Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:в изключение на неизбежните смяна на масло пълна синтетика 0W- 30 на 20 000км. + филтри и от време на време накладки
Абсолютно съм съгласен, че евтиното излиза по-скъпо относно покупките на стоки, но те това по горното не го разбрах.
Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата сменя жички и нещо не му върти перката и пр. Така, че бих го посъветвал да не ползва такова масло. За по стари коли е подходящо 10-40 полу-синтетика. Това, от личен опит.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

stich написа:
G.Petkov написа:...Сега, като се сетя, какви таратайки се изкупиха, съм склонен да обявя българите за малоумници !!!
Мамицата им ... вместо да си купят нови,те ...
Може би не си ме разбрал, за това ставаше дума:

G.Petkov написа:... и обикновено "победителя" даваше сума, чувствително надвишаваща стойността на "боклука", който купуваше :lol: !
Иначе, е аз си купувам коли втора употреба.
Има доста хора, които искат да служа и на тях, та за мен не остава кой знае колко :D !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата ...
Това за маслото му го споменах на Люсиен , не на Кире :wink: Инак колко нови и колко спортни :roll: Примерно 11 годишни не особено спортни стават ли :roll: Не друго ами на мойта колица си и сипвам такова масълце като нямам претенции ни да е нова , ни да е спортна . На буля на колата и сипвам пак синтетика ама на 5W-30 и също никакви претенции . Ако иде реч за европейски или американски производители в случаят се съгласявам с теб от всякъде :)
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Преходът ни се "моторизира" - леко се плъзнахме в автомобилната тематика почти в стила на Илф и Петров в "Златния телец" - пан Козлевич, Командорът и останалите "братя на капитан Шмид" :lol: !

Павел Иванов,
Да налея в моята 11 годишна кола масло 0/30 би значило аз да и служа, а не тя на мен :D !
Не повече от 10/40 - и нямам никави ядове :D !
Иначе, ако слушам търговците или приемчиците по сервизите - ще наливам масло от черен хайвер в двигателя :lol: !

А "Златният телец" ми е от любимите книги!
lusienn

Мнение от lusienn »

Мараба пичове,пазарим една работа по немско за лятото-3 месеца.Гора Елитни коне-много пот,авантюра за моя дух-приключенски.Та може и да отсъствам за малко.Та ще взема лапи топа,ако нещо има да се инсталира от тук го пускайте докато е време.Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам.Франция също е близо. :?
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

lusienn написа:....Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам ?
Драсни два реда на ЛС на колегата Трапера,той работи в Германия от доста време и ще ти даде най-точната и полезна информация! :arrow: http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... le&u=12048
п.п. Хайде ,и ще чакаме риболовни репортажи от Немско! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
tct

Мнение от tct »

Телескоп написа:
lusienn написа:....Моя човек в Германия,казва че ще почивам само в неделя,евентуално има река с пъстърви,но било по техните правила.Какви такъми да си взема сериозно ви питам ?
Драсни два реда на ЛС на колегата Трапера,той работи в Германия от доста време и ще ти даде най-точната и полезна информация! :arrow: http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... le&u=12048
п.п. Хайде ,и ще чакаме риболовни репортажи от Немско! :D
Малко трябва да поучи и да положи изпит за удостоверение и куп други неща.Нещата трябва да се проучат конкректно на място.За такъмите най добре фотоапаратчето :wink:
lusienn

Мнение от lusienn »

Значи да не се напъвам много за рибите в реките.В магазина била чистена рибата-заплатата е повече от достатъчна за преяждане и с луканки.Ама имало братя руснаци,ходели по Франция за риби,и било без разрешително за там.Да им има човек проблемите-установили се от 10г и отгледали децата.Но още не съм на 100 процента тръгнал,та пишете си на воля :D

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

В моменнта дават по евроспорт,състезание с елитни расови коне.Футбола също дават-финал.

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Да им се изтаковам на всичките телевизии :lol: Писна ми от тъпотии,па ако ще и да са финали -турил съм си слабите очила и си чета,а и блъскам тука по клавиатурата.
Vid,основно с кредити и на изплащане,ама 6-та година карам с два взети чистак нови климатика "Мицубиши" /уверяваха ме,че са равностойни по качество на "Фуджитцу" и май не излъгаха /,без друга поддръжка,освен промиване на филтрите,пък през дългите зими ги надувам яко -супер продължават да са "точни" и няма как да се появят някъде "втора употреба".Скапят ли се- айде за скрап,че и пак нови.
Днес дъжда продължи-определено не ми растат хриле,ама лявата сливица така ми се е издула,че ме боли шията отвън при допир.Отменил съм целуването там :lol: и интензивно се лекувам с вам известни неодобрени от ортодоксалната медицина препарати,надлежно изстудени,до толкова,че да създадат псулютно неблагоприятна среда за болествотворните микроорганизми.
Така се "отработихме"днес,че просто трябва паметна плоча да си сложим в чест на служенето на себе си през прехода :lol: Подробности няма как да съобщя-това е класифицирана информация,само ще кажа,че след 14.30 нататък беше голям кеф и бяха постигнати нови научни резултати относно приемането на уж несъвместими питиета и последващото им въздействие върху някои човешки организми...За всичко е виновна влагата....и управлението на ГЕРБ....и МВФ.... и "парниковия ефект".... и статистическата нула за честотата на смяна на чорапите при пожарникари и полицаи и т.н.
И никаква риба -даже и без луканки,съвсем мазно го давам - едновременно овча и телешка саздърми,оттам нататък е съвсем реална опасността да ми свършат питиетата :( На тва ли му викаха осъзнат риск...бъдете мноо щастливи,независимо къде... :drinkers:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

G.Petkov написа:...Да налея в моята 11 годишна кола масло 0/30 би значило аз да и служа, а не тя на мен :D !...
Това е актуално ако и доливаш от време на време масло некво , по некаква причина . Ако не и доливаш нищо то служенето на тебе ти излиза много по на сметка - 30% по-скъпо масло което сменяш на 20 000км. а не на 10 000км. Демек си отслужва читаво от де и да го погледнеш :wink: Виж във варианта да не ти аби грам масло колата и да и сипваш минерално такова си е потвърждение на поговорката "евтин на хляба , скъп на солта" :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
Vid написа:...Това масло се ползва само за нови спортни коли, а доколкото разбрах колегата ...
Инак колко нови и колко спортни :roll: Примерно 11 годишни не особено спортни стават ли :roll: Не друго ами на мойта колица си и сипвам такова масълце като нямам претенции ни да е нова , ни да е спортна . На буля на колата и сипвам пак синтетика ама на 5W-30 и също никакви претенции . Ако иде реч за европейски или американски производители в случаят се съгласявам с теб от всякъде :)
Гусин Иванов, имах предвид една от семейните ни коли, която иначе основната и работа е да събира прах в гаража:
Изображение
Сега е на 5 години с пробег 180 х.км., до 3-тата понасяше 0W-30. Обаче след това започна да ми се налага да доливам по около 3-4 л. докато направи пробег 20 х.км. Сега вече слагам Кастрол 5W-30 или 40 беше и тъй като е по гъсто, а първото е почти като вода и нещата се оправиха и пак го сменям на 20 х.км.. Поне така ме посъветваха момчетата в сервиза на балкан стар и взех та им повярвах. Въпроса не опирал до нови и стари коли, а до пробег и след определен такъв трябвало да се ползва масло с по голям вискозитет или нещо такова...

С рибарската кола нямам никакви проблеми - на 500 х.км. е и не се налага да доливам масло. Жалко, че вече не правят такива инак бих я сменил с някоя млада такваз поне на 15 г. :lol: :lol: :lol:
Изображение
INCUBUS написа: Vid,основно с кредити и на изплащане,ама 6-та година карам с два взети чистак нови климатика "Мицубиши" /уверяваха ме,че са равностойни по качество на "Фуджитцу" и май не излъгаха /,без друга поддръжка,освен промиване на филтрите,пък през дългите зими ги надувам яко -супер продължават да са "точни" и няма как да се появят някъде "втора употреба".Скапят ли се- айде за скрап,че и пак нови.
За мен Мицубиши са номер 1 при климатиците заедно с Дайкин и Фуджицу. В предишния офис бяхме с Мицубиши и мога да кажа че откъм топлина-разход на ел. енергия няма равен. Все пак много е важно къде е произведен. Моите у дома са купувани преди 10 г. от доверено лице и на тях си пише Джапан. Ама, кой знае....
Иначе не разчитам зимно време на климатици, защото живея в къща. Хубавото е, че имам котел на Ерато, а лошото е че зимата приличам на ония огняри на парни локомотиви дето ги дават по старите филми... :roll: :roll: :roll:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
lusienn

Мнение от lusienn »

Добро утро гълъбчета.Тука гледам пишете за автомасла и кога кое и по колко,да сменяте,ще ви каже компетеннтно моя приятел ЖОРО Алкохола.Та неговия сервиз,който е срещу балканстар в София оправя всички тези дребни за мен неща,защото това му е работата.Както се казва нямам аз проблем с маслата :P Тука нещо замира тоя форум,явно всички работят,или са за риба и стискат инфото само за тях.Според мене повечето работят,по офиси от тука пишештите и през работно време,кериз табелка без обаждане.Нека постоянно пребиваващите да се изкажат,да не се окаже че пиша само с магазинерите в рибарските магазини :roll: :arrow:

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Споко, Люска, аз съм тук! :D
Даже и в Германия няма да ходя. :wink:

А ти ако идеш, тебе билет ти не требва! :wink: Нека българското заговори! :mrgreen:
Баси швабите, не моЕ нация, която се напива с бира, да иска билет от нация, която изтрезнява с бира! :lol: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Сега е на 5 години с пробег 180 х.км., до 3-тата понасяше 0W-30...
Една от основните причини отдавна Мерцедес да не е еталон в автомобилостроенето :wink:

Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Разни”