Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Куки за уклей
Модератор: sapuna
Re: Куки за уклей
кука № 18 с дълго рамо готово вързана,стръв червена пинка, повод 30-40 см. без утежнение / то е на основното влакно / плувка максимум 1 гр.замятам на разстояние от брега поне 10 м. от брега.
опитай и на слука
опитай и на слука
Хубаво е като се говори за OWNER да се казва и модела, щото номерацията на куката е според модела и на някои модели №14 примерно е колкото №18 при други.
Модела AKITAGITSUNE – се препоръчва за уклеи и има особена форма, сравнително тънка е и рядко има откачане. Това е кука, която поради силно стеснения си профил е много лесна за поемане, когато атаката е ориентирана по дължината на куката, иначе профила и е висок и това е пречка за странично гълтане. Уклея винаги пресреща стръвта при пропадането и.
Модела AKITAGITSUNE – се препоръчва за уклеи и има особена форма, сравнително тънка е и рядко има откачане. Това е кука, която поради силно стеснения си профил е много лесна за поемане, когато атаката е ориентирана по дължината на куката, иначе профила и е висок и това е пречка за странично гълтане. Уклея винаги пресреща стръвта при пропадането и.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
куката за уклей е 20 номер , а стръвта за него ( неустоима ) е мравка !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Аз също ловя (между другите риби) доста успешно уклей на кука 14 номер - owner chika
. Стръв не подбират. Бял, шарен, пинки, кус-кус, въпроса е да си ги събрал на хранителното си петно 

- livinginchaos
- научил се да хвърля
Прав си! В Пазарджик популярна стръв е и мухата. Но все по-рядко ни се занимава да трепем предварително достатъчно мухи за цял риболовен ден. За това пинкиС.Върбанов написа:куката за уклей е 20 номер , а стръвта за него ( неустоима ) е мравка !

Кука по-голяма от 16 за мен е неприложима!
Кука sensej номер 18 ,стръв пинки ,плувка 0.5 гр.с 1 дропер 0.20до клупа,повод 25 см..Дълбочина 0.50 до 1м.изахранка..... успех.

- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Привет!Във връзка с темата,бих искал да попитам дали някой колега,някога,някъде из нашите риб.магазини е срещал следните куки за уклей-Kamasan B-590,Sensei F-110N,Sasame F-898 Fanatic Pro.Лично аз съм търсил въпросните куки,но освен в чужди интернет сайтове другаде не съм ги срещал.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!