но като цяло кефаловите се представиха зле.Сутрин като че им е времето.Всичко това от 17.10 до 19.40. Ами това е.Утре пак :D .
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Утре ще направя към 40 хвърляния с блесните рано-рано,пък после ще намеря място за зарганите. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Камбата написа:Утре ще направя към 40 хвърляния с блесните рано-рано,пък после ще намеря място за зарганите. :lol:
Има резон!За да се наврат така в камънака може би "нещо" ги плаши.Ако не ме домързи и аз ще пробвам новите блеснички.
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

по северното черноморие ЗАРГАНИТЕ са все още рядкост
- сега използвам куки с тройна контра - поне така червия не отлита :wink:
Красимир от Балчик
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

Краси 7650 написа:по северното черноморие ЗАРГАНИТЕ са все още рядкост
- сега използвам куки с тройна контра - поне така червия не отлита :wink:
Колега я дай малко инфо за тези куки.На кои производител са?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Голям ташак и днеска на вълнолома.Разликата с вчера е,че видях хората около мен да вадят,имах два-три празни удара близо до камъните и като извадя червея е отгризан/щото го оставям да виси/.Имаше и иларийки,имаше и заргани,ама изключително малко и малко хора имаха слука.Аз лично на вълнолома вече не стъпвам за друго,освен за чернокоп.Утре сутринта само блесна ше помятам,пък не се знае.

Някой да ми каже в колко тръгва първия рейс 20№ от Владиславово,че днеска в 6.25 го хванах,като стигнах,слънцето вече беше изгряло,а за чернокопа трябва още от преди изгрев да се започне.

- Лий Улф - 1939 г.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”