Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
888
новобранец
новобранец

Re: Кърджалийски регион

Мнение от 888 »

Незнам поради каква причина не разрешават да се минава по стената . Но вчера бах на разходка в левия бряг на язовира по на горе от с.Прилепци . Адски бях изненадан какво бях видял около километър и нещо като конец подредени стериопорни кубчета :shock: разстоянието между тах беше около 10 метра на око . Надявам се , че не е била някаква мрежа но се съмнявам :evil: Дали това е причината да не ни пуснат върху стената , за да си крият техните белези ...
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

888 написа:Незнам поради каква причина не разрешават да се минава по стената . Но вчера бах на разходка в левия бряг на язовира по на горе от с.Прилепци . Адски бях изненадан какво бях видял около километър и нещо като конец подредени стериопорни кубчета :shock: разстоянието между тах беше около 10 метра на око . Надявам се , че не е била някаква мрежа но се съмнявам :evil: Дали това е причината да не ни пуснат върху стената , за да си крият техните белези ...
Това не е мрежа, а тапи с по 10-15 метра корда и голяма бяла кука отдолу.За бяла риба или за сом ги ползват.Само че там е доста дълбоко, и може и аз да греша.
Лично аз съм го виждал това.Без въдица, пускат няколко такива тапи, с рибка отдолу и чакат.Като тръгне тапата, и беж с лодката след нея.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
888
новобранец
новобранец

Мнение от 888 »

Антон Тонев написа:
888 написа:Незнам поради каква причина не разрешават да се минава по стената . Но вчера бах на разходка в левия бряг на язовира по на горе от с.Прилепци . Адски бях изненадан какво бях видял около километър и нещо като конец подредени стериопорни кубчета :shock: разстоянието между тах беше около 10 метра на око . Надявам се , че не е била някаква мрежа но се съмнявам :evil: Дали това е причината да не ни пуснат върху стената , за да си крият техните белези ...
Това не е мрежа, а тапи с по 10-15 метра корда и голяма бяла кука отдолу.За бяла риба или за сом ги ползват.Само че там е доста дълбоко, и може и аз да греша.
Лично аз съм го виждал това.Без въдица, пускат няколко такива тапи, с рибка отдолу и чакат.Като тръгне тапата, и беж с лодката след нея.
Колега ясно ми е какво имаш предвид ама става за около 100 бройки тапи (може и повече) и са свързани по между си , някаква нова мода сигурно . Странното е , че много се забелязва от далече :(
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

888 написа:
Антон Тонев написа:
Колега ясно ми е какво имаш предвид ама става за около 100 бройки тапи (може и повече) и са свързани по между си , някаква нова мода сигурно . Странното е , че много се забелязва от далече :(
Тогава идея си нямам.Не вярвам да е мрежа.На върха, има денонщна охрана/жандармерия/, която има изглед чак до острова.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Колега,другия път като видиш такива стиропорни шамандури звъниш директно на 0889226347-Мирослав,шеф е на охраната на Кърдж.,даже пускаш стрела и сам се обажда.Работи безотказно и идват до 15-20 м. пробвано е няколко пъти,оставям ти го и го запиши, а и другите да си го запишат.
На бракониерите само бой по канчето и тва е... :axe:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Към колегата haga -понеже се бараш за много отворен общественик,ще ми е много интересно да оповестиш тук в тази тема резултата от твоите инициативи за разрешаване на проблема.Давай,пък после ще си мерим компетенциите... На приятелите -смятам да не променяме уговорката,чакам на ЛС потвърждение за часа и мястото на срещата някъде къде 4-5 юни например...
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Ами ще я гледаме така стената и ще си спомняме
Изображение
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

INCUBUS написа:Към колегата haga -понеже се бараш за много отворен общественик,ще ми е много интересно да оповестиш тук в тази тема резултата от твоите инициативи за разрешаване на проблема.Давай,пък после ще си мерим компетенциите... На приятелите -смятам да не променяме уговорката,чакам на ЛС потвърждение за часа и мястото на срещата някъде къде 4-5 юни например...
Родопски не съм общественик и не ще бъда,но ми е болно как някакви си униформени си измислят аргументи за забраната.
Язовирната стена винаги се е охранявала от полицаи ,от скоро от жандармеристи.
През 2009 година имаше съкращения и пренасочвания в жандармерията в Кърджали.
Предполагам командващите за да си запазят постовете,заплатите и преместването в друг град са написали доклад в който се обяснява,че виждате ли язовирната стена е стратегически обект и ние сме длъжни да осигурим защита от терористи.Те не откриват топлата вода.
Това е добре ,но има въпроси без отговор.
1.Защо чак през 2009 година язовир Кърджали е обявен за стратегически?
2.Защо пропускателният режим не е променен по рано?
Например веднага след 11.09.2001 година?
3.Защо през 2010 година,след като се взима решението за специален за движение и пребиваване не е установен такъв?
Накратко целият район ограден и заключен,няма преминаващи,няма проблеми.
Има леко дежурство и рахат.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Авери, не се бъркайте тези тапи де са наредени и аз ги мислех за ня`ква бракониерска измишльотина, докът едно от треньорчетата на гребците/по случайност се мота при нас в шкорото(даскалче физкултурник)/ ме светна, че са техни такъми да си мерят разстояния и нещо като коридор за тренировките им.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

antivik написа:Авери, не се бъркайте тези тапи де са наредени и аз ги мислех за ня`ква бракониерска измишльотина, докът едно от треньорчетата на гребците/по случайност се мота при нас в шкорото(даскалче физкултурник)/ ме светна, че са техни такъми да си мерят разстояния и нещо като коридор за тренировките им.
Бре, и двамата с Тони открихте топлата вода!Че, такъв коридор има и на 40-те извора и на гребния и на много други места където тренират гребци, та Тони даже и бели риби хвана!
Георги Тенев
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

georgi30 написа:
antivik написа:Авери, не се бъркайте тези тапи де са наредени и аз ги мислех за ня`ква бракониерска измишльотина, докът едно от треньорчетата на гребците/по случайност се мота при нас в шкорото(даскалче физкултурник)/ ме светна, че са техни такъми да си мерят разстояния и нещо като коридор за тренировките им.
Бре, и двамата с Тони открихте топлата вода!Че, такъв коридор има и на 40-те извора и на гребния и на много други места където тренират гребци, та Тони даже и бели риби хвана!
Другарю старшина. :D Престани да ни иронизираш.За наказание,на предстоящия излет ще те сложим на длъжност - главен готвач. :drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Тези тапи са заграждения които спират достъпа до стената от лодки
Аватар
888
новобранец
новобранец

Мнение от 888 »

Със червено съм посочил разположението на тапите .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Преди малко говорих с един приятел те държат Емоната та
това са някакви коридори на каякчиите националите са били скоро на подготовка на Енчец мога да питам и друг но не е за телефон става въпрос за Тошо гръцкия той работи точно там откъдето започва чертата на снимката
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Антон Тонев написа:
georgi30 написа:
Другарю старшина. :D Престани да ни иронизираш.За наказание,на предстоящия излет ще те сложим на длъжност - главен готвач. :drinkers:
Да не вземе да ме направите нещо друго главно:примерно главен рибар по добре звучи :rolleyes: :rolleyes: макар че съм още новобранец в този занаят!
Георги Тенев
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”