В Помощ на начинаещите колеги !

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: В Помощ на начинаещите колеги !

Мнение от chirusa_bg »

butnik написа:Не питай местните за дълбочина,защото в 90% от случаите ще получиш грешен отговор.
:lol:
Тази зима отивам на един нов гьол и гледам на леда седи един местен чичка. Тичам бързо при него да питам, колко е дълбоко, че да си вържа подходяща мормишка, питам и чичака вика пет - десет метра е тука :shock: :rolleyes: :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа: питам и чичака вика пет - десет метра е тука :shock: :rolleyes: :drinkers:
:lol: :lol: :lol: Ей тоя лаф ми запълни деня с весело настроение :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Колеги помагайте пак , купих си ваглер 8 гр ,и реших да му направя утежнението във домашни услови ,и със изненада установих ,че ваглера си е утежнен точно до червената част на антената ,и за да сложа някакво основно утежнение по линията ,трябва да му махна всички шайби отдолу ,а както съм чел мнения на колеги и гледал от тв фимчетата на хоби тв,когато на един ваглер му се маха утежнението му се намаля чувствителността,Та какво да правя в такъв случай ?До сега не съм се сблъсквал с такъв проблем ,защото при използването на ваглерите на Боби фишер ,половината антена си е над водата и добавям олово докато си го доутежня до работно положение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

До колкото съм запознат с всички шайби би трябвало да носи съвсем малко по линията. Идеята е колкото махаш от самия ваглер толкова да добавяш по линията, но за да е ваглер май не трябваше да се маха повече от 40% от общото тегло, защото иначе се превръща в слайдер, а как влияе това на чувствителността корифеите да кажат.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Този със всички шайби на него не носи абсолютно нищо,ако сложа дори една съчма N6 и ще го преутежня , явно ще махам от шайбите докато достигна до някаква комбинация която ме устройва,дори и да не останат шайби на самия Ваглер
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Тия бобита са уникални, пробваш го с шайбите, без никакво олово на линията - преутежнен, изхилваш се, просъскваш "кретени", махаш всички шайби, пак преутежнен, замисляш се и си казваш "кретен".... Поне им ползвам бронзовите глави с шайбите, за мои си ваглери, за друго не стават.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

След двучасови изпитания в съд със вода стигнах до парадоксални открития . Ваглер който е 6 гр на фирмата Top float носи повече олово от 8 гр от Боби Фишер.След като взема утежнението "главата и шайбите" на 8 гр и го поставя на 6 гр, половината му антена е над водата,а същото утежнение поставено на 8 гр ваглер го кара да застане във работно положение.Явно наистина евтиното излиза скъпо в краен случай " изразходване на нерви "
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Работя само с ваглери с доказани качества,като преобладават тези на Мило имам още Колмик,Мавър,Трабуко,Сарфикс,Сенсас/определен модел/и 2бр Кралусо.От леките имам и на Миди освен изброените.Проблемите с утежненията не са приоритет на тези фирми.Има и добри попадение на Бг. ваглери,но е късмет,иначе съм виждал блестящи изпълнения,но за жалост за износ.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е това е проблема, че на евтин и хубав ваглер трябва да попаднеш, но докато попаднеш купуваш 2-3бр., а при по-скъпите просто си го купуваш и той работи и в крайна сметка като калкулираме и прецаканите излети излизат много по-евтино.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Или по простичко казано-не съм толкова богат да купувам евтини неща :wink:
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

butnik написа:Или по простичко казано-не съм толкова богат да купувам евтини неща :wink:
Това го разбрах по трудния начин и затова пуснах тема за тях :D В крайна сметка , като се зайграх получих добри резултати и от ментаците , но колко нерви събрах , с тях по водоемите само аз си знам ... Чак ме беше страх да ловя на подвижен монтаж :D
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

butnik написа:
antivik написа: па и винаги може да стане фиксирана, като застопориш ваглера с утежнението.
Интересно ми е как застопоряваш 8-10гр ваглер със съчми.
Започваш с подвижен монтаж ,ако не може да се ориентираш за дълбочината и ако се окаже плитко и има възможност за фиксиран си го заменяш с подходящия.Не питай местните за дълбочина,защото в 90% от случаите ще получиш грешен отговор.Да носиш още една въдица и с нея да мериш ми се струва доста несериозно.
Стоп-възел-сачма-ваглер-сачма-стоп-възел.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

antivik написа: Стоп-възел-сачма-ваглер-сачма-стоп-възел.
Ако фиксираш толкова тежък ваглер по този начин съвсем скоро ще го загубиш, заедно с целият монтаж. Тежките ваглери се фиксират с специален адаптер.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Говоря за импровизация, кога нямам друго под ръка. Па и до сега ваглер по-тежък от 6гр. не съм ползвал, а и се чудя ако го сукна прекалено на далеч този ваглер с бинокъл ли ще трябва да го гледам. За далечни дистанции си ползвам дънарката, а плувки, ваглери и вся`ква друга измишльотина за над водата я карам на близки и средни дистанции 20-25м. максимално, за по-дълго не се напъвам.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

За сравнително плитки места и големи дистанции препоръчвам Кралусо.
Ваглерите им са перфектни за начинаещи, летят като стрели и са почти невъзможни за оплитане. :) Пък като натрупа човек опит избора на пазара е огромен, кой каквото му е на сърце, това да ползва.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”