Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Абсолютно съм съгласен, че евтиното излиза по-скъпо относно покупките на стоки, но те това по горното не го разбрах.Павел Иванов написа:в изключение на неизбежните смяна на масло пълна синтетика 0W- 30 на 20 000км. + филтри и от време на време накладки
Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата сменя жички и нещо не му върти перката и пр. Така, че бих го посъветвал да не ползва такова масло. За по стари коли е подходящо 10-40 полу-синтетика. Това, от личен опит.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Може би не си ме разбрал, за това ставаше дума:stich написа:Мамицата им ... вместо да си купят нови,те ...G.Petkov написа:...Сега, като се сетя, какви таратайки се изкупиха, съм склонен да обявя българите за малоумници !!!
Иначе, е аз си купувам коли втора употреба.G.Petkov написа:... и обикновено "победителя" даваше сума, чувствително надвишаваща стойността на "боклука", който купуваше!
Има доста хора, които искат да служа и на тях, та за мен не остава кой знае колко

- Павел Иванов
Това за маслото му го споменах на Люсиен , не на КиреVid написа:...Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Преходът ни се "моторизира" - леко се плъзнахме в автомобилната тематика почти в стила на Илф и Петров в "Златния телец" - пан Козлевич, Командорът и останалите "братя на капитан Шмид"
!
Павел Иванов,
Да налея в моята 11 годишна кола масло 0/30 би значило аз да и служа, а не тя на мен
!
Не повече от 10/40 - и нямам никави ядове
!
Иначе, ако слушам търговците или приемчиците по сервизите - ще наливам масло от черен хайвер в двигателя
!
А "Златният телец" ми е от любимите книги!

Павел Иванов,
Да налея в моята 11 годишна кола масло 0/30 би значило аз да и служа, а не тя на мен

Не повече от 10/40 - и нямам никави ядове

Иначе, ако слушам търговците или приемчиците по сервизите - ще наливам масло от черен хайвер в двигателя

А "Златният телец" ми е от любимите книги!
Мараба пичове,пазарим една работа по немско за лятото-3 месеца.Гора Елитни коне-много пот,авантюра за моя дух-приключенски.Та може и да отсъствам за малко.Та ще взема лапи топа,ако нещо има да се инсталира от тук го пускайте докато е време.Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам.Франция също е близо. 

Риболовци.
Драсни два реда на ЛС на колегата Трапера,той работи в Германия от доста време и ще ти даде най-точната и полезна информация!lusienn написа:....Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам ?

п.п. Хайде ,и ще чакаме риболовни репортажи от Немско!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Малко трябва да поучи и да положи изпит за удостоверение и куп други неща.Нещата трябва да се проучат конкректно на място.За такъмите най добре фотоапаратчетоТелескоп написа:Драсни два реда на ЛС на колегата Трапера,той работи в Германия от доста време и ще ти даде най-точната и полезна информация!lusienn написа:....Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам ?http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... le&u=12048
п.п. Хайде ,и ще чакаме риболовни репортажи от Немско!

Значи да не се напъвам много за рибите в реките.В магазина била чистена рибата-заплатата е повече от достатъчна за преяждане и с луканки.Ама имало братя руснаци,ходели по Франция за риби,и било без разрешително за там.Да им има човек проблемите-установили се от 10г и отгледали децата.Но още не съм на 100 процента тръгнал,та пишете си на воля 

Риболовци.
В моменнта дават по евроспорт,състезание с елитни расови коне.Футбола също дават-финал.

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
Да им се изтаковам на всичките телевизии
Писна ми от тъпотии,па ако ще и да са финали -турил съм си слабите очила и си чета,а и блъскам тука по клавиатурата.
Vid,основно с кредити и на изплащане,ама 6-та година карам с два взети чистак нови климатика "Мицубиши" /уверяваха ме,че са равностойни по качество на "Фуджитцу" и май не излъгаха /,без друга поддръжка,освен промиване на филтрите,пък през дългите зими ги надувам яко -супер продължават да са "точни" и няма как да се появят някъде "втора употреба".Скапят ли се- айде за скрап,че и пак нови.
Днес дъжда продължи-определено не ми растат хриле,ама лявата сливица така ми се е издула,че ме боли шията отвън при допир.Отменил съм целуването там
и интензивно се лекувам с вам известни неодобрени от ортодоксалната медицина препарати,надлежно изстудени,до толкова,че да създадат псулютно неблагоприятна среда за болествотворните микроорганизми.
Така се "отработихме"днес,че просто трябва паметна плоча да си сложим в чест на служенето на себе си през прехода
Подробности няма как да съобщя-това е класифицирана информация,само ще кажа,че след 14.30 нататък беше голям кеф и бяха постигнати нови научни резултати относно приемането на уж несъвместими питиета и последващото им въздействие върху някои човешки организми...За всичко е виновна влагата....и управлението на ГЕРБ....и МВФ.... и "парниковия ефект".... и статистическата нула за честотата на смяна на чорапите при пожарникари и полицаи и т.н.
И никаква риба -даже и без луканки,съвсем мазно го давам - едновременно овча и телешка саздърми,оттам нататък е съвсем реална опасността да ми свършат питиетата
На тва ли му викаха осъзнат риск...бъдете мноо щастливи,независимо къде... 

Vid,основно с кредити и на изплащане,ама 6-та година карам с два взети чистак нови климатика "Мицубиши" /уверяваха ме,че са равностойни по качество на "Фуджитцу" и май не излъгаха /,без друга поддръжка,освен промиване на филтрите,пък през дългите зими ги надувам яко -супер продължават да са "точни" и няма как да се появят някъде "втора употреба".Скапят ли се- айде за скрап,че и пак нови.
Днес дъжда продължи-определено не ми растат хриле,ама лявата сливица така ми се е издула,че ме боли шията отвън при допир.Отменил съм целуването там

Така се "отработихме"днес,че просто трябва паметна плоча да си сложим в чест на служенето на себе си през прехода

И никаква риба -даже и без луканки,съвсем мазно го давам - едновременно овча и телешка саздърми,оттам нататък е съвсем реална опасността да ми свършат питиетата

- Павел Иванов
Това е актуално ако и доливаш от време на време масло некво , по некаква причина . Ако не и доливаш нищо то служенето на тебе ти излиза много по на сметка - 30% по-скъпо масло което сменяш на 20 000км. а не на 10 000км. Демек си отслужва читаво от де и да го погледнешG.Petkov написа:...Да налея в моята 11 годишна кола масло 0/30 би значило аз да и служа, а не тя на мен!...

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Гусин Иванов, имах предвид една от семейните ни коли, която иначе основната и работа е да събира прах в гаража:Павел Иванов написа:Инак колко нови и колко спортниVid написа:...Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата ...Примерно 11 годишни не особено спортни стават ли
Не друго ами на мойта колица си и сипвам такова масълце като нямам претенции ни да е нова , ни да е спортна . На буля на колата и сипвам пак синтетика ама на 5W-30 и също никакви претенции . Ако иде реч за европейски или американски производители в случаят се съгласявам с теб от всякъде

Сега е на 5 години с пробег 180 х.км., до 3-тата понасяше 0W-30. Обаче след това започна да ми се налага да доливам по около 3-4 л. докато направи пробег 20 х.км. Сега вече слагам Кастрол 5W-30 или 40 беше и тъй като е по гъсто, а първото е почти като вода и нещата се оправиха и пак го сменям на 20 х.км.. Поне така ме посъветваха момчетата в сервиза на балкан стар и взех та им повярвах. Въпроса не опирал до нови и стари коли, а до пробег и след определен такъв трябвало да се ползва масло с по голям вискозитет или нещо такова...
С рибарската кола нямам никакви проблеми - на 500 х.км. е и не се налага да доливам масло. Жалко, че вече не правят такива инак бих я сменил с някоя млада такваз поне на 15 г.

За мен Мицубиши са номер 1 при климатиците заедно с Дайкин и Фуджицу. В предишния офис бяхме с Мицубиши и мога да кажа че откъм топлина-разход на ел. енергия няма равен. Все пак много е важно къде е произведен. Моите у дома са купувани преди 10 г. от доверено лице и на тях си пише Джапан. Ама, кой знае....INCUBUS написа: Vid,основно с кредити и на изплащане,ама 6-та година карам с два взети чистак нови климатика "Мицубиши" /уверяваха ме,че са равностойни по качество на "Фуджитцу" и май не излъгаха /,без друга поддръжка,освен промиване на филтрите,пък през дългите зими ги надувам яко -супер продължават да са "точни" и няма как да се появят някъде "втора употреба".Скапят ли се- айде за скрап,че и пак нови.
Иначе не разчитам зимно време на климатици, защото живея в къща. Хубавото е, че имам котел на Ерато, а лошото е че зимата приличам на ония огняри на парни локомотиви дето ги дават по старите филми...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Добро утро гълъбчета.Тука гледам пишете за автомасла и кога кое и по колко,да сменяте,ще ви каже компетеннтно моя приятел ЖОРО Алкохола.Та неговия сервиз,който е срещу балканстар в София оправя всички тези дребни за мен неща,защото това му е работата.Както се казва нямам аз проблем с маслата
Тука нещо замира тоя форум,явно всички работят,или са за риба и стискат инфото само за тях.Според мене повечето работят,по офиси от тука пишештите и през работно време,кериз табелка без обаждане.Нека постоянно пребиваващите да се изкажат,да не се окаже че пиша само с магазинерите в рибарските магазини

Риболовци.
- GODzillata
Споко, Люска, аз съм тук!
Даже и в Германия няма да ходя.
А ти ако идеш, тебе билет ти не требва!
Нека българското заговори!
Баси швабите, не моЕ нация, която се напива с бира, да иска билет от нация, която изтрезнява с бира!

Даже и в Германия няма да ходя.

А ти ако идеш, тебе билет ти не требва!

Баси швабите, не моЕ нация, която се напива с бира, да иска билет от нация, която изтрезнява с бира!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Една от основните причини отдавна Мерцедес да не е еталон в автомобилостроенетоVid написа:...Сега е на 5 години с пробег 180 х.км., до 3-тата понасяше 0W-30...

Павел Иванов
Павел Иванов