Куки за уклей

Модератор: sapuna

andro43
новобранец
новобранец

Re: Куки за уклей

Мнение от andro43 »

кука № 18 с дълго рамо готово вързана,стръв червена пинка, повод 30-40 см. без утежнение / то е на основното влакно / плувка максимум 1 гр.замятам на разстояние от брега поне 10 м. от брега.

опитай и на слука
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Хубаво е като се говори за OWNER да се казва и модела, щото номерацията на куката е според модела и на някои модели №14 примерно е колкото №18 при други.
Модела AKITAGITSUNE – се препоръчва за уклеи и има особена форма, сравнително тънка е и рядко има откачане. Това е кука, която поради силно стеснения си профил е много лесна за поемане, когато атаката е ориентирана по дължината на куката, иначе профила и е висок и това е пречка за странично гълтане. Уклея винаги пресреща стръвта при пропадането и.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

куката за уклей е 20 номер , а стръвта за него ( неустоима ) е мравка !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Аз също ловя (между другите риби) доста успешно уклей на кука 14 номер - owner chika :wink: . Стръв не подбират. Бял, шарен, пинки, кус-кус, въпроса е да си ги събрал на хранителното си петно :!:
Изображение
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

С.Върбанов написа:куката за уклей е 20 номер , а стръвта за него ( неустоима ) е мравка !
Прав си! В Пазарджик популярна стръв е и мухата. Но все по-рядко ни се занимава да трепем предварително достатъчно мухи за цял риболовен ден. За това пинки ;)
Кука по-голяма от 16 за мен е неприложима!
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Кука sensej номер 18 ,стръв пинки ,плувка 0.5 гр.с 1 дропер 0.20до клупа,повод 25 см..Дълбочина 0.50 до 1м.изахранка..... успех. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Привет!Във връзка с темата,бих искал да попитам дали някой колега,някога,някъде из нашите риб.магазини е срещал следните куки за уклей-Kamasan B-590,Sensei F-110N,Sasame F-898 Fanatic Pro.Лично аз съм търсил въпросните куки,но освен в чужди интернет сайтове другаде не съм ги срещал.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”